#9.1

33 8 5
                                    

                      Seattle's trap

Nick bol s Castielom už pár hodín na cestách. Skoro ráno, po zvláštnom telefonáte od Sofie, sa ešte rozhodli vyčkať do rána.

Ako im Sofia povedala, o chvíľu im vážne volal Boby a povedal im niečo o prípade v Seattly. Nick sa toho prípadu ihneď chytil, pretože sa tešil na stretnutie s mamou. A bol rozhodnutý ju už nikdy nenechať odísť.

Ale ako pozoroval Castiela, zazdalo sa mu, že Castiel sa trochu trhol pri meste Seattle. Akoby si na niečo spomenul. Čo chcel utajiť. Všimol si, že mu prešiel tieň po tvári. Zaujímalo ho čo sa mu tak mohlo prihodiť v Seattly. Uvažoval, že skúsi poslať správu Deanovi. Ten Castiela poznal lepšie ako vlastné topánky. Aj to, keď dovolali s Bobym a Castiel si ho nevšímal, urobil. Rýchlo Deanovi napísal sms-ku, v ktorej sa ho pýtal na Castiela a na Seattle. Odpoveď mu neprišla hneď. A myslel si, že ani nepríde. Vzdal sa tej nádeje a rozmýšľal, že sa to Castiela spýta, keď už budú na ceste.

Teda, keď okolo siedmej vyrazili na cestu, otvoril ústa, že sa ho to spýta. Ale vtedy mu pípol mobil. Pípnutie bolo krátke a naznačovalo príchod novej správy. Nick hodil rýchli pohľad na mobil. Na chvíľu sa tam rozvietilo Deanovo meno a potom mobil zhasol.

,,Čo to bolo?" spýtal sa Castiel Nicka.

,,Písal som otcovi a Deanovi kde sme a čo je s nami. Už sme sa im dlho neozývali. Tak aby nemali starosti!" odpovedal mu Nick a snažil sa zakryť to, že klame.
A bol rád, že šoféruje. Aspoň sa nemusel pozerať Castielovi do očí, ktorý by naňho určite skúsil tie jeho triky. A to nepotreboval riskovať.

Castiel si Nicka podozrievavo premeral. Písal Samovi a Deanovi? Možno. A možno mu aj klamal. Sam s Deanom by im volali ak by sa im niečo stalo. Skôr ho zaujímalo, či im písal o Sofii. Veď Sam sa šiel zblázniť za ten rok, čo ju nevideli.

,,A čo ti na to?" spýtal sa Castiel po odmlke.

,,Neviem. Šoférujem. Nechcem spôsobiť dopravnú nehodu!" mykol plecami Nick.

,,Nič by sa ti nestalo!"

,,Ale druhým áno. A bolo by divné, že pri zrážke s kamiónom by si nemal žiadne zranenia. A ak by sa to dozvedel Dean a Sam, vybuchli by od hnevu. Ťažko asi zakryješ to, že si anjelom."

,, Vyzerám ako človek!"

,,Ale máš sa ešte čo učiť!"
,,Aj ty si anjel!"

,,Ale ja som nežil päť miliónov rokov v nebi. Ja som, žijem celý život na zemi!"

,,To za to, že Jacqueline bola padlým anjelom a Noah človekom. Ak by došiel do neba, neprežil by to. A Sofiu by v nebi asi zabili! Alebo by sa nezmierila s otcovými rozkazmi!"

,,Veď kto by už len dobrovoľne zabíjal nevinné deti? I keď sú nadprirodzené?"

,,Moji bratia. Tie deti by mohli byť nebezpečné. Aj teba, keď ťa Sofia čakala, som chcel zabiť."

,,Čože si chcel?" skríkol Nick a prudko zabrzdil uprostred cesty.
Oboch ich to hodilo dopredu a ani jeden sa nevyhol tomu, že si buchli hlavy. Nick o volant a Castiel o palubnú dosku.

,,Prečo si ma chcel zabiť? Dúfam, že ti mama za to jednu riadnu strelila!" povedal Nick a otočil sa na Castiela.

,,Ale nezabil som ťa!" odpovedal mu Castiel.

,,Ale chcel si!"

,,Ale nezabil som ťa!"

,,Prečo?"
Castielovo obočie vystrelilo nahor. Prečo to on chcel vedieť? Bol to dávno. A on ho nezabil lebo zistil, že nie je nebezpečný.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now