Dip

10.8K 905 42
                                    

Ava'yı kaybedeli bir ay oldu. Sadece bir ay insandan bu kadar çok şey götürebilir mi ? En yakın arkadaşımı kaybettim,kardeşim ismini söylediğimde boş boş bana bakmakla yetiniyor,çember kurup Walter'a karşı çıkma ihtimalim yok oldu... Ava su elementinin sağ kalan tek temsilcisiydi ve ben onu korumayı da beceremedim. Logan bir aydır tek bir kelime etmedi. Yemek denen bir kavram artık onun için yok oldu. Evin içinde ruh gibi gezinmek dışında başka bir şey yapmıyor. Jason arada onu gölün kenarına götürse de su galiba onu daha kötü etkiliyor.
Cenazeden döndüğümüzden beri tek bir huzurlu surat görmedim. Benim de onlardan pek bir farkım yoktu açıkcası. Aramızda her ne olursa olsun dik durmayı başarabilen yine Jackson olmuştu. Her sabah zorla bizi eğitime indiriyor,dolu dolu bir kahvaltı yaptırıyor ve bize gülümsüyordu. Ne kadar berbat durumda olsa da bunu bize belli etmemek için elinden geleni yapıyordu. Tabi bu yaptırmaya çalıştıklarının hiçbirine Logan dahil olmuyordu.
Ava'nın olmaması dışında değişen bir şey daha vardı. Ailious'un verdiği kolye. Aegea'nın şekli değişmişti. Ava'yı son kez gördüğüm anda olmuştu. Şimdi yıldız şeklinde bir şerit içinde ufak bir şişe vardı. İçindeki sıvı gökyüzü kadar parlak ve maviydi. Jason'a kolyeyi göstermiştim ama o da pek anlamamıştı. Artık korkarak dokunsam da boynumda taşımaya devam ediyordum.
Cenazeden bu yana Kurul Ares ve Draken için arama başlattı. Jackson da arada bu aramalara katılıyordu. Neredeyse iki haftalık aramalar sonucunda pek bir şey çıkmadı. Üstüne basa basa New York'ta aramalarını söylesem de sadece bir günlük aramadan sonra New York bahsi kapandı. Ne kadar orada olduklarından emin olsam da kimsenin beni dinlemeye niyeti yoktu. Jason'ı yalnız yakalayabilsem asıl bizim New York'a gitmemiz gerektiğini söyleyecektim ama bu pek mümkün olmadı. Ne zaman onunla konuşmaya çabalasam ya Kurul'dan çağırılıyor ya da Jack ile aramaya katılıyordu. Eve giren çıkan kişilerin haddi hesabı yoktu. Noah ve Andela'nın yanından ayrılmamak için büyük bir özen gösteriyordum. Arada Logan'ın yanına çıkarak konuşmaya çabalasam da Logan ağzını bile açmıyordu. Odasına girdiğimde genellikle bakışlarını tavana kilitlemiş bir şekilde buluyordum onu. Çaresiz bir şekilde tekrar aşağı iniyordum. Neredeyse gün boyu hiçbir şey yapmıyorduk. Bunu fırsat bilerek olabildiğince Noah ile alıştırma yapıyordum. Ava yoksa çemberde yoktu. Bu nedenle her elemente daha fazla egemen olmalıydım. Hava konusunda hiçbir zaman Noah kadar iyi olamayacağım aşikar olsa da en azından artık kontrol edebiliyordum.
Noah ile eğitimi bitirip kendimi eve attığımda o da Andela'nın yanına gitmişti. Ev bomboştu. Jack ve Jason yine arama ekibiyle gitmiş olmalıydı. Jason kesinlikle ekibe katılmama izin vermiyordu. Logan bu durumdayken de istekli olmamıştım zaten. Üst kata çıkıp duşa girdim. Giyinip koridora çıktığımda bir nebze içimi rahatlatmak için Logan'ın odasına gittim. Sadece uyuyordu. Masum bir şekilde belki de her şeyin bir rüya olduğunu düşünmek istiyordu.
Koltuğa uzandığım anda her tarafımın ağrıdığını daha yoğun hissettim. Göz kapaklarım ağırlaştı ve isteğimle yine bir rüyaya adımımı attım.
Ailious'un yerindeydim. Hava güzel ve aydınlıktı. Birkaç ufak adım atarak ilk geldiğimizde Jason'ın yaptığı gibi beklemeye başladım. Kapı açıldığında Ailious iki kolunu yanlara açarak 'Merhaba güzel kızım. Gelsene içeri.' dedi. Yunanca konuşmamaya dikkat ediyordu. Peşinden içeri girdiğimde dudaklarımı araladım ama Ailious ben daha sormadan sorumun cevabını verdi :' Ava'yı kaybettiniz kızım ne yazık ki. Ama sen güçlü olmalı ve devam etmelisin. Logan ve sen Yaratılmışsınız ve sonsunuz. Aristo bir su elementi savaşçısı daha yaratmaz. Yaratamaz. Yeterince zor bir şeydi sizi yaratması bile. Neredeyse imkansızdı ama oldu. Çemberi kurmadan Kraliçe'yi alt edemezsin güzel kızım. Bu mümkün olmaz. Sana verdiğim kolyenin tarihi önemi var. Boynundaki kolye zamanında savaşlara neden olmuş bir kolye. Yakınındaki bir insan,cisim veya nesnenin Tartarus'a gitmesinden önce güçlerini kendisine alır. Ava'yı artık döndüremezsin güzel Alison ama su elementini kaybetmedin. Boynundaki kolyede gelmiş geçmiş tüm Ariçem tarihinin su gücünü barındırıyorsun. Sadece senden isteğim onu gerçek anlamda ustaca kullanabilecek kişiye bağışla. Şimdi geri dön Alison. Şunu unutma kendini dipte hissedebilirsin ama dipte olmanın bir faydası vardır. Daha fazla düşmezsin. Koruyucu seninle olsun kızım.' dedi.
Uyandığımda kolyedeki sıvı parıldıyordu.

ARİÇEMWhere stories live. Discover now