Nová oficiální hrdinka

92 9 0
                                    

Přes ulici se houpala dívka ve věku šestnáct. Její vlasy vlály ve větru a přes masku se usmívala. Snažila si aspoň zachovat úsměv pro ostatní. To co udělal, spíše neřekl Peter ji ranilo“ nemůže mu však říkat co má dělat. „Proč mi to jen udělal?“ narazila do lampy. Spadla na zem. Rukou si mnula čelo i přes masku. Lidi obloukem se ji vyhýbali. Vstala na nohy a vystřelila další pavučinu. „Byla bych třeba stejná? Nemůžu ho soudit, třeba bych se v jeho situaci zachovala stejně, ale i tak“ zavrtěla hlavou. Na jedné střeše nízkého domu zahlédla Tonyho. „Pane Starku....“ saltem doskočila vedle něj.

Sundak si helmu a konečně jejím směrem otočil hlavu. „Napadlo mne....“ začal. „Jistě ahoj MJ, teď to co jsem chtěl říct.“ odkašlal si. „Myslím si, že by nebylo špatné...“ skočila mu di řeči. „Peter to odmítnul, ale co jste chtěl říct?“ při jeho jméně zavrčela. Sundala si masku a téže se podívala na Starka. „Pokud Peter nechce být hrdina a i kdyby byl, určitě by si přál, aby jsi byla hrdinka. Nová oficiální hrdinka pro Queens jako je, tedy byl on“ pokusil se o úsměv. „Pokud by jsi přijala, musíme to oznámit novinám“ ukázal rukou pod ně.

„Myslíte si, že bych byla dobrá hrdinka?“ zahleděla se do dálky. „Jsi báječná hrdinka. Peter tě toho naučil mnoho“ položil ji ruku na rameno. „Dobrá“ otičila se zády k novinářům. Západ slunce za nimi byl překrásný. Občas ho pozorovali s Peterem a ještě než byli spolu tak i s Nedem. „Je to nádhera“ špitla.

Zhodil di parapetu a nemitorně na sebe oblékl oblek. Jeho rány ho docela bolely, ale musel ti vydržet. Sledoval kusy poletující pavučiny, které prozatím neodnesl vítr. Uviděl je. Stály zády s Tonym na střeše a pozorovali západ slunce. Pod budovou stáli novináři. Peter se ujal šance a skočil před dav lidí s mikrofony a kamerami. „Chci vám oznámit, že vám chci představit. Novou oficiální hrdinku. Bojoval již vedle mého i Iron-manova boku. Jmenuje se Spider-woman“ řekl jedním nádechem. Kdokoliv měl volné ruce zatleskal či dávali pozor.

„Jdeme?“ optal se ji Stark. Pouze pokývala hlavou. Tony se vznesl a MJ saltem doskočila vedle Petera. „To je ona. Já a tady Iron-man ji prohlašujeme za hrdinku“ zatleskal. Následně i Tony a MJ strnule pozorovala tak jako Stark jedním okem Petera.

Halelůja. Jsem zpátky. No nekončí to tim slovem jako je „miluju tě“ či „mrzí mne to“ nebo taky „omlouvám se“.... „jdu do toho“ a podobně. Ale snad se líbí😘

Stop Bullying Me/Please   KOREKCEWhere stories live. Discover now