10. Zatočenica.

4.4K 242 5
                                    




Layla Harrison



Dok kazaljke na satu otkucavaju posljednje minute do 20:00h, Layla i dalje čeka Emmu ispred njene kuće.

Ona, s malo šminke na licu, obučena u crne farmerke i običnu bijelu majicu, s crnim sakoom i bijelim starkama, čista je suprotnost Emmi koja upravo izlazi iz kuće u crnoj, uskoj haljini, koja joj doseže malo iznad koljena.

Kosa joj je kovrdžava, a na licu nosi mnogo više šminke nego inače. Zaljubljena je preko ušiju, dok se je ovako sredila za jedan običan izlazak... Ne, njoj nije običan... Izlazi s dečkom kojeg voli.

"Misliš li da ću mu se svidjeti?", Emma nervozno pita, dok lomi prste na rukama.

"Hoćeš... Sigurna sam.. Tako lijepa ne možeš da se nekom ne svidiš.
Ezra, stani nam tu, ovdje ćemo izići...", dok priča s Emmom, obraća se i Ezri.

Nakon što su djevojke izišle, i nakon što je Layla objasnila Ezri da ne treba da ih čeka, uputile su se prema dečkima koji su ih čekali.

I jedan i drugi su zurili u Emmu, vjerovatno im se jako dopala sad kad ju prvi put vide ovako sredjenu.

Nije mogla da sakrije oduševljene i rumenilo u obrazima svaki put kad bi ugledala Isaacov pogled na sebi.

"Djevojke, gdje ćemo?", Isaac pita ne odvajajući oči s Emminog tijela.

"Gdje god..."

"E, ako je tako, onda idemo u jedan novi klub koji se nedavno otvorio. Muzika je super, ako volite techno...", pogledao je u Emmu kao da je znao da baš taj tip muzike ona voli.

Krenuli su.

...

Muzika u klubu je bila jako glasna, a plesni podij pun. Ovo je za Laylu pravi doživljaj, budući da ona nikad nije bila na sličnom mjestu.

Dok su Emma i Isaac ćaskali, ona i Aiden bi pokoju riječ progovorili, a zatim oboje zurili po raji. OK, sigurno se nije nadala da će ovako monotono biti.

Kako je vrijeme prolazilo, klub se sve više punio. Mokra i pripijena tijela su bila svud oko nje, a ona se nalazila sama u tom začaranom krugu, jer je Aiden podavno već otišao navodno po piće i više se nije vratio.

Nije joj dugo trebalo da skonta da je to samo jadni izgovor, na kraju krajeva, davno ga je uočila kako se bari nekom polugolom djevojkom.

Najednom, osjetila je nečiji dodir na svome tijelu, ali nije bila u mogućnosti da se okrene. Plesala je s tim neznancem u ritmu dobre muzike.

Najednom, nakon što je osjetila njegov dah na svome vratu, koji je nekako mirisao na alkohol, osjetila je i miris jakog parfema i odmah ga prepoznala. To je Leo.

Strah ju je najednom zahvatio cijelu, a grudi su joj se stegle. Pokušala je da se izmigolji iz njegova zagrljaja, ali njegov stisak je bio presnažan.

Osvrnula se oko sebe kako bi prizvala Emmu u pomoć, ali nje nije bilo. Ona i Isaac su negdje isparili.

Tek sad, Layla je shvatila da je upala u zamku.

"Sad ću te primiti za ruku, a nakon toga, poći ćeš za mnom... Ako se budeš opirala ili bježala, kunem se, samo na jedan znak, tvoja prijateljica se neće dobro provesti.", šapnuo joj je na uho.
Jeza je prostrujala njenim tijelom. Zatvorila je svoje oči i sjetila se scene u toaletu, njegovih tamnih zastrašujućih očiju i snažnih ruku oko njenog vrata.

Bila je svjesna da je on na sve spreman, s toga je znala da nema druge nego da podje s njim.

Osjetila je njegovu ruku na svojoj, te njegove prste kako se spliću s njenima. Neobjašnjivi trnci kao da su udarili njeno tijelo, nešto kao da su munje i gromovi upravo je spucali. Produžila je korak za njim, te ga pratila u stopu.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now