79. Volim Te ❤.

2.6K 181 42
                                    


Layla P.O.V.


"L.. Leo? Šta radiš tu?", promucam prelazeći pogledom po njegovom licu.

"Vratila se... Layla, ta žena se vratila...", osjećam kako mu glas drhti, dok se kapljice slijevaju niz njegovo lice.

"Dodji!", uzimam ga pod ruku, te uvodim u stan, ali me zapahnjuje strašno ružan miris alkohola. Pijan je, i više je nego očito...

"Layla, oprosti... Nisam trebao dolaziti...", mrmlja mi u rame, dok se ja borim s nedostatkom ravnoteže, dok ga vučem do sofe u dnevnom boravku.

"Sjedni...", zadihano mu govorim.


...


Još sam u šoku. Ugledati njega, na ulaznim vratima, svog pokislog i mokrog od kiše, bila je posljednja stvar koju sam očekivala.

Nespretno se krećem po kuhinji, pokušavajući da budem što brža. Skuhala sam voćni čaj, izasula ga u dvije šalice i uputila se ka boravku, gdje je bio on.

"Izvoli... Ugrijat će te malo...", tiho sam mu rekla, pokušavajući da uhvatim njegov pogled koji je bio spušten.

Sjela sam preko puta njega, na pod, a oči su mi bile prikovane na njegovom licu, koje je bilo mokro. Nekoliko pramenova crne kose bilo je na njegovom čelu, a guste obrve su bile skupljene i sprječavale bolji pogled na njegove oči.

"Hvala...", tiho je izustio, obuhvatajući objema rukama toplu šalicu.

Htjela sam nešto da mu kažem, da ga pitam šta se dogodilo, ali nisam imala snage. Sam pogled na njega, tako osamljenog i tužnog, tjerao je moje srce da zadrhti. Boli me! Prokleto me boli njegova bol!

"Danas, nakon što sam otišao iz Harryjeva ureda, krenuo sam s Isaacom na piće", odjednom je sam počeo da priča...

"Izišao sam iz tvrtke, a kad sam krenuo da udjem u automobil, shvatio sam da sam zaboravio jebene ključeve...", zastao je...

Oči su mu se caklile kao dva bisera, vjerovatno od pića.

"Vratio sam se nazad u ured, po njih, ali kamo sreće da nikad nisam.", rukom je obrisao jednu suzu koja mu je kliznula niz obraz.

"Uzeo sam ključeve sa stola, te krenuo prema vratima, ali sam ubrzo ostao kao ukopan u mjestu.

Ispred mene, na vratima moga ureda, stojala je jedna žena. Visoka, mršava žena, plave kose, koja je bila iznad njenog ramena.

Pogled mi je ostao prikovan na njenom licu, koje godinama nisam vidio. Sitne bore su po njemu iscrtale razne putiće, posebno oko njenih očiju, te mi se činilo kao da se oko njih naziru slabašni potočići kojim protiču suze.

Suze? Leo, šta pričaš to, kao da ona zna šta su suze!?

Osjetio sam kako srce u mojim grudima počinje da udara kao ludo, hladan znoj je izbio po cijelom mom tijelu, te sam osjetio kako sav drhtim. Koji djavo mi se dešava.

Kad je nakon toga zovnula moje ime, njen glas kao da je proparao moju dušu. Ostao sam bez daha, osjetio sam kako mi se vrti, skoro sam prestao da dišem.

Layla, vidjeti tu ženu nakon toliko vremena na mojim vratima, bilo je najveće iznenadjene koje sam doživio.

Vidjeti nju, moju majku, kako stoji ispred mene, bilo je kao da vidim sjenku, jednu ženu iz davne prošlosti, koja je odavno pala u zaborav...", jecaji su se otkidali iz njega, dok su krupne suze lile niz njegovo lice.

I ja sam plakala, k vragu, samo dok ga gledam, duša mi se raspadala...

"U kurac! Šta ja ovo radim??", odjednom je povikao, te je pokušao da ustane.

"Leo, kud ideš?", automatski sam skočila i pošla za njim.

"Ja.. Ja ne znam šta radim... Ne znam zašto sam došao ovdje... Ja... Oprosti...", teturajući krenuo je prema vratima, na što sam brzo pošla za njim.

Rukama sam ga uhvatila za ledja, a zatim sam shvatila koliko je on zapravo okisnuo. Crna majica koju je nosio je bila skroz pripijena uz njegovo tijelo, i potpuno, mokra!

"K vragu, Leo!", povikala sam na njega... "Pa zašto nisi rekao da si sav mokar? Hoćeš da se još prehladiš?", nesvjesno sam počela da gundjam na njega kao na maleno, slabašno dijete, a ne na zrelog čovjeka.

Objema rukama sam ga odgurala natrag na krevet, ali on nije prestajao da priča.

"Layla... Ostavi me na miru! Pusti me da idem...", a kako nisam odgovarala nastavljao je:

"Layla, oprosti, ne znam zašto sam došao... Ja... Nisam htio da smetam... Ja..."

"Leo, dosta!", viknula sam na njega. "Nemoj da pričaš gluposti, ovdje i meni nikad ne smetaš! A sad, pomozi mi i skinu tu jebenu majicu, prije nego se razboliš i zaroniš u bolnicu..."

Širom je otvorio svoje uplakane, crne oči, a zatim šutke sa sebe skinuo mokru majicu. Ostao je ispred mene polugol, a moj pogled nije mogao pored njegovih prsa da bude miran.

Kad sam konačno došla malo sebi i pogledala ga u oči, shvatila sam koliko mu je pogled mutan. Bio je, opet, na rubu suza. Bez razmišljanja, obje sam ruke spustila na njegova prsa, na što me je snažno zagrlio.

"Layla, kog' vraga se sad vratila? Šta sad želi, nakon toliko godina?", glave zagnjurene u moj vrat, počeo je da jeca.

Jednu ruku sam zavukla u njegovu gustu kosu, i počela tiho da plačem zajedno sa njim.

Odjednom, osjetila sam kako podiže glavu s mog ramena... Miris alkohola je opet orobio moje nosnice. Otvorila sam svoje oči, te se susrela s njegovim pogledom, najljepšim na svijetu.

Gledali smo se, bez treptaja, dok je tišinu oko nas naglašavalo naše teško disanje i otkucaji naših srca. Osjetila sam kako se njegove pune usne sve više i više primačinju mojima.

Tijelo mi je počelo da drhti, a srce u grudima još jače da lupa. Sklopila sam svoje oči, te čekala. Znala sam šta slijedi, ono za čim već tako dugo žudim. Već u sljedećem trenutku, naše usne su se, konačno, spojile, a u mojoj glavi kao da je nastao haos.

Nisam mogla da odolim tim njegovim usnama, koje su hlapljivo ljubile moje. Ostajala sam bez vazduha, bez daha, ali nisam posustajala. Nisam stajala, nisam htjela da se ovo prekine, htjela sam da vječno traje.

Nakon nekoliko minuta neprestanog ljubljena, odvojio je usne od mojih, ali je njegovo čelo bilo naslonjeno na moje. Mogla sam da na svojim grudima osjetim njegova, kako se zadihano dižu i spuštaju.

Otvorila sam oči, i ispred sebe ogledala njegov pogled, kako me bez treptaja gleda, dok je objema rukama držao moje obraze.

"Layla, volim te!", tiho je prošaptao, na što sam sva zadrhtala.

Jedna suza je kliznula niz moj obraz, valjda radosnica, a zatim sam, namještajući se u njegov zagrljaj, šapnula mu na uho:

"Leo, i ja tebe volim!"





Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now