Bölüm 10

69K 3.4K 226
                                    

İnstagram: pembekalemhikayeleri

***

Multimedya: Elif'in öncesi ve sonrası ❤️

Keyifli okumalar :)

******

Eve gidince kendimi direk yatağa atıp bugünü düşünmeye başladım; Kaan'ın itirafı, Ege hocanın iş bulması ve en son Mert'in beni kıskanması...

Mert cidden beni kıskanmıştı ve eğer rol yapıyorsa gerçekten çok inandırıcıydı. Ama neden rol yapsın ki, benden ne çıkarı olabilirdi ki?

Bu düşüncelerle yatana kadar evde Leyla gibi dolaşmıştım. Annecim bir şeyler sezse de bir şey sormamıştı.

Ertesi gün uyandığımda aklımda hala Mert vardı ve bugün grup çalışması yapacaktık. Bu da demek oluyordu ki; bugün de Mert'i görmek zorundaydım.

Hemen duşa girip çıktım. Yaklaşık yarım saat ne giyeceğimi düşündükten sonra mavi boru paça kot pantolon ve lacivert triko bir kazak giydim. Çok geçmeden bir iş bulmam lazımdı, yoksa yakında giyecek kıyafetim olmayacaktı.

Aynanın karşısına geçip hafif bir makyaj yaptım, saçlarımı da at kuyruğu yaptıktan sonra kahvaltı etmeden evden çıktım. Bu sabah Miray'la okulun karşısındaki kafede buluşup kahvaltı yapacaktık.

On dakika gecikmeli olarak kafeye varmıştım. Miray cam kenarındaki bir masada bekliyordu, koşar adımlarla yanına gittim. Oda beni görünce ayağa kalktı; bir anda sarıldık. Onu sadece bir gündür görmeme rağmen çok özlemiştim.

"Miray seni çok özlemişim, ben sana çok alıştım" dedim gülerek.

"Al benden de o kadar. Bizim acilen eve çıkmamız lazım"

"Merak etme gerekli adımları attım, iş bulur bulmaz ayrı eve çıkabileceğiz" dedim.

Miray dudaklarını büzüp "O zaman elini çabuk tut Elif, benim sana ihtiyacım var" dedi, belki biraz manyaktı ama çok seviyordum bu kızı.

"Ege hocadan haber bekliyorum, umuyorum en yakın zamanda haber verecek. E sen neler yapıyorsun?"

"Napayım işte aynı her şey okul ev ve aile problemleri..."

"Kızım ne kadar tatlı ailen var ya. Ne problemi, hep abartıyorsun!"

"Dışarıdan iyi tabi ama içeriden gel gör bir de her adımımı sorguluyorlar, hiç bana güvenmiyorlar."

"Sana güvenmediklerinden değil Miray, onlar dışarıdaki insanlara güvenmiyorlar. Baksana daha geçenlerde kızın birine tecavüz etmeye çalışıp, ellerinden kaçmaya çalışınca öldürmüşler. E bunları görünce ailemiz haliyle korkuyor."

"Aslında haklısın Elif ama bir yanım özgür kalmak istiyor."

"Miray ben sana özgür olma demiyorum, özgür ol ama yine de bir yerlere gittiğinde annene nerede olduğunu mesaj olarak atman zor değil, hele dakikada herkese yüz mesaj atıyorken. Sadece bir mesaj atacaksın; hem sen hem ailen rahat edecek."

İnanmaktan VazgeçmeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin