#23.2

16 6 5
                                    

Niet návratu

Lucifer si užíval svoje chvíľky slobody a kráčal si po meste. Obzrel si bezstarostných ľudí, ktorí ani nevedeli čo ich ešte čaká. Boli taký bezstarostný, že si ani nevšímali hrozby, ktorá si kráčala medzi nimi. Nikto si ho nevšímal. Taký boli naivní, že svet je tam stále. A na stálo.
Lucifer nevedel ako mohol dať jeho otec prendnosť ľuďom pred anjelmi. Boli to skazené bytosti, ktoré sa len zabíjali. Prahli po krvi. Oni sami si spôsobovali apokalypsu. On im ani nepomáhal. Bolo to v ich povahe. Netušil ako mohli hovoriť na druhých, keď si bolesť spôsobovali sami.

,,A za toto ma chcú zabiť!" povedal si s odporom a zamieril k dobre známej budove.

Musel dať o sebe ešte niekomu vedieť. Kráčal si s úsmevom. Jeho úsmev sa ešte rozšíril, keď si spomenul na to ako Sofiu oklamal. Samozrejme, že dohoda by nikdy nepadla. Nemal ju rád a chcel ju zabiť. Nebude mu rozkazovať nejaký rozmaznaný tenebris, ktorý ani nevie či chce žiť či zomrieť.

Pomaly kráčal k bunkru až sa pred ním naozaj ocitol. Obzrel si ho. Stará budova sa nijako nezmenila. Ale stále bola funkčná. A vo svojich útrobách skrývala lovcov s anjelmi a jeho schránku. Starú aj novú. Taký luxus, dvoch schránok, si nemohol dovoliť ani Michael. Teda, už teraz si to dovoliť nemohol, keďže starší lovec to stále odmietal. Usmial sa. Budú ale prekvapení, keď ho uvidia.

Vošiel dnu. Prešiel schodmi a zastavil sa na schodoch nad stolom, kde bola nakreslená mapa zemegule. Všetci za ním sedeli a bol tam i niekto navyše. To dievča s nimi nevidel. Nepoznal. A zrejme ani nevedela o príšerách. Bolo to milé rodinné stretnutie. Skoro mu prišlo až ľúto ničiť ho. Ale musel to urobiť. Nemohol odolať.
Oprel sa o zábradlie a skríkol:
,,Zdravím vás, Winchesterovci!"

Všetci okamžite spozorneli a Nicolas chytil za ruku neznáme dievča a utekal s ním preč. Jane to nechápala. A Nicolas ju zaviedol ani nevedela kam. Bola to miestnosť bez okien zo zvláštnymi pokreslenými symbolmi na zemi aj na strope a jeden bol aj pred tou miestnosťou. Plus tam bol kruh s akého si oleja.

,,Nick, čo sa deje?" nechápala celá vystrašená.

,,Jane, všetko ti vysvetlím. Ale musíš tu zostať. Ak by sa tu ten chlap objavil, chyť zapaľovač a zapál toto!" podal jej zapaľovač.

,,Prečo? Čo sa deje? Nick, desíš ma!"

,,Všetko ti vysvetlím, len zostaň tu!"

Jane len pokývala hlavou. Nick prikývol, zavrel dvere od skrýše a vrátil sa za lovcami. Tí už stáli v pozore, Gabriel pred nimi, Sam s Deanom a Castielom za ním a Nicolas za nimi. Nick v ruke držal čepeľ, nechcel nič riskovať. Všimol si, že aj anjeli a lovci v rukách zvierali zbrane.

,,Oho! Takéto privítanie som nečakal!" zasmial sa Lucifer.

,,Ale môžete to odložiť! Jednej fajn osobe som sľúbil, že vám neublížim. Zatiaľ!" dodal s úsmevom.
Keby chcel, lovcov aj anjelov zabije len lusknutím. Či to sľúbil alebo nesľúbil.

,,Čo tu cheš? Vieš, že áno ti nepoviem!" povedal mu Sam.

,,To mi je jasné. Ale istá do budúcnosti vidiaca žena mi zdelila, že sa niečo stane. Niečo, čo by ste ani vy nečakali!"

,,Lucifer, na čo si prišiel?" opýtal sa ho Gabriel.

,,To je to čo ťa zaujíma, Gabe? Na čo som prišiel? Vôbec ťa nezaujíma ako je možné, že som vôbec tu?" priložil si ruku na srdce s hraným bolestivým výrazom Lucifer.

Pomaly zišiel po schodoch a zastavil sa na meter od svojho mladšieho bračeka. Usmial sa naňho. Gabriel sa zamračil.

,,Rád by som ťa objal, ale asi by to nedopadlo dobre!" povedal mu Lucifer.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now