30. Večer strave i užasa.

3.3K 198 18
                                    

Leo Dawson

Tamna noć... Krupni, žuti mjesec na vrhu neba, kroz maleni prozor Leove sobe, šalje svoje zrake, koje se, odbijajući od ogledalce, sudaraju na njegovom licu, te ga obasjavaju.

Leo stoji ispred ogledala i kopča male gumbiće na rukavima nove, bijele košulje, koju samo što je kupio. Masne pare je dao za nju, ali nema veze, prijeko mu je bila potrebna.

Nakon što ju je ustrpao u crne hlače, prošetao se do kupaonice. Na dlanove je nanio dosta gela, a zatim rukama prošao užurbano kroz svoju crnu kosu. Par kapljica nekog jeftinog parfema i to je to, spreman je.


...

19:30.

Leo stoji ispred svoje kuće i čeka. Dok čeka, vadi iz džepa kutiju cigareta i pripaljuje jednu.

"Nije valjda da dugo čekaš?", Miin glas dopire do njega.

Okreće se prema njoj, te vidi njen lijepi lik kako kroz prozor bijelog automobila sneno gleda u njega.

Brzo baca opušak cigarete na pod, te sjeda pored nje na suvozačko sjedalo. Bliži svoje lice njenom, te spušta jedan poljubac na njene usne.

"Ljubavi, predivan si...", Mia vjerovatno zapanjena promjenom Leova imidža ne uspijeva da zadrži pozitivne komentare. Požudno ga gleda, a to mami osmijeh na njegovom licu.

"Naravno, ne mogu biti divniji od tebe.. ", slatkorječivost mu je oduvijek išla od ruke.

...

Mia parkira auto na parkingu jednog luksuznog restorana, gdje ona i Leo treba da idu. Gasi automobil, te prislonja ruku na kvaku kako bi otvorila vrata, ali Leov grubi glas ju zaustavlja: "Čekaj, ne izlazi..."

Mia zanijemi, a njene oči iznenadjeno gledaju u Lea, koji upravo izlazi iz automobila i brzim korakom trči prema njenim vratima, koja otvara i kao pravi gospodin izvodi damu za ruku van.

Mia ne uspijeva da prikrije svoje oduševljenje, a njen osmijeh to i odaje.

Leo pogledom kliznu niz nju i njeno tijelo i ostaje zapanjen njenom ljepotom. U toj uskoj, bijeloj haljini koju nosi, mami uzdahe. Naprosto, predivna je.

U jednom trenutku, maleni osmijeh titra u kutku Leovih usana, uhvatio je sam sebe kako na tren, razmišlja o nekoj djevojci, a da to nije Layla. Ispruži ruku prema Mii, a nakon što ga ona obuhvati svojom, visoko uzdignute glave kreću prema restoranu Levy.

"Da li si siguran da je tvoj rodjak tu već?", Leo znatiželjno pita Miu.

"Da, vjerovatno... Rekao mi je da će on i njegova djevojka malo ranije doći, zbog mjesta, a i da iskoriste priliku da malo ostanu i nasamo, dok nas čekaju...", na ovo, sjena prelazi Leovim licem, ali on brzo dolazi sebi.

...

Nakon što su ušli u Levy, svoje stvari predali portiru koji je zadužen za njih, Leo i Mia su se uputili prema stolu broj sedam, inače Leov sretni broj... Vidjet ćemo da li će i noćas takav biti...

Nakon samo par koraka, Leo je odmah opazio nju... Laylu...

Duboki uzdah se oteo iz njegovih grudi, a par kapljica znoja je već orosilo njegovo čelo. Dok ju je gledao kako sjedi s njim za stolom i veselo se smije, neki čudan osjećaj strujao je njegovim tijelom. Da li je to ljubomora, ili ko zna šta već, uglavnom, nije ugodno. Čvrsto, još više, svojom rukom stisnuo je Miinu, a zatim, on i Mia su prišli za njihov stol.

"Ćao..., Mia se veselo pozdravila, a na sam zvuk njenog glasa, Layla je napravila čudnu facu.

Njene oči su se zaustavil3 na Miinom licu, a nakon par trenutaka, njen pogled dotaknuo je njegov.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now