89. Epilog / Author note

3.2K 128 38
                                    



***

Jednom davno, u sred San Francisca, živjela je i još uvijek živi porodica Dawson. Nekad, obična, prosječna i siromašna porodica, a danas, bogati ljudi, prestižni i uspješni.

Život je čudo jedno, jer kako kažu, danas jesi, sutra nisi. Danas imaš, sutra nemaš...

I, nakon toliko godina, konačno, sve je došlo na svoje. Oliver je na poklon od svog zeta, Lea, dobio nazad svoju firmu, no on ju je predao u ruke Harryju, te se povukao u penziju. Jer, kako on kaže, ono malo što je ostalo od njegova života, želi provesti sa svojom porodicom, kćerkom Laylom i zetom Leom, te njihovom malom kćerkicom, njegovom unukom Lilly, koja je u njegov život unijela radost i ljubav, koju je mislio da je izgubio onog dana kad je otkrio sve Graceine laži.

Layla i Leo, su svoj život okrunili srećom, koja ih je ispunila onog dana kad se rodila Lilly. Danas, Layla je opet trudna i nosi sina, što Leo s nestrpljenjem čeka. Konačno, njihova ljubav živi, onako kako je uvijek i trebala.

Konačno, prava ljubav je pobijedila i prevazišla sve prepreke.


***

Nikad nisam vjerovao da će jednom doći taj dan da kažem da je konačno u mom životu sve na svome mjestu, ali jeste. Došao je.

I sve je savršeno. Sve je bajkovito uz moje roditelje, uz voljenog brata, uz ženu mog životu i našu dječicu, uz naše najbolje prijatelje koji su mi pomogli da danas budem ovo što jesam.

Ispunjen čovjek. Sretan čovjek. Voljen i zaljubljen.

I onda, ko kaže da prave ljubavi nisu moguće? Ko kaže da je novac bitan? Ko kaže da je svaka prava ljubav, nesretna ljubav?

Neka medju svima vama živi jedna priča o pravoj ljubavi iz San Francisca, o ljubavi crnookog Lea i plavooke Layle.

I zapamtite, ljubav je bajka koja se i živi i priča, zbog toga, nikad ne odustajete i borite se za ono što vaše srce voli.

S ljubavlju,

Vaš Leo.

           _____________❤💞❤______________
                                Kraj priče

...

Author Note


Prije svega, odmah na samom početku moram da se zahvalim svima vama koji ste na bilo koji način pridonijeli tome da ova priča i danas bude ovdje gdje jeste. Bilo da se radilo o vašem komentaru, glasu, ili samo pregledu, vjerujte mi, nikad vam se na svemu tome neću moći dovoljno zahvaliti.

Želim da se zahvalim i svima onima koji su unazad bili uz mene neko vrijeme, onda kad sam priču povukla u draft, pa kad sam je nakon nekoliko dorada opet počela objavljivati. Iskrena da budem, oduševila me činjenica koliko sam pronašla meni poznatih imena, vas kojima nije bilo mrsko da još jednom sa mnom uplovite u ovu avanturu.

Hvala vam, a takodjer hvala i onima koji su se sad po prvi put uključili u ovu priču, hvala vam na glasovima i komentarima, hvala vam na divnim porukama.

Hvala i onima koji su tek počeli s čitanjem ove priče, ili onima kojo će tek početi, a ja sam uvjerena da će takvih biti, a i tome ste naravno zaslužni samo VI!

Hvala vam na urnabesno vrtoglavoj brojci kad su vaši pregledi u pitanju, hvala vam na velikom broju glasova i komentara, hvala vam na tome što ste svojim čitanjem priču Mala bogatašica iznova i iznova dovodili na mjesto broj jedan kad su romanse u pitanju.

Zaista, hvala vam na svemu od srca. 💗

Meni lično, ova će priča uvijek predstavljati meni jednu od najdražih koju sam s nekim podijelila, i čak i ako neki smatraju da je čisti klišej, nešto što smo navikli da čitamo, nešto isto, meni je ova priča posebna i drugačija od svih drugih, jer ona za mene ima dušu. Duša ove priče je meni najdraži lik ikad Leo, i zbog toga ću uvijek govoriti da je ova priča posebna.

Kraj priče je sretan, što pomalo čudi i mene samu jer su mi skoro krajevi svih priča iznenadni i tužni, ali ja sam ovaj kraj poklonila vama. Svima vama koji ste htjeli sretan kraj, koji ste navijali za sretan kraj, i mislim da ste ga na kraju krajeva i zaslužili.

Danas, nakon nešto više od dvije godine kako ova priča i postoji, nakon svih avantura koje smo s Leom i Laylom prošli, vrijeme je da na nju stavimo pečat. Ja se nadam da će nekad medju vama biti onih koji će kroz neko vrijeme poželjeti opet da se druže s ovim šašavim likovima, i da ćete još nekad baciti oko na ovu ljubavnu bajku.

Nakon ove priče, ja se bacam na priče čije nastavke odavno čekate, ali nisam im se mogla potpuno predati jer sam stalno razmišljala o tome kako ova priča mora da se završi.

Sad kad jeste, ja nastavljam sa starim tempom. S toga, ukoliko želite, bacite oko na nove priče koje pišem, ali i na one koje sam završila i uvjerena sam da ćete pronaći nešto lijepo za sebe.

Takodjer, ukoliko imate preporuku za svoju, ili za neku drugu priču koju smatrate da ne bi bilo loše pročitati, pišite mi nazive jer se moja biblioteka dobrih dijela skoro ispraznila. 😈

Još jednom dragi moji, hvala vam na svemu. Hvala vam do neba. 💗💗💗

Vječno vaša,
Lela. ❤

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now