59. Još jedan incident.

2.8K 180 21
                                    



Leo P.O.V.

"Znači, prepametna je! I jako duhovita, uz to i prelijepa... Čovječe, kad joj samo pogledam u oči, obuzme me neka jeza, nešto neopisivo...", Harry nastavlja svoju priču o Mii, s kojom zadnjih mjeseci provodi vrijeme.

Jasno je k'o dan da se zaljubio u nju, ali ne želi to da prizna, ipak je on veliki Harry Stalinski, lomac ženskih srca, ženskaroš, koji se nikad neće skrasiti...

"Čovječe, ti nisi normalan. Pa već danima te slušam kako pričaš o njoj... Pa ti si zaljubljen preko ušiju!", kroz smijeh mu kažem, otpijajuću gutljaj viskija.

Rukama pokriva svoje lice, a zatim se podbača na njih ispod brade.

"Prijatelju, ne znam šta znači biti zaljubljen, ali ako je to ovo što ja osjećam, onda je to sranje osjećaj!", opet se grohotno nasmijem, jer ne mogu biti normalan dok mi on ovako priča.

Pola sata sam mu se smijao. Jadan, zaljubio se u djevojku koja je prema njemu dijete.

"Ne, ne... Nemoj tako... Ljubav godine ne broji... Tako da šta fali što sam stariji od nje koju godinu...", obje ruke raširi u zrak, dok su mu oči polizatvorene. Piće ga je malo poljuljalo.

"Koju godinu? Harry, dvanaest godina, dvanaest godina si stariji od nje... Pa ona je za tebe balavica!", sad se malo uozbiljim.

"A šta ja mogu? Šta?! Ima nešto u njoj, nešto što mi jebeno ne da mira...", lupi šakom o šank, na što privuče pažnju prisutnih, ali svi su se za koji tren okrenuli onome što su i do tad radili.

"Da, vjerujem... Mia je ipak dobra djevojka... Iskreno, volio bih da uspiješ da ju osvojiš, ali zato će ti trebati i truda i dosta promjene..."

"Znam.. A hej, šta kažeš da je zovnem na večerašnju zabavu koju ti organiziraš, kao svoju pratnju?", izbelji oba oka u mene.

"Pa već sam ju ja pozvao... Mislim na zabavu, a uz to, pitala me može li doći u društvu sestre i njenog dečka, da ne bude sama, pa onda će joj valjda biti draže ako bude s tobom, da ne drži njima svijeću cijelo vrijeme...", slegnem ramenima.

"Oh, vidiš, to je odlično... Čim odem u firmu, pitat ću je... A ti, koga si ti pozvao da ti pravo društvo?", upućuje mi pogled ispod obrva.

"Nikoga, nisam ni morao, Angelina se sama ponudila...", nestašno se nasmijem kad se sjetim nje.

"Haha, lukavče... Još si s tom malom, ha?"

"Pa da, dobro dodje kad mi treba neko da se ispušem... Jebeno je dobra...", iskreno kažem, jer stavimo ruku na srce, mala je predobra.

"Bogami, i jeste... Imaš sreće što si je maznuo prije mene, inače, ja bih nju obradjivao svaki dan..."

"Znam da bi... Pitam se, ima li i jedno žensko koje ti nisi.", obojica se nasmijemo, a onda lupimo čašama, u znak nazdravljanja.

"E pa, vidiš, ima... Mia, ta nježna, a u isto vrijeme opaka mala..."

Istog momenta mi u glavu dodje slika mene i nje. Pitam se, šta bi Harry rekao da zna da sam njegovu skrivenu ljubav nekad ja obradjivao?!

"Nego, reci mi, jesi zvao Harrisonove?", sreća skrenuo mi je misli.

"Naravno... Večeras je druga akcija što se njih tiče, naravno, ako gospodja Drolja dodje...", sad se malo uozbiljim.

"Znači, naš plan se nije promijenio?", Harry me oprezno pita, a znam da se to odnosi na moj odnos s Laylom.

"Ne!", drsko kažem. "Iskreno, u tijeku ovih mjeseci jedno vrijeme bih s Laylom uspostavio dobar odnos, pa bih razmišljao je li ovo sve vrijedno ovoga, ali brzo bi se poriječkali i vraćali na staro... Znaš, ne prija mi to što smo zajedno po cijele dane... Na početku mi je bilo drago mučiti je, ali sad je meni teško biti u njenoj blizini..."

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now