64. Żivot je pred tobom!

2.5K 187 16
                                    



Leo P.O.V.


Ulazim u ogromni hodnik, koji je opkoljen bijelom bojom. Poznati, a ružni miris, širi se mojim nosnicama, o, kako ga prezirem.

Izbezumljeno hodam, ni sam ne znam kud trebam, ali kad vidim jednu žgoljavu ženu srednjih godina, u bijeloj uniformi, zastajem pored nje i pokušavam da joj objasnim koga tražim.

Nije joj dugo trebalo da shvati, kako kaže, večeras se samo jedna nesreća desila, koja je izgleda, jako teška.

"Sprat pet, soba broj šezdeset i tri.", govori mi, na što joj se ljubazno zahvaljujem i odlazim prema liftu.

Glasno zvono pred sam otvor vrata, jasan je znak da sam stigao do cilja. Izlazim iz lifta i podižem pogled, gdje na samom kraju vidim Miu, kako uplakana sjedi. I ona na zvuk lifta podiže glavu, a kad ugleda moj lik, trči u moj zagrljaj.


...

"Kunem se, ako joj se šta desi, umrijet ću...", jecajući mi govori, naslonjene glave na moje rame, dok malo dalje od nas, sjede njeni roditelji s uplakanim izrazom lica.

"Hej, ne govori tako... Sve će biti u redu...", snažno stišćem njenu ruku... "Reci mi, šta se desilo?"

"Vjeruj da nemam pojma... Cijeli dan, sve je bilo super. Predvečer, spremala se za izlazak s Liamom. Oko osam navečer, otišla je iz kuće... Samo je rekla da joj ne treba prijevoz, jer je Liam motorom, te je nestala.Već oko deset sati, pozvala nas je policija...", kroz jecaje je pričala.

"Čekaj, hoćeš reći da je i Liam nastradao, Katarina je s njim bila?", ne znam zašto je moja zabrinutost porasla.

Mia je pokušala da mi odgovori na pitanje, ali prekinuo ju je doktor:

"Obitelj Furtado?"

"Da, mi smo...", odmah su Mia i njeni roditelji skočili na noge.

"Doktore, molim Vas, recite nam je li sve u redu?", Miin otac je upitao.

"Gospodine, smirite se, sve je u redu. Vaša kćerka je van životne opasnosti i došla je k sebi. Na svu sreću, ona je prošla bez težih posljedica i uskoro ćete ju moći vidjeti..."

"Oh, hvala Ti Bože...", svi su odahnuli.

"Ali...", doktor je nastavio, na što su se svi opet zabrinuli, "dečko koji je bio s njom..."

"Šta s njim?", odmah sam upitao, iako nemam pojma zašto me to toliko uznemirilo.

"Borimo se za njegov život... Za razliku od djevojke koja je bila s njim, on je puno gore povrede zadobio. Trenutno, operišu ga naši najbolji doktori, no, stanje je zaista strašno, ništa Vam ne možemo obećati... Izgubio je, te i dalje gubi mnogo krvi... Ako se ovako nastavi, neće biti dobro...", doktor je zabrinuto rekao.

"O moj Bože..."

"Pa to je strašno...", začulo se sa svih strana...

"Vi možete poći da vidite kćerku, a čim dobijemo neku informaciju u vezi mladića, obavijestit ćemo vas... I, ovaj, samo još nešto... Je li Vi možda znate kako mogu do mladićevih roditelja, niko nam se ne javlja na kućni broj?"

"Gospodine, Liam živi samo s majkom, koja je trenutno na putu, vjerovatno ju zbog toga ne možete dobiti, a oca, koliko ja znam, nema...", Mia je prozborila.

"Aha, a nekog od bliže familije ima li, brata, sestru?"

"E to zaista ne znam...", slegnula je remenima.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now