49. SEZONA II.

2.6K 175 21
                                    


7 godina poslije...


Tone nesredjenih papira na radnom stolu, upaljeni laptopi, te nekoliko radnika od velike gomile, od koje je većina dobila otkaze, u svojim kancelarijama burno rade, kako bi ostali na svojim mjestima.

Svjesni činjenice da firma tone, rade kao magarci, dan i noć, jer znaju da i njihova budućnost ovisi o budućnosti tvrtke za koju rade.

U jednoj kancelariji, za radnim stolom sjedi čovjek, prosjede kose, s naočalama koje se nalaze na vrhu njegova nosa, te pregleda razne fajlove i dokumente, kao da u svakom od njih traži rješenje, ali prosto ga ne vidi.

Preko puta njega, zagnjurena u tonu papira nalazi se djevojka plave kose, koja seže do njenog ramena. Isto kao i čovjek preko puta nje, ne podiže glavu s tih brojki, koje neprestano kalkuliše u svojoj glavi.

"Ja ne mogu više! Ja zaista ne vidim izlaz iz ovoga...", djevojka baca papire na stol, te rukama trlja izmoreno lice, dok ledja naslonja na naslonjač crne stolice.

"K vragu! Iz ovoga nema izlaza! Kunem se, imam osjećaj da se već mjesecima samo vrtim u krug... Još sam u sav ovaj svoj pakao, uvukao i tebe... Ti još nisi spremna da se nosiš s ovim teretom...", prosijedi čovjek bijesni, i pripaljuje Marlboro cigaretu.

"Tata..."

"Ne, ne prekidaj me.", čovjek podiže ruku u zrak. "Znaš, trebalo je da uploviš u ovaj poslovni svijet tek nakon što završiš fakultet, da se pripremiš, a vidi, zbog tvoje majke i njene nepromišljenosti, sad smo svi do guše u govnima...", mrmlja sebi u bradu, nezadovoljan ovom situacijom.

"Tata, hajde smiri se...", djevojka ustaje, te proteže svoje vitko tijelo, koje je upakovano u Armanijev komplet, sive hlače i sako, ispod kojeg se nazire bijela košulja.

Odlazi do oca, na što on promjera svoju stolicu, a ona sjeda u njegovo krilo, te kao nekad, kao mala djevojčica, svoje ruke stavlja oko njegova vrata i miluje ga svojim modro plavim pogledom.

"Tata, nemoj da se grizeš... A ni mamu da kriviš... Ionako joj je dovoljno teško, ne zaslužuje i naše prigovaranje. Ovo jednostavno, nije bila naša godina. A kako god, ja do kraja fakulteta imam još jedan semestar, što znači da bih se ubrzo svakako primila ovog posla... Ovo shvatam samo kao prijevremeni rad...", tiho govori milujući nježno očev obraz.

"Eh, stvarno... Kamo sreće da možeš naučiti šta više, a ne to kako dati nedužnim ljudima otkaze...", suze titraju u njegovim očima... "Mila moja, vjeruj da me to pogadja više nego sopstveno propadanje..."

"Znam tata... Ali niko ti ne zamjera, svi tvoji bivši radnici su svjesni da nisi imao izbora... A s preporukama koje si im pisao, sigurna sam da će se većina njih snaći...", tješi oca, te uspijeva da ga malo smiri.

"Oprostite, da li nešto prekidam?", začuo se glas mladića koji je upravo pokucao, te ušao u ured.

"Naravno da ne... Ja, samo sam iskoristio priliku da malo s kćerkom popričam, kao nekad, dok još imam vremena...", s osmijehom na licu, gospodin se obraća dečku.

"Da, da... Još malo uživajte, a kroz neko vrijeme Vaša ljepotica postaje zauvijek moja...", mladić odgovara, te širi ruke kako bi u zagrljaj primio djevojku, koja upravo odlazi prema njemu i s osmijehom na licu ljubi njegove usne.

"Vas dvojica i vaše šale...", s osmijehom govori, dok se ne odvaja od svoje ljubavi.

"Nego, došao sam da vas vodim na ručak... Svjestan sam da imate mnoštvo posla, ali treba vam malo i odmora... šta kažete?", mladić pita.

"Vi slobodno idite, ionako njoj treba odmora... Ja ću ostati još malo tu, a zatim idem kući. Umoran sam..."

"Tata, jesi li siguran? Hajde, podji s nama... ", djevojka ga pita, dok ljubi njegove obraze...

"Ma ne, mila... Samo vi idite... Zabavite se... A večeras onda, vidimo se doma..."

"U redu, tata... Kako želiš onda...", djevojka kupi svoje stvari, a zatim ruku isprepleće s mladićevom.

"Onda, idemo mi... Dovidjena, gospodine Olivere..."

"Dovidjena, Williame...", Oliver ih pozdravlja i gleda kako njegova, nekad mala curica, sad već odrasla djevojka, odlazi sa svojim zaručnikom, kojeg gleda puna ljubavi i topline.

...


Surpriseeeee! Počeli smo ranije 🙌.

Šta mislite da će dalje da se desi? Šta mislite da nas očekuje u ovoj sezoni?

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now