78. Ona se vratila.

2.6K 188 34
                                    



Leo P.O.V.


Krupne kapi kiše padaju niz visoke prozore, dok ja sjedim s druge strane i nijemo ih promatram.

Sivo nebo kao iz sebe da izbacuje gorčinu i tugu, oh kako bih volio da sam sad na njegovom mjestu. Na tren, pomislio sam da ću uspjeti ako pokušam da zaplačem, ali sam brzo shvatio da sve suze svijeta ne bi bile dovoljne da iz mene saperu ovu bol.

"Ja ne mogu više!", začujem Miin glas, dok ona bahato ulazi u moj ured, bez kucanja ili najave, te sjeda na sofu u jednom ćošku.

"Ne mogu više podnijeti to što su svaki dan zajedno!", Mia ljutito odpuhuje, a rukama trlja lice ne obraćajući pažnju na svu tu silnu šminku koju nosi.

Usmjeravam pogled na nju, na što me ona gleda ispod oka:

"Mislim na Harryja i Laylu!"

Iako već znam šta se mota po njenoj glavi, ništa ne želim da komentarišem. Svjestan sam da Mia mrzi Laylu od onog trenutka kad je njenog rodjaka, Williama, bez riječi ostavila na dan vjenčanja, te samo nestala.

Mislim da joj gore pada sad to što ona provodi sate i sate s Harryjem, a uz to ne zna da se svi njihovi sastanci odnose samo na jedno: osvetu.

Ne želim da joj ja objašnjavam te stvari, jer, ne zanima me šta Layla i Harry planiraju, ja imam svoj plan. Za sad, neka misle da sam s njima, iako nisam.

"Mia, ljudi rade...", pokušavam da ostanem što smireniji, unatoč tome što mi ona svojom pričom stvara nemir...

"Da, da, rade. Mo'š misliti kako..." opet gundja...

Ljubomorna je, vidi se na kilometre... Iako ne želi da prizna, zaljubila se u Harryja... Vidim joj to u očima svaki put kad ga pogleda...

"Mia, ne zamaraj glavu s tim..."

Progundja nešto tiho, tako da ne uspijevam da ju čujem, te se diže i odlazi.

Malo nakon nje, kupim svoje stvari s namjerom da nestanem s ovog mjesta koje me danas guši, ali u toj namjeri me zaustavlja Angelina.

"Oprostite na smetnji... Gospodin Harry mi je rekao da Vas obavijestim da Vas hitno treba. On je u svom uredu...", super, još mi je samo to trebalo.

"U redu, Andji, hvala ti. Je li on sam?", ne znam ni što pitam, kad je ionako ona skoro dvadeset i četiri sata s njim.

"E to ne znam gospodine. Iako nisam sigurna... Mislim da je gospodjica Layla s njim..."

"OK..."

Angelina izlazi iz ureda, a neki hladan znoj izbija po mome tijelu.

Do vraga, šta sad hoće?

Sipam sebi čašu viskija, brzo ju ispijam, a zatim se upućujem do njih dvoje.


...


Layla P.O.V.


"Dobar dan...", Leo tiho izgovara, dok ulazi u Harryjev ured.

Pogled mu je strogo usmjeren prema Harryju, koji sjedi za svojim radnim stolom, a samo, onako slučajno, kratko ga baca u pravcu mene, a zatim brzo okreće glavu u drugom pravcu.

Već ga danima nisam vidjela i fali mi njegova pojava, ali ponos mi ne da da ga tražim. Ostala sam u uredu u blizini Harryja, a i većinu vremena provodim s njim. Odličan je momak, doslijedan onom što radi, jako uporan i sposoban, i uz to, perfekcionist... Sve što radi mora biti perfektno odradjeno, pa je tako i s ovom planom.

Mala bogatašica (ZAVRŠENA 📖🔚).Where stories live. Discover now