Damga

17.1K 1.3K 119
                                    

Noah yavaşça benden uzaklaştı. Eli elimdeydi. Ama bu eskiden olduğu gibi kardeşçe hissettirmiyordu. Bana bakışları farklıydı. Elini bırakmak istemesem de utandığım için ondan uzaklaştım. Bakışlarım Jason'a kilitlendi bir an için. Bana midesi bulanıyormuş gibi bakıyordu. İfadesi donuktu. Ava için mecburdum. Jack anında Ava'nın yanına gitmişti. Peşinden bende gittim. Şuan için Noah veya Jason umurumda değildi. Önemli olan Ava'ydı. Jack gülümseyerek bana döndü. 'Nefes alıyor. Başardınız.' dedi. Sevinçle. Jason arkasını dönerek hızlıca uzaklaştı. Peşinden gitmek istesem de Noah'un bakışlarını fark ettiğimde kendimi tuttum. Jack Ava'yı kucağına aldı ve eve doğru götürmeye başladı. 'Noah Aristo nerede ?' diye sordum. Noah omuzlarını bilmem dermiş gibi kaldırıp indirdi. 'Galiba biz şey yaparken ... Iıı gitmiş olmalı.' dedi. Zaten yeterince utanıyordum şimdi daha da kötü olmuştum.

***
Gece tüm soğuğa rağmen kendimi terasta buldum. Hava almaya ihtiyacım vardı. Şuana kadar yaşadıklarım bana tüm ömrüm boyunca yeterdi. Logan biz eve geldiğimizde yatağında yaralı bir şekilde yatıyordu. Onu Aristo getirmiş olmalıydı. En azından onun sağ olması içime su serpmişti.
Artık damgam ikiye bölünmüştü. Jason için hâlâ bir şeyler hissediyordum ama artık aynı duyguları Noah için de besliyordum. En kötüsü ikisi de bunu biliyordu. Jason'ın benden vazgeçmiş olabileceğini düşünüyordum. Alandaki bana bakışları,suratındaki hayal kırıklığı... Düşünmek bile yeterince berbattı.
Terasın kapısı açıldı ve Jason dışarı çıktı. Beni fark etmemişti karanlıkta. Sonra bir anda bakışlarını benden tarafa çevirdiğinde ifadesi sertleşti. 'Ben... Kusura bakma. Burada olduğunu bilmiyordum.' dedi. Buz gibiydi. Tanımadığı bir insana nasıl davranıyorsa şuan bana tavrı aynı şekildeydi. 'Jason lütfen.' dedim. Gözlerim yanıyordu. Onun herkese mesafeli davranışlarına alışıktım ama bu fazlaydı. Jason hiçbir şey demeden salona geri girdi. Ayağa kalktım ve peşinden gittim. 'Jason ! Ava'yı ölüme mi terk etmeliydim ! Ne yapmalıydım !' dedim.  Sinirle bana dönerek 'Kardeşim dediğim insanla aynı kıza damgalandım ! Ben ne yapmalıyım Alison !' diye bağırdı. İlk kez duygularını bu kadar açığa vuruyordu. İçimden gelen tek şeyi yaptım. Sadece ona sarıldım. Beni itmedi. İtmesini bekliyordum ki beni daha çok kendisine çekti.
***
Koltukta karanlıkta oturuyorduk. Ona sarılıp sessizce ağladım saatlerce. Hiç konuşmadı benimle sadece sarıldı. Gözlerim uykuya yenik düşmemek için uzun bir müddet savaşsa da en sonunda dayanamadılar.
***
Sabah bir şeylerin takırdadığını duysam da gözlerim açılmıyordu. Doğrulup gözlerimi araladığımda Noah salonun ortasında bize bakıyordu. Jason uyanıktı. Sanki birbirlerine meydan okuyormuş gibi bakışıyorlardı. 'Noah ben şey... ' dedim ama kekelemeye başladım. Noah 'Önemli değil Alison. Açıklama yapmana gerek yok.' dedi. Jason hiçbir şey demiyordu ama Noah'u daha da çıldırtmak için elini belimden çekmiyordu. Noah hızlı adımlarla arkasını dönüp terasa çıktı. Jason'a mı sinirliydim yoksa kendime mi bilemiyordum ama aniden ayağa kalktım Logan'ın odasına çıkmak üzere merdivenlere gittim.
Odasına girdiğimde uyanıktı. Bana gülümseyerek 'Naber ?' dedi. Yavaşça yatağına oturup ona sarıldım. Yaraları nedeniyle oflayıp puflasa da beni kendisinden uzaklaştırmadı. 'Aklım gitti sana bir şey oldu diye !' dedim. Kahkaha attı. 'Senin ahbap hayatımı kurtardı. Gerçi artık iki sevgili durumun varmış. Öyle bir şeyler duydum sanki siz konuşurken ama bilemem.' dedi. Bu sefer oflama sırası bendeydi. 'Hiç sorma lütfen.' dedim.
Bir süre daha odasında durduktan sonra aşağı salona inmek istediğini söyledi. Kolunu omzuma atarak benden destek aldı. Ağır ağır merdivenlerden indiğimiz sırada Ava dışında herkes aşağıdaydı. Tam merdivenlerden indiğimizde Ava mutfaktan çıktı. Elinde kaşık vardı. Yemek yapabilecek kadar düzelmesi beni sevindirmişti. 'Kim enfes bir akşam yemeği ister ?' dedi. Henüz bizi fark etmemişti. Tam arkasını döndüğünde elindeki kaşık yere düştü. Bende bu kadar şoka gireceği ne vardı ? Üstüme başıma baksam da garip bir şey bulamadım. Sonradan fark ettim ki bana değil Logan'a bakıyordu. Logan da ona. Sanki daha önceden tanışıyorlar gibiydi. 'Hey Logan ne var ?' dedim ama beni duymadı bile. Noah ve Jason birbirlerine baktılar. Noah ardından gülümseyerek bakışlarını bana çevirdi :
'Sana tanıdık gelmeliydi bu durum Alison. Damgalandılar.' dedi.

ARİÇEMWhere stories live. Discover now