Bölüm 88: Şeytanı Serbest Bırakmak

1.9K 193 6
                                    

Mağaranın içine döndüğümüzde Merve ve Elif şok halinden kurtulmuştu.

" Merve abla ne yapalım ? "

" Takip etmekten başka ne yapabiliriz. "

Ateş kurdu Merve'nin sözlerini duyduğunda hemen ileriye fırladı ve tekrar büyük ve kudretli haline geri döndü.

Merve ve Elif ateş kurduna bindi, Merve başını perilere çevirdi " Burayı size bırakıyorum "

" Efendimiz dönene kadar burayı koruyacağız. "

Kraliçe peri eşliğinde tüm periler aynı sözü söyledi. Merve perilerin Mustafa' ya bu kadar bağlı olmaları için ne yaşadıklarını merak etti. Ama şimdi bunun sırası değildi.

~ Whoosh ~

Ateş kurdu daha sonra Mustafa' nın geride bıraktığı izi takip etti. Ateş kurdu ayrıldıktan sonra tüm periler mağaranın önünü ağaç ve bitki setleri ile kapattı.

Normalde bu işlem çok vakit alırdı ama efendilerinin sayesinde güçleri artmış ve bitkileri yetiştirme süreleri daha da azalmıştı.

***

Ateş kurdu hızla savaşın olduğu alana geldi.

" Elif ne oldu "

Ateş kurdu savaş alanına geldiğimde Elif' in gözleri açıldı, nefes alışverişi hızı değişti. Bedeninde biraz titreme oluştu.

Merve bunu fark ettiğinde hemen Elif' i tutarak sordu.

" Mer..ve ab..la "

Elif gözlerinin kenarında biriken ıslaklık ile konuşmaya çalıştı, ama iki kelimeyi bir araya getirmek şuan kendisi için çok zordu.

Merve ilk başta Elif' in savaş alanına gördüğü için korktuğu düşünmüştü, ama gözlerinde ki ıslaklığa bakınca öyle olmadığını anladı.

Merve, Elif' in kendine gelmesi için birkaç saniye bekledi, daha sonra Elif' in duygu hali birden değişti. Küçük elleri ile gözünde biriken ıslaklığı sildi ve öfke ile tekbir yere bakmaya başladı.

Baktığı yerde tek bir kişi vardı, oda ejdarha başlı semender' di. Annesinin ölümüne sebep olan canavar ile tekrar karşılaşmıştı.

O gün yaşadığı olay tüm benliğine işlediği için herşeyi hatırlıyordu, şuan karşısında duran semenderi hemen tanımıştı.

Merve, Elif' in tutum değişlikliğini halen anlamadı, daha sonra baktığı yeri görünce aklında bazı parçalar birleşti.

" Anneni öldüren canavar o mu ? "

Elif öfke ile semendere bakarken sadece başı ile onayladı.

" Onu öldürmek istiyor musun ? "

Elif tekrar başı ile onayladı, Merve daha sonra uzay torbasından kılıcını çıkardı ve Elif' e verdi. Bu kılıç Mustafa' nın kendisine hediye ettiği kılıçtı.

Elif, Merve' nin çıkardığı kılıça baktı sonra başını sağa sola çevirip teklifini reddetti. Daha sonra kendi uzay torbasından bir kılıç kıçardı. Bu ikinci seviye bir kılıçtı, Merve' nin teklif ettiği kılıçtan çok zayıftı.

Merve bu kılıçı gördüğünde gözlerinde hem yoğun bir öfke hemde bir üzüntü ortaya çıktı. Bu kılıçı daha öncede görmüştü. Elif' in annesi öldüğü zaman kullandığı kılıçtı.

Merve, Elif' in niyetini anladı, o annesinin intikamını annesinin kılıçı ile almak istiyordu.

***

Mustafa yedi kişinin saldırısını beklerken ateş kurdunun geldiği fark etti. Şuan etrafına çok yoğunlaştığı için her bir değişikliği fark ediyordu. Buda bu savaşı ne kadar ciddiye aldığını ve ne kadar ölümcül bir durumda olduğunu gösteriyordu.

" Semender ile biz ilgileceğiz gerisini halledebilir misin ? "

Merve ateş kurdunun üzerinde iken Mustafa' ya seslendi. Aşağıdaki insanların tekini bile yenemezlerdi onun için Mustafa' dan Elif' in intikamını alabilmesi için semenderi bırakmasını istedi.

Mustafa, ilk başta teklife karşı çıkacaktı ama Merve ve Elif' in gözlerinde ki bakışı görünce biraz şaşırdı daha sonra başı ile kabul ettiğini söyledi.

Merve' nin sesini duyan yedi kişi ve kalkanın içinde kız şaşkınlık içinde ateş kurduna baktılar. Bu canavarın şuanki gücü az olsada ilerde çok güçlü ve nadir bir canavar olacağı belliydi.

" ROAROAROAR "

Semender kendisine bakan öfkeli bakışları hissetti ve ateş kurduna doğru kükredi.

" ROAROAROAR "

Ateş kurdu semenderin kükremesine hemen güçlü bir kükreme ile karşılık verdi.

İki canavarın karşılıklı kükremeleri orman boyunca yankılandı, duyan herkesin kalbi korku içinde titredi. İki güçlü canavarın savaşı başlamak üzereydi. Bu sesi duyan düşük seviyeli canavarlar sesten dahada uzaklaşmak için önlerine çıkan herşeyi yıkıp kaçmaya başladılar. Bu savaş sırasında arada kalıp ölmek istemiyorlardı.

" Elif intikam arzunu anlıyorum ama yinede çok dikkatli ol tamam mı ? "

" Merve abla merak etme ben iyi olacağım. "

Elif bu kez sert ve kendinden emin bir şekilde konuşarak cevap verdi. Merve daha önce sevimli ve eğlenceli olan Elif' in şimdi bu halde görünce içinde istemsiz bir duygu karmaşası ortaya çıktı.

" Bende kim geldi diyordum, yardımına sadece bir grup çöp parçası gelmiş. " Siyah giyinimli adam dostlarının cesaretleri attırmak için Mustafa ile biraz dalga geçmek istedi. " Bu gece güzel olacak şansımıza iki tane daha piliç karşımıza çıktı. Özellikle küçük olanı çok sert görünüyor onu altıma aldığımdaki halini görmek için sabırsızlanıyorum. "

Mustafa bu sözleri duyduğunda bedeni içerisinde tarifsiz bir öfke duygusu ortaya çıktı.

" Ne dedin!!! "

" Hahaha... Birkaç dakika sonra çıkacak inilti seslerini duyduğunda ne dediği anlamış olacaksın. "

Mustafa ilk başta adamın ne dediğini anlamıştı, sadece birkez daha sormak istemişti. Adamın imalı göndermesini duyunca birkaç dakikadır biriken öfkesi bir volkan gibi patladı. Mustafa' nın asla affedemeyeceği damarlarından birine basmıştı.

Ortamın sıcaklığı bile hemen birkaç derece düştü. Mustafa' nın giydiği zırhtan siyah kalın bir aura yavaşça dışarıya çıkmaya başladı.

Siyah giyinimli adam Mustafa' dan böyle değişiklik görünce gözlerinde korku belirtisi oluştu, şuan büyük bir hata yapmış gibi hissediyordu.

Siyah giyinimli adam geçte olsa cehennemin kapısını açtığını ve şeytanı serbest bıraktığını anlamaya başladı. Ama artık çok geçti şeytan çoktan serbest bırakılmıştı. Bunun geri dönüşü yoktu.

Gökyüzü İmparatoruWhere stories live. Discover now