84. Izigran, još jednom...

2.6K 183 58
                                    


...

Tamna noć. Hladno je. Nebo je toliko vedro da se skoro sve zvijezde mogu vidjeti golim okom, kako sijaju, dok mjesec, obasjava ulice svojim punim sjajem, kao da baš noćas želi da pokaže pravi put.

Pravi put?

Da li je ovo pravi put? S ovako malo godina postati ubojica, i zauvijek uprljati svoje ruke krvlju žene koja ne zaslužuje ni da joj se ime spomene?

...


Leo P.O.V.


Navlačim na sebe crne farmerke i crnu majicu kratkih rukava, a preko nje, crnu kožnu jaknu. Odlazim u spavaću sobu, gdje stoji ona, rukom podbočenom ispod brade. Na licu joj vidim tugu i zabrinutost, a strah u njenim plavim očima.

Zašto se boji? Za mene? Ili za svoju porodicu, svoju krv?

"Layla, vrijeme je...", tiho govorim.

Okreće se prema meni, a prije toga rukom vješto briše suzu koja je upravo kliznula niz njen obraz.

"Leo... Čuvaj se, molim te...", polaže dlanove na moje lice, a ruke su joj hladne kao led.

"I ti isto... Molim te, pazi na sebe..."

Par trenutaka je šutala... "Je li se baš moramo držati ovog glupog plana da ja ostajem doma, a da vi idete u nepoznato... Leo, želim s vama!"

Sklopio sam na tren oči. Bože, kako je tvrdoglava... Ovaj smo razgovor obavili najmanje sto puta, ali ona je uporna... Kao da se drži za slamčicu, pa pokušava sad mene da slomi pred sami čin...

"Layla...", rukom milujem njenu kosu, dok me ona pogledom punim molbe gleda. "Pričali smo već o ovome... Ne želim da ideš... Jer ishod ovog svega je nepoznat... A ja, ne bih podnio da ti se nešto desi..."

"A ti?! Šta ako se tebi nešto desi?!", rukama trlja lice, koje je sad već mokro od suza.

"Hej, malena... Ne misli o tome... Ja ću biti dobro. U redu?", povlačim je u svoj zagrljaj.

"Obećaj mi! Obećaj da ćeš mi se vratiti!", opet pogled upire u mene.

"Dajem ti obećanje da ćemo se opet vidjeti. U redu?"

Klimne glavom, a zatim rukama skušlja moju majicu, te glavu zagnjuri u moja prsa, kao da udiše moj miris. Djeluje mi kao da želi da ga sačuva u svojim nosnicama, za slučaj da ga više nikad ne osjeti.

Privijem je još više uz svoje tijelo, jer iskreno, strah me da je ovo zaista zadnji put da ju grlim.

Zatim, rukom podižem njenu bradu, i nakon par minuta samog kontakta očima, strastveno svoje usne stavljam na njene, te se medju nama otimaju poljubci, jedan za drugim.

Kad su nam se usne umorile i zatražile malo vazduha, spustio sam čelo na njeno, i dalje teško dišući, držeći oči sklopljene.

"Layla, volim te!"

"Volim i ja tebe, Leo."

Poljubio sam ju u čelo i krenuo prema vratima, a na samom izlazu sam se još jednom osvrnuo prema njoj, koja je u suzama stojala, kao skamenjena.

Još sam jedino čuo njene riječi "Čuvaj se!", i zatvorio vrata stana.

Layla, voljet ću te vječno...


...


21:00 h

Noć je bila jebeno hladna, osjetio sam to upravo sad dok koračam prema tvrtki. Ušao sam u Harryjevu kancelariju, koja je na sve ličila, samo ne na to.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now