70. Sve je bila laž.

2.6K 199 22
                                    

Layla Harrison...



"Sve je bila laž...", Layla tiho izgovara, dok suze klize niz njeno lice.

Pogled joj je prikovan na Leovim očima, koji i dalje izbezumljeno gleda u nju. Sve je očekivao, ali da će ona na dan svog vjenčanja doći pred njegova vrata, nikad.

"Layla... Da li si dobro?", jedva nekako uspijeva da ju pita, nakon nekog vremena samog buljena u nju.

"Sve je bila laž. Godinama sam vjerovala u laž. Godinama sam živjela u laži... Leo, oprosti...", teško izgovara, a zatim joj se sklapaju oči i ona kao pokošena gubi ravnotežu.

Da ne padne na pod spriječavaju je Leove ruke, koji ju automatski uzima u naručje i unosi u svoj zadimljeni i smrdljivi stan.

Čudno, njena pojava ga je momentalno otrijeznila, i sad jedino što želi jeste da ona bude dobro.

Unosi je u svoju spavaću sobu, i poliježe na prostani krevet, koji je uredno namješten. Polako spušta ruku na Laylin goli vrat da joj opipa puls, i shvata da je u redu. Vjerovatno je samo pala u nesvijest. Očito je da je doživjela neki slom.

Leo na brzinu odlazi u dnevnu sobu, gdje s prozora smačinje debele zastore, podiže roletne i otvara prozore, kako bi izluftao prostoriju. Brzo s poda u crnu vreću kupi prazne flaše, jer posljednje što mu treba jeste da kad se ona probudi, shvati šta je radio. Kupi i krhotine stakla, te baca opuške cigareta, te je za tren sve gotovo.

Zatim uzima mobitel, gdje tipka Lincolnu poruku, gdje mu jasno naglašava da je sve u redu, te da će mu se javiti kasnije, da je sad zauzet s nekom djevojkom. Doduše, nije ni slagao.

Nakon što je poprilično stan doveo u red, odlazi u spavaću sobu, gdje se naslonja na štok vrata.

"K vragu, Layla, šta se desilo?", znatiželjno pita, dok mu pogled klizi niz njeno tijelo, koje je još uvijek u bijeloj vjenčanici, a on je i dalje u bunilu.

...

Prošlo je par sati kako se sve odigralo s Laylom, a ona još ne otvara oči. Uprkos tome, Leo se ne miče od nje. I dalje sjedi pored kreveta, i gleda njeno lijepo lice.

U jednom trenutku, rukom dotiče njen obraz, ali brzo ruku povlači k sebi, kad shvati da se njeni očni kapci pomijeraju.

Par trenutaka ništa nije govorila, samo je modrim očima kružila čas po Leovom licu, čas po sobi u kojoj se nalazila.

"Srušila si se na vratima, s toga sam te uveo ovdje...", Leo je prekinuo tišinu izmedju njih.

"Moj Bože... Ipak nisam sanjala, ipak je stvarnost...", suze su opet zasjale u njenim očima, a sad Leo nije imao pojma šta da kaže...


...


"Hvala ti...", Layla je progovorila nakon što je ušla u kuhinju u nekoj Leovoj majici koja joj je dosezala do koljena, a ispod je nosila neki šareni šortc, s peškirom na glavi.

"Nema na čemu... Jesam li ti rekao da će ti dobro doći hladan tuš?", sa sitnim osmijehom Leo joj je odgovorio, pokušavajući da smiri pogled koji je svako malo bježao na Layline duge noge.

"Napravio sam nam kafu.. ", rekao je, uzimajući s radnog stola dvije šolje kafe, u koje je prethodno usuo mlijeko, te je krenuo prema terasi kroz koju se izlazilo iz spavaće sobe.

Nakon par trenutaka, Layla je krenula za njim. Sjela je na stolicu nasuprot njega, te je nekoliko trenutaka skrivala zamagljeni pogled od njegova lica.

"Vjerovatno se pitaš šta to radim ovdje?", napokon je pogledala u Lea, koji je pripaljivao cigaretu.

"Lagao bih da kažem da se ne pitam...", odgovorio je, prateći pogledom kolutić dima koji je upravo napravio svojim usnama.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now