52. Leo Dawson.

2.6K 190 27
                                    




Layla Harrison


Laylu iz sna bude nečije ruke koje se omotavaju oko njenog struka. Otvara svoje modre oči, a dobro poznati dodiri po njenom golom stomaku njene usne izvijaju u poluosmijeh.

"Večeras si kasno stigao...", mrmlja, dok ju Williamove usne ljube po vratu.

"Tvoj otac...", mrmlja usred glasnih uzdaha. "Zadržao me zbog silnih papira i ugovora... Iako smo potpisali, još jednom je htio sve da pregledamo, prije nego što sutra odnesete to kod onog blijedog..."

"Hej, nemoj tako... Ne vrijedjaj čovjeka...", Layla ga prekorava, okrećući se prema njemu, te ostavlja jedan sitni poljubac na njegovim usnama.

"Dobro, dobro... Neću više, ali iskren da budem, taj mi se malac nikako ne svidja..."

"Ni meni... Iskreno...", Layla govori dok privija svoje tijelo uz Williamovo, te se smješta u njegov zagrljaj... "Neki čudan me osjećaj prati kad je taj čovjek u pitanju... Ne znam... Nešto ima u njegovom pogledu što mi ne upućuje na dobro... Način na koji nas gleda, posebno mamu...", Layla sklopi svoje oči kad se prisjeti Harryja i svih njegovih mutnih pogleda.

"Dobro Layla, Grace je onaj dan pretjerala. Vjerovatno zbog toga... Iskreno, imamo sreće da je prihvatio ikako poslije svega... Nama trenutno sve izgleda nepovjerljivo, valjda zbog toga imaš i ti čudan osjećaj kad je on u pitanju...", William slegne ramenima.

"Da, tu si u pravu... Vjerovatno sam ga pogrešno procijenila, na kraju krajeva nemamo izbora..."

"Tako je malecka, hajde spavaj sad... Sutra nas čeka naporan dan...", ljubeći tjeme njene glave, oboje su utonuli u san.


...


Laylu u rano jutro budi miris kafe i svježe pečenog tosta. Otvara svoje oči, a ispred sebe vidi Williama samo u boksericama, s ružom koju drži zubima i pladnjem punim hrane kojeg nosi prema njoj.

"Jutro, ljubavi...", mrmlja kroz ružu, što jako smiješno izgleda.

"Jutro, mili..."

William spušta pladanj pored nje, te njih dvoje doručkuju, te dogovaraju plan za danas...

Layla ustaje iz kreveta, te odlazi u kupaonicu. Za nekoliko minuta izlazi tip top sredjena, u uskom crnom kompletiću, na što ju William jede pogledom nakon što ju vidi.

Ustaje s kreveta, još uvijek sav raščupan, te svoje ruke stavlja oko njenog struka i povlači je prema sebi. Usnama ljubi njen vrat, na što se ona ježi...

"Willi, stani, žurim..", mrmlja uvijajući se pod njegovim rukama, koje su već pronašle put do njenih bedara.

"Ne zanima me Layla, želim te, nemaš
pojma koliko...", odvlači je do kreveta, te brzo s nje svlači odjeću...

...

"Layla, kasniš punih pola sata! Već smo trebali biti tamo!", Oliver pokušava smireno da razgovara s njom, iako bijes ključa iz njega.

"Oprosti tata, ja... Ovaj, bila je gužva u prometu...", laže, a od srama ne može oca da pogleda u lice.

"Dobro, dobro, sad... Idemo..."

Nakon što su stigli u Harryjev ured, odmah su ponudjeni kafom, te su se odmah bacili na posao. Harry je pregledao primjerke ugovora na kojima se nalazio potpis gospodina i gospodje Harrison, te je samo zadovoljno klimao glavom.

"To je znači to... Fale nam još potpisi čovjeka koji je u ovoj situaciji veći i od mene... Od glavnog direktora naše kompanije... Nakon toga, sve će biti završeno, te ćemo i zvanično moći da počnemo s radom...", Harry je uzbudjeno rekao.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now