26. Osveta.

3.2K 201 7
                                    



Leo Dawson


         Nastavak flashbacka...

Svaka nova čaša koju ispija, niz Leovo lice tjera po neku novu, ali jednako bolnu suzu. Slike Laylinog lika se motaju po njegovoj glavi. Slike njenog lica i osmijeha, snenih očiju u koje se zaljubio prvog puta kad ih je ugledao.

Još jedna ispijena čašica, i pogled konobara prema njemu, jasan su znak da ovdje više i nije tako poželjan, ali ne posustaje.

Svjestan je da nema kud, da je ovo jedino mjesto gdje može da izbaci sve iz sebe i da sutra opet postane isti čovjek od prije, arogantan, bahat i ohol, jer sve drugo što je pokušao, dovelo ga je do ruba propasti gdje se sad nalazi.

U ranim jutarnjim satima napušta kafanu i umornim stopama korača prema kući. Umor, pomiješan s pijanstvom, tjeraju ga da lagano hoda, tretirajući niz duge ulice.

Skoro pred samim vratima kuće, susreće Isaaca, vjernog prijatelja koji je cijelu noć proveo tragajući za njim. Zabrinuo se! Isaac je takav, a pogotovo kad se radi o njemu bliskim osobama.

Vidjevši u kakvom je stanju, Isaac ga hvata ispod ruku i uvlači uz strme stube do njegove sobe, gdje ga polaže na krevet, cijelo vrijeme s dozom opreza, jer ne želi da budi Lincolna, jer zna da bi ga uzrujalo Leovo stanje.

"Sve su žene iste... Sve su kurve... Obične kurve...", brkajući riječi Leo govori, dok leži potrbuške na krevetu.

"Joj stari.. Šta si sad opet to uradio?", vidno zabrinut Isaac svlači tenisice s Leovih nogu.

"Sve su iste... Sve... Pa i ona... Ona je najgora od svih ..", okreće se prema njemu, i drži mu govor, iako ne može oči držati otvorenim.

"Ma daj čovječe, ništa te ne kontam... O kome uopće pričaš?", Isaac pokušava s njim da priča...

"Svaka od njih gleda samo korist... Sve su one iste, kurve. A ona, ona je najgora! Ona je gora čak i od moje majke! Layla je... Layla je kur..", umor lagano obuzima njegovo tijelo i misli, te on tone u duboki san.

Isaac sjeda na stolicu preko puta njega, i slaže kockice u svojoj glavi. Konačno mu je sve jasno. Sve se zapravo vrti oko Layle. Cijelo ovo vrijeme Layla je u Leovim mislima...


                 Kraj flashbacka!

...

Leo sjedi za šankom, i gleda praznu čašu viskija kojeg je ispio na eks. Još jednom se prisjetio svoje patnje i boli, i još jednom je otplovio mislima gdje nije trebao.

Gura piće od sebe, te iz džepa vadi nešto novca i ostavlja konobaru. Izlazi iz prčvarnice i daje sebi obećanje da više ovdje neće doći.

Nije ta djevojka vrijedna toga da on zbog nje pije i pati. Nije vrijedna ničega, osim patnje, koju će da joj nanese istom mjerom kako je i ona njemu.

Briše suzu s lica i još jednom sam sebi daje obećanje da osveta tek počinje.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now