17. Biraj, ali ne pitaj srce.

4K 244 15
                                    


Layla P.O.V.

Njegove usne spojene sa mojima, u meni bude neki čudan osjećaj. Osjećam se nekako drugačije neko ikad prije, i u jednom momentu kao da ni sama nisam svjesna gdje se nalazim.

Znam samo da sam pored njega i da želim da ovo traje zauvijek, jer sam osjećaj njegovih mekanih usana, prija mi. Srce u grudima lupa jače nego ikad,a neki nemir u trbuhu me tjera da se osvjestim.

...

Layla Harrison


Layla otvara svoje oči i gleda pravo u njega, u njegovo lice. Nakon par trenutaka, dotiče ju njegov pogled, njegova dva crna oka, koja bez treptaja gledaju u nju, kao da ni njemu samom nije jasno što se upravo dogodilo.

Suze naviru na njene oči, na što se migolji iz njegovih snažnih ruku, a zatim bježi od njega, dok on ostaje šutke da stoji u svojim mislima.

Layla trči do prvih vrata koje je vidjela, a zatim ih otvara i ulazi. Pred njom se nazire neka soba, slična ostavi, pošto je krcata raznim namirnicama.

Ledjima se naslonja na bijela vrata, dok srce u njenim grudima lupa tako jako da ga može čuti. Jednu ruku stavlja na grudi, kako bi smirila glasno disanje, a drugu prislonja na svoje usne.

Lagano prstićima prelazi preko njih, a njenim mislima se prelama bezbroj slika. Osmijeh se prikrada na njeno lice nakon što još jednom zamisli scenu od maloprije.

Htjela priznati ili ne, godilo joj je, još joj godi okus njegovih usana. Ne može iz svoje glave da izbaci sve što joj je Leo rekao. Trudi se, ali ne može da ne razmišlja o tim riječima.

Pita se, da li su istinite? Da li je moguće da nije lagao, da je zapravo sve onako kako je rekao, da zapravo on ludi za njom i da je bijesno ljubomoran na Williama?

Još ni sama nije svjesna što se dogadja, ali shvata da je vrijeme da se vrati na zabavu. Iz torbice vadi malo ogledalce, briše tragove od suza sa svog lica, popravlja ga, te na usne nanosi malo sjaja. Duboko uzdiše, a zatim se vraća na zabavu...

...

William se malo smirio nakon što mu je Layla objasnila da je bila u toaletu. Kao da je nekako jedva povjerovao u tu laž, ali na kraju, ipak jeste. Od tog trenutka, kao da ga je orobila sumnja, pikovao je Laylu uz svoje tijelo, ne dajući joj da se od njega miče.

Par puta, Layla je uhvatila i Gracein pogled, koji je nekako bio surov, kao da je i ona nešto znala.

Nemoguće, nema šanse da je neko mogao vidjeti što se zbilo, Layla je samu sebe ubjedjivala, mada nije mogla da se oslobodi straha koji je osjećala svaki put kad bi pogledala u majku.

Nije Layla bila samo nemirna zbog Grace. Više netrpeljivosti joj je donosio svaki susret pogleda sa Leom, koji je stojao u jednom ćošku, dok mu je pogled bio prikovan na njima dvoma.

Oči su mu bile po običaju tamne, a čeljust zategnuta. Lijeva ruka koja je bila slobodna, dok je na desnoj držao pladanj, padala je niz njegovo tijelo, dok su prsti bili skupljeni u šake. Izgledao je kao neki balon, koji je prenapuhan, i samo fali mala sitnica da pukne i sve raznese sa sobom.

Iako je bio dosta udaljen od nje, mogla je jasno da vidi svoj odraz u tim njegovim očima. Pogledala je svako malo i na njegove usne, usne koje su maločas bile spojene s njenima, usne koje su je na neki način učinile djevojkom, usne koje su joj dale prvi poljubac...

"A sad je vrijeme za ples...", zvuk voditeljice programa Williamove zabave ju je trgnuo iz misli.

Okrenula se prema Williamu koji je imao neki retardirani osmijeh. Za tren, njegova ruka se našla ispred nje, a i upravo mu je s usana pročitala molbu za ples.

Oko nje se sve okrenulo, za tren oka, našla se izmedju dvije vatre. Prva, William... Koji je noćas najbitniji faktor ove zabave, koji je nju izabrao za glavnu gošću, za pratilju... Momak, koji joj cijelu noć poklanja pažnju, te se trudi oko nje... Kako sad da ga odbije, pred njegovim roditeljima, ma pred svima?

Onda, tu je i ona, Grace, koja uporno bulji u Laylu i čeka njenu reakciju... Da, ona nešto zna, pogled joj to govori.

A onda, s druge strane, tu je on. Leo. Vatra koja ju razara cijelu. Koja joj ne da mira. Vatra koja bukti, s najjačim plamenom, vatra koja guta sve pred sobom... Vatra, koja upravo sad bukti najjače što može, jer ju njegov pogled gleda, kao da čeka šta će ona da napravi.

Razapeta izmedju tri osobe, pa onda i izmedju svih ostalih koji su tu, koji su već nju i Williama zamislili oženjene s hrpom djece, svjesna je da mora ovaj put da odabere, a da ne pita svoje srce, koje bi sve dalo da može sad da pobjegne sa ove zabave i ode daleko... S njim...

Još jednom, Layla se osvrće i baca pogled na Lea, koji kao da je tužan. Pogledom kao da mu se želi ispričati, a zatim, okreće se prema Williamu koji ju već u nevjerici gleda.

Pruža svoju ruku prema njemu, na što se osmijeh pojavljuje na njegovom licu. Njihovi dlanovi se spajaju, a uzdasi svih prisutnih nadjačavaju valcer koji upravo svira. Svi su oduševljeni njima dvoma, i oči svih su uprete u njih dvoje dok odlaze na plesni podijum.

Grace se zadovoljno smiješka dok razgovara s Williamovim roditeljima, vjerovatno koristi ovu priliku da im se još malo uvuče pod kožu.

William staje pored Layle, te jednom rukom uzima njenu, dok drugu stavlja na njena gola ledja. Tako je primačinje bliže sebi i svome tijelu, na što ona postaje nemirna. Mazi je pogledom, koji prelazi preko njenih očiju do usana i nazad. Lagano svoje lice stavlja bliže njenom vratu, te joj šapuće na uho:

"Layla, prekrasna si..."

Ona grabi tu priliku da on ne gleda u njeno lice, i baca pogled na njega, na Lea, koji kao ukopan stoji i promatra njih dvoje. Čeljust mu je zategnuta, a žila na njegovom čelu kucka, toliko jako da ju Layla primjećuje iako su toliko udaljeni.

William opet vraća svoje lice nasuprot Laylinom, te joj tako kvari pogled. Njišu se u ritmu muzike, dok im se lagano i ostali parovi približavaju.

Layla opet koristi prvu priliku i pogledom traži Lea, ali ga ovaj put ne pronalazi. Pladanj s čašama stoji na malenom, staklenom stolu, a njega nema. Brzo je pregledala cijelu prostoriju, ali ništa... Leo je otišao.

Pomalo tužna, Layla se primačinje Williamu i spušta svoju glavu na njegovo rame, dok jedna suza titra u njenom oku.






Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now