Eldoris

9.5K 801 24
                                    

'Dalga elementinin kızıyım. Uzun zamandır Walter'ın elinden kaçıyorum. Tüm arkadaşlarımı yakalayıp tek tek Tartarus'a yolladılar. Ben... Hiçbir şey yapamadım...' diye fısıldadı. Eldoris dün gece büyük bir karmaşıklık içinde bizi bulmuştu. Andela yaralarına pansuman yaparken o da bize başından geçenleri anlatıyordu. Logan dışında herkes odadaydı. 'Sizi nerede tutuyorlardı ? Yani hatırlayabildiğin en küçük şey bize çok faydalı olabilir.' dedi Noah. Eldoris sanki başı ağrıyormuş gibi kaşlarını çatıp gözlerini kapattı. 'Kale gibi bir yer... Her taraftan yanık kokuları yükseliyordu. Zindanlara kadar geliyordu... Yıkılmış,harap halde bir sürü bina vardı...' diye fısıldadıktan sonra bir anda bileğimi kavradı. 'Sen biliyorsun orayı. Seni daha önce orada gördüm. Evet evet ! Eminim. Beni zindana indirirlerken seni üst katta Walter ile beraber gördüm.' dedi. Hiç kimse sesini çıkarmıyordu. Ya böyle bir şeye olanak vermiyorlardı ya da... Diğer seçeneği düşünmek bile tüylerimi ürpertmeye yetmişti. 'Yanlışın olmalı. Alison öyle bir yerde bulunsa mutlaka bilirdim.' dedi Jason. Baştan beri olanları sessizce dinliyordu. Eldoris'e karşı biraz emreder bir tavır sergiliyordu. Bakışlarında dediğini kabul ettirmek istermiş gibi bir şey vardı. 'Onu Walter ile iş birliği yapmakla suçlamıyorum yanlış anlamayın. Sadece onu orada gördüğümü söylüyorum. Hem nasıl bilebilirsin ki ?' diye sorduğunda Jason bir an için yumruklarını sıktı. Sonra yavaş yavaş gevşeterek 'Walter benim babam. Nasıl Dios senin baban ise.' dedi. Noah o bilindik ıslık çalmasıyla ortalığı anlık da olsa inleterek 'Vay be Dios'un kızı mısın ? Alınma ama baban fazla ukala ve bize de baya sorun yarattı.' dedi. Eldoris Jason'a dönerek 'Tanımamazlıktan veya bilmemezlikten gelme Jason. Daha ilk gördüğünde beni tanıdığını biliyorum.' dedi. Jason sinirle Eldoris'e biraz daha yaklaşarak 'Çeneni kapatmazsan ben kapatırım ve bu hiç hoşuna gitmez.' diye fısıldadı. Son derece tehtit edici duruyordu. 'Bir dakika bir dakika... Siz ? Siz tanışıyor musunuz ?' diye sordu Andela.
Eldoris'e odaklanan tüm bakışlara rağmen Jason aynı korkutucu tavrını sergiliyordu. Jason'ı ne kadar tanıdığını söylese de yakından tanımıyordu. Jason asla kendisine gücü yetmeyecek birine zarar vermezdi. Yani en azından öldürmek gibi bir amaç beslemezdi. Eldoris onu tanıyamamıştı veya diğer bir olasılıkla... Tanımak için vakti olmamıştı.
'Tabi ki tanışıyorlar. Aslında Eldoris'i yakından tanıyorum. Beni korumak için onu ürkütmene gerek yok Jason. Söyleyeceği şeylerden korkmuyorum.' diye fısıldadı Logan. Odaya yeni girmişti ve ne kadar rahatsız olduğu sıkılı olan yumruklarından belliydi. Galiba Eldoris'i hatırlamayan sadece ben vardım. Bakışlarımı Logan'a çevirdiğimde yüzüme bakmasa da bana olanları anlatmak için konuşmaya başladı. 'O gece. Yani tüm bunların olduğu, seni ve beni ayırdıkları gece. O odada Eldoris de vardı. İşkence odasında Eldoris de vardı.' dedi. "İşkence odası" derken yutkunmuştu. Bunları dile getirmenin onun için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyordum. 'O neden oradaydı ? Dios bizi oradan çıkardı evet ama kendi kızı neden oradaydı ?' diye sorduğumda kapı ardına kadar açıldı. Dios aynı umursamaz ama bir o kadar da sert tavrıyla halıya ayak bastığında 'Çünkü öz kızım değil. Eldoris denizden geldi. Kehanetin bir parçası olarak bana geldi. Her ne kadar benden şüphe duysanız da sizin tarafınızda olduğumu kabul etmek zorundasınız.' dedi. Eldoris ayağa kalkarak 'Bir şey daha söylemem lazım. Aslında göstermem lazım. Bizi zindanda tutarlarken... Tam olarak hatırlamıyorum ama birileri geldi ve koluma bir sembol çizdi. Beni buradan çıkaramayacaklarını ama bunu Alison'a göstermem gerektiğini... Mutlaka göstermem gerektiğini söylediler.' dedi. Merakla ona bakarken gömleğinin kolunu yukarı doğru kıvırdı. 'İşte burada.' diyerek sembolü bana gösterdiğinde istemsiz bir şekilde Jason'a baktım. Bilmiyordum. Sembol bana hiçbir anlam ifade etmemişti ama benim aksime Jason bir şeyler biliyordu. Bakışlarından apaçık ortadaydı. Zorlayarak zihnine girdiğim anda gördüklerimi anında unutmanın en akıllıcası olduğunu anladım.
'Bu ne ? Yani tam olarak ne ?' diye sordu Eldoris. Susmak en iyisiydi. Hiç cevap vermemek. Hiç...

ARİÇEMWhere stories live. Discover now