55. Reci mi iskreno...

2.7K 185 16
                                    



Layla Harrison.



"Gospodjice Layla, Vaši roditelji su stigli...", kućna pomoćnica obavještava Laylu, na što ona žuri prema ulaznim vratima.

Srce u njenim grudima se steže nakon što vidi Olivera kako izvodi Grace, umornu, mršavu i blijedu iz automobila.

"Tata, mama... Stigli ste...", s blagim osmijehom dočekuje ih na vratima, na što joj Oliver samo upućuje tužni osmijeh te uvodi Grace u njenu sobu.

"Maloprije je popila sedative, tako da će sad spavati par sati...", Oliver ljubi Laylu u obraz, te joj priča.

Nastavljaju razgovor do dnevne sobe:

"Ona, je li bolje?", sa zabrinutim tonom Layla pita.

"Ah, Layla, ne znam ni sam... Poslije ovoga svega, mislim da će joj trebati dosta vremena da se oporavi... Doživjela je velik šok..."


....


Flashback

Leo se upoznaje s Oliverom, koji nema pojma ko je on. Ipak, nakon što mu Leo kaže svoje ime, kliker u njegovoj glavi proradi, te napokon povezuje sve slagalice. No, prije nego što išta uspije da kaže, prekida ga Grace, koja naprosto ludi pred stotinama, uglednih ljudi.

"Smeće, djubre, prevarantu..." , bijesni na Lea, nakon što shvati da je svoju firmu i većinu bogatstva dala čovjeku kojem je nekad uništila život. Nekom ko je sad očito došao po osvetu.

I dok Oliver i Layla, pokušavaju da ju smire, Leo ju zadovoljno gleda kako od sebe pravi budalu pred toliko uglednih ljudi, koji vjerovatno mjenjaju sliku o njoj.

Prvi dio plana je uspio... Nakon što ju je skoro ostavio bez ičega, sad je uspio uz malo truda da učini da se sama ponizi pred svima.


Kraj flashbacka.



...


"Da, veliki šok... Nakon te noći, ona nije ista. Iskreno, vjerovao sam da će nam dobro doći ako se povučemo i odemo u osamu, jer nakon onog incidenta, ona nema hrabrosti da izadje pred javnost. Ipak, doktor koji ju redovno dolazio, kaže da je njeno zdravlje malo bolje. Ali, bitno je da se ne uzrujava i da ostane smirena.", teškim tonom Oliver priča, dok mu u očima titraju krupne suze.

"Da... Sve joj je teško palo. Ali, niko od nas nije mogao znati.. Upali smo u zamku...", Layla sklopi oči kako bi se na tren riješila okrutnih misli koje je već danima prate.

"Da... A kad smo kod toga, kakvo je stanje s firmom?", Oliver zabrinuto pita.

"Iskreno, proizvodnja je krenula na bolje. Broj kupaca se povećao, ipak, postali smo djelom jedne vodeće tvrtke, koja je prestižna u svijetu. Moram ti priznati da on, Leo, dobro obavlja svoj posao. I s ovim tempom, lako ćemo povratiti svoja sredstva. Dakako, ni malo mi nije drago što dane provodim s njim, dijeleći kancelariju, ali..."

"Molim?!", Oliver bjesni... "Kako to da s njim djeliš kancelariju? Šta to treba da znači? Layla, da te nije povrijedio? Kunem se, ubit ću ga ako te samo dotaknuo..", žila kukavica titra na njegovom čelu, samo pri pomisli da bi njegovoj mezimici neko nešto mogao da učini.

"Ne, tata, ne... Ne brini... Ništa mi nije uradio...", Layla uzrujano govori.

"Layla, iskrena budi...", Oliver ju hvata za ruku.

"Tata, kunem ti se... Kakav god da je, moram priznati da, iako s njim provodim sate, naš odnos je strogo poslovan. Kako s moje, tako i s njegove strane...", pomalo tužno kaže.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now