Bölüm 68: İç Öğrenci Testi (2)

2.1K 222 6
                                    

İç öğrenci sınavını izlemeye gelen herkesin üzerinde sevinç havası vardı. Ama sınava hazırlanmadıkları için sınava girmekten korkup vazgeçtiler.

Çünkü başarısız oldukları zaman 3 yıl boyunca tekrar sınava giremiyeceklerdi. Bu yüzden sadece sınavı izleyip sonraki sınava hazırlanmak için can atıyorlardı.

Gökhan, Mustafa biraz baktı sonra insanlara dönerek " İlk kez sınava girecekler için ; Sınav Kulesi üç kattan oluşuyor, ilk katı geçenler iç öğrenci olmaya hak kazanır, ikinci katı geçenler direk iç öğrenci olmaya hakkını elde eder. Son kata çıkabilen kişi ise içerdeki büyük ödülün sahibi olur. Belirtmek isterim ki akademi tarihinde şuana sadece 10 kişi üçüncü kata çıkabildi."

Gökhan' ın açıklamasını dinleyen Mustafa biraz şaşırdı. Sınavı çok basit sanıyordu " Tahminimden daha zorlu geçecek gibi, nano robotları kullanmak istemiyordum. Ama şimdi hazırda olsa iyi olacak. " diye düşünen Mustafa başını hafif kaldırdı ve kuleye baktı.

" Yasmin kulenin şeklini analiz et. "
Mustafa kendi dünyasında birçok ilginç yapı ve manzara gördüğü için kulenin şekline bakarak üç katlı olmasını biraz tuhaf buldu. Bu yüzden Yasmin' den analiz yapmasını istedi.

Yasmin hızlı bir şekilde kuleyi taramaya başladı. Bu sırada Gökhan, Yahya' ya baktı " Artık sınavı başlatabilirsin "

Yahya, Gökhan' a karşı en ufak bir saygısızlık yapmaktan çekindi ve sınavı başlattı.

Sınav giriş gücüne göre alındığı için en son sırada Mustafa vardı. Herkes tek tek sınava girip bitirmeye çalışırken Mustafa ateş kurduna yaslanmış elinde ki cipsi yiyordu.

[ Efendim tarama bitti. Bilgileri görmek ister misiniz ? ]

Mustafa gözlerini hemen kapattı, daha bir dakika geçmeden gözleri açtı ve kuleye baktı " Tahmin ettiğim gibi içinde gizli bir katın var. Gökhan bunu neden söylemedi, yoksa kendisi bile bilmiyor mu ? "

Mustafa biraz daha kulenin yapısına merak içinde baktı, sonra başına yana çevirip Gökhan' a baktı.

Gökhan, Mustafa' nın bakışlarını hemen hissetmiş gibi o da Mustafa' ya baktı. Mustafa hafifçe gülümsedi ve ayağa kalkıp Gökhan' a elinde ki cipsten ikram etti.

Gökhan, Mustafa' nın bu teklifini geri çevirmedi ve kabul edip iştahla yemeye başladı. Daha sonra Mustafa yerine döndü ve meditasyon durumuna geçerek gizli katın içinde ne olacağını düşünmeye başladı. Eğer üçüncü katta büyük ödül varsa, bu dördüncü katta daha büyük bir ödül olduğunun anlamına geliyordu.

Akşam olmaya başladığında sonunda sıra Mustafa' ya gelmişti. Yavaşça yerinden kalktı ve kulenin yanına geldi.

Şuana kadar sınava giren 300 kişiden sadece bir kişi 2. Katı geçebildi. O kişi Tekin' in sakatlanmasından sonra babasından ekstra ilgi gören Caner' den başkası değildi.

Caner abisinin intikamı için kendisini eğitime vermişti, kısa bir aylık sürede babasının desteği ile Gerçek Qi alemine ulaşmıştı.

2. Katı geçmiş olsada bunun bedeli ağır olmuştu, dışarı çıktığında tüm bedeninde küçük kanlı delikler vardı. Bu testin zorluğunu ne kadar yüksek olduğu gösteren en büyük kanıttı.

Yahya oğlunun kanla kaplı halini gördüğünde biraz üzülsede içinde daha büyük bir duygu hakim olmuştu. Bu gurur duygusuydu. Abisi sakat kalmış olsada Caner halen abisinin yerini alabilecek bir yetenekteydi. Bunu bugün sergilediği başarı ile göstermişti.

Mustafa kulenin içine girdiğinde tüm vücuduna baskı yapan bir güç hissetti. Etrafına bariz baktığında özel olarak işlenmiş desenler ile kaplı büyük bir koridor gördü.

