#10.1

22 8 7
                                    

                Križovatkový démon

,,Boby, sme doma!" zakričal Dean ešte z chodby, keď vošli do Bobyho domu, ktorý považovali aj za svoj domov.

Po Johnovej smrti im nezostalo nič. A tak boli vďační, že môžu Bobyho dom považovať aj za svoj. Okrem bunkru. Ale ten sa Bobyho domu nevyrovnal.

Sam bol Deanovi za pätami a bol pekne unavený z posledného prípadu, ktorý riešili po tom, čo odišli z Las Vegas. Vraždiaci duch malej dievčiny, ktorý si obľúbil Disneyho rozprávky a tak svoje obete vraždil. Ako keby boli v rozprávkach pre malé deti. Chýbalo vážne málo a z Deana, princa Krasoňa v rozprávke o popoluške, by nezostal ani mastný fľak.

,,Boby?" zakričal Sam, keď sa im Boby neozýval.

Dean sa otočil na mladšieho brata a ten bezmocne kývol hlavou. Dean sa rozhliadol po chodbe. Neboli na nej žiadne známky toho, že by na dom zaútočili démoni. Ani síru necítili. Kde mohol byť starý lovec? A kde boli vlastne všetci? Nestávalo sa často, že by bol dom prázdny. Aspoň starý lovec v ňom vždy ostával.

Dean si pamätal, že mu Nick písal. Ale to bolo pred pomaly troma dňami. Veľmi mu nechceli volať. Veď čo ak by volali v nevhodnú chvíľu? A predsa mu Castiel prisľúbil, že ak by mali problémy, zavolal by mu.

,,Kde, do čerta, všetci sú?" otočil sa Dean na Sama.

,,Neviem. Že by Boby nebol doma?" otočil otázku Sam a dostal od brata varovný pohľad, že ak sa niekomu zmieni o tom, čo sa stalo pred pár dňami, tak ho zabije.

Ale Samovi tá otázka prišla blbá. Pokiaľ vedel, Boby len málokedy opúšťal svoj dom.

,,To sa mi nezdá!" povedal Dean a vošiel do kuchyne.

Sam mu bol v pätách. Tašku nechal na chodbe a v ruke už držal zbraň. Aj Dean rukách držal zbraň. Len pre istotu. Nechcel sa nechať zaskočiť.
No to, čo našli v kuchyni, ich dosť prekvapilo. V kuchyni za stolom sedela čiernovlasá žena, ktorá sa na nich uškŕňala. Bratia ju ihneď spoznali. Podložila si rukami hlavu a lišiacky sa na oboch prstov pozrela. Nezmenili sa za tú dobu, čo sa nevideli.

,,Ále! Koho, že tu máme!" povedala a Dean so Samom na ňu okamžite namierili zbrane.

Mysleli si, že sa jej konečne zbavili! A ona si tu len tak sedí.
,,Ako...?" začal Dean, no nezmohol sa na tie správne slová.

Démonka Ruby bola obrovským prekvapením aj preňho.
,,Ruby?" hlesol prekvapene Sam.
Ju by tam už vôbec nečakal. Možno aj Azazela by videl radšej ako ju.

,,Sam a Dean Winchesteroví!" povedala Ruby a uškrnula sa na nich.

,,Čo... Ako? Kto, do frasa, ťa dostal z hrobu?" vykoktal sa konečne Dean a stále na ňu mieril.

,,Hej! Môžte zložiť tie zbrane? Boby má v celom dome opatrenia! Takže vám asi ťažko ublížim. I keď si to náramne želám! Najmä po čom, čo ste mi urobili!" povedala dosť namosúrene.

,,Nemala si byť proti nám!" povedal jej Sam.

,,Sam, stále využívaš schopnosti? A ako sa máš? Počula som, že náš priateľ žltoočko je zase nažive! A vraj máš syna. Že by si si konečne našiel nejakú ženušku?" spýtala sa ho provokatívne Ruby.

V tom momente mal Sam chuť Ruby prevŕtať hlavu guľkou. Odkiaľ to tá mohla vedieť?

,,Buď ticho! Nemám ti čo povedať!" odsekol jej a už odistil zbraň.

Chcel Ruby poslať tam, odkiaľ sa vzala.
Dean mu zbraň však chytil. Nejako sa mu to nezdalo. Ruby bola sviňa. To musel uznať. Len sa pretvarovala, aby Sam spustil apokalypsu. Ale na čo by ju bol niekto vyvolával? Rozhodne to domáci alarm nie je. A Boby by ju nevzkriesil. Na to mal starý lovec ešte dosť rozumu.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now