Good idea

888 69 9
                                    

"A co nemůžeš?" zasekl se a pustil Peter do výtahu.

"Nemůžu mít dvě věci.  Nechci opustit mise, ale dokud mne Flash šikanuje, prostě nemůžu" Tony zmáčkl číslo jeho pracovny. "Já myslel, že to máš rád? Zachraňovat lidi a pomáhat jim" nechápavě se na Petera otočil. "Taky to mám  stále rád, ale nezvládám rány z práce a ještě od Flashe" hlesl. Měl sklopenou hlavu k zemi. Pozoroval svoje špičky bot. Když se otevřel výtah, oba vystoupili.

"Hádám, že nevíš co máš dělat, že" vzhlédl na něj Stark. Seděl za stolem a v ruce držel tužku. Peter mlčky přikývl. "Nechci dát najevo, že mám větší sílu. Vždy, když se mu postav, je to horší" sedl si naproti Starkovi. Hrál si se svými prsty.

"Něco vymyslím. Čekej na mne zítra před školou" ozval se Tony a tal tím prolomil hrobové ticho. "Dobře" Peter se zvedl a došel k výtahu. "Nashledanou" otočil se a nastoupil do výtahu. "Měj se" ozval se ještě Tony, než se zavřeli dveře a Peter neodjel až nahoru.

Vyšel ze Stark Tower, zamířil domů. Zase si nasadil kapuci přes hlavu. U jedné zdi, tam kde před několika hodinami, Peter přepral Flashe a utekl. Teď tam stál opřený zády o zeď. "To je taky dost. Tak co? Pan Stark tě nepřijal?" zasmál se. "Vlastně ne. Ale tebe ano" Petrovi se zrodil v hlavě nový nápad. Vše do toho spadalo.

"Fakt?" vykulil oči, ale zároveň mu nevěřil. "Ano. Ptal se po tobě. Mám ti vyřídit, že zítra na něj máš počkat před školou" ozval se Peter. "Tak to máš štěstí. Za to tě dnes nespráskám" usmál se Flash a odešel. Cestou si broukal.

Kluk s hnědýma očima se vydal domů. Vytáhl z kapsi mobil. Najel na zprávy, na kontakt Pan Stark.

Peter (P): Pane Starku, nám plán

Pan Stark (PS): A jaký?

P: Potkal jsem Flashe. A řekl mu, že jste se po něm ptal. Máte ho zítra vyzvednout, místo mne. Vymyslete něco dál.

PS: Jsi geniální. Dobrý nápad. Dobře. Měj se

P: Vy taky

Uklidil mobil do kapsy a po stěně vylezl do svého pokoje. Zavřel za sebou okno, sundal si mikinu a šel za tetou. "Ahoj" podíval se na ni. "Udělal jsem ti večeři. Zítra si někam zajdem?" zvedla k němu pohled. "Jojo. Klidně" usmál se. Z ledničky vyndal jídlo, které teta udělala. Prý něco z její mysli s názvem? "To je Binomo?" zeptal se. "Ano" řekla a donesla do dřezu její špinavý talíř a hrnek od kafe.

Peter si k tomu udělal čaj a přisedl si k tetě na gauč. "Jak bylo v práci" podíval se na ni. "Líp než kdy jindy...." odmlčela se. Změřila si Peterův zaseklý obličej. "Byl tam klid" dodala. "Nenudil si se tady?" koukla se na něj. "Vlastně ne. Chvilku ano, ale pak jsem se zabavil. Volal mi Ned a pak jsem usnul. Proto jsem měl zamčený dveře do pokoje a neodpovídal. Ani nevím jak, ale usnul jsem" podrbal se na zátylku. "Příště je můžeš nechat odemčený" zasmála se a dál to neřešila.

Stop Bullying Me/Please   KOREKCEWhere stories live. Discover now