Mustafa' nın kuleye girdiği an Gökhan akademi liderinin aldığı karara uyarak test kulesinin ayarı ile oynadı.

Mustafa daha önce içeri giren herkesten 5 kat daha fazla baskıya maruz kalmaya başladı.

Bir anda artan baskı sonucunda dengesini kaybetti ve dizleri üzerine düştü.

" Ne oldu birden. Birkaç saniye önce daha az baskı vardı. "

Aniden artan baskıya karşı hiçbir anlam veremeyen Mustafa zorda olsa olduğu yerden kalktı. Şuanki gücü ile bu baskıya karşı koyabiliyordu.

Yavaş ve ağır adımlar ile Mustafa ilerlemeye başladı. İlk test hem fiziksel güç hemde yüksek dayanıklılık gerektiriyordu. Bunun farkına varan Mustafa tüm gücünü kullanarak yürümeye devam etti.

~ Whoosh Whoosh Whoosh... ~

Birkaç adım sonra Mustafa' nın üzerine farklı yönlerden gümüş iğneler gelmeye başladı. Bu iğnelerin sertliği ve keskinliği 1. Seviye Gümüş Beden ekimine sahip birinin bedenini delecek güçteydi.

Mustafa üzerine baskı yapan güç yüzünden zar zor yürüyordu, bu yüzden gelen gümüş iğnelerden kaçamadı ve hepsi bedenine isabet etmişti.

Bedeninin artan sertleği sayesinde bu iğneler bedenini ısırmaya çalışan küçük sinek ordusu gibiydi. Sadece ufak kaşıntı hissi oluşturmuştu. Mustafa gümüş iğnelere aldırmadan yürümeye devam etti.

Eğer tek başına değilde herkes ile birlikte girmiş olsaydı, giren herkesin bedeni gümüş iğneler tarafından delinmiş olacaktı. Çoğu bu yüzden sakat kalacak hatta ölebilecekti. Akademi lideri bunu önlemek için öğrenciler arasında ki çatışmayı bahane ederek herkesin tek tek sınava girmesini sağladı. Böylece diğer öğrenciler bundan etkilenmedi.

Mustafa yürümeye devam ederken dışarda ki insanlar yüzünden bir merak ve şaşkınlık vardı. Herkes Mustafa' yı daha önce duyduğu için teste ki başarısını merak ediyordu.

Bu yüzden Mustafa' ya sıra geldiğinde herkes merakla bakmaya başladı. Ama on dakika geçmiş olsada Mustafa halen ilk kata gözüküyordu. Bu insanlar için hem şok hemde daha fazla merağa neden oldu.

Herkes içeri girdekten birkaç dakika içinde ilk katı geçeceğini ve ikinci kata çıkacağını düşünüyordu. Ama on dakika geçmesine rağmen halen ilk katta kalmıştı. Bu da insanları düşündürüyordu.

" Gökhan amca Mustafa neden halen ilk katta "

Elif yüzünde şaşkın bir ifade ile Gökhan' a sordu. Herkes gibi o da Mustafa' nın sahip olduğu gücü biliyordu.

Gökhan, Elif' in aniden sorusuna nasıl cevap vereceğini bilemiyordu. Yüzünde hafif bir gülümseme ile " Bedenine baskı yapan gücü kullanarak kendini eğitiyor olabilir " dedi.

Elif, Gökhan' ın bu cevabını mantıklı bulmuş ve daha fazla soru sormadan ateş kurdunun sıcak ve yumuşak tüylerine yaslanıp kuleye bakmaya devam etti.

Mustafa normal şartlarda birkaç dakika içinde ikinci kata çıkan merdivenlere ulaşabilirdi. Ama artan baskıcı güç nedeniyle bu yarım saat sürdü. Teste giren insanlar arasında bu en yavaş olan sonuç olmuştu.

Şuan tüm vücudu ter içinde ve gücünün yarısından biraz fazlasını bu testi geçmek için harcamıştı.

" Testin gerçekte bu kadar zor olduğunu inanmıyorum. Birileri benim başarısız olmamı mı istiyor ? "

Mustafa şuanki testin koşullarını normal bir insanın geçmesinin imkansız olduğunu biliyordu. Bu yüzden birilerinin testin ayarı ile oynadığından şüphelenmeye başladı.

Mustafa başını yavaşça kaldırdı ve ikinci katın merdiyenlerine baktı ve " Beni tahrik etmeyi başardınız. Her kim ayar ile oynamışsa size inat kulenin son katına kadar çıkacağım. " dedi.

Gökyüzü İmparatoruOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz