Hoofdstuk 88

1.2K 58 12
                                    

Herschreven

Pov Jasmine:

We hebben vandaag examenuitreiking en daarna eindschoolfeest.

We hebben om 14:00 examenuitreiking dus ik kleed me snel om in een zwarte broek en een mooi shirtje en daar onder doe ik hakken aan. Ik spuit nog wat parfum en loop naar beneden.

Ik zie iedereen aan tafel zitten en ik begroet ze allemaal. "Zin in vandaag?" Vraagt Liam. "Ja" zeg ik en glimlach en ik eet mijn eten op.

We ruimen alles weer op en ik ga op de bank zitten. We kijken met zen alle tv tot dat het half 2 is. We gaan nu met zen alle naar mijn school.

We lopen naar de auto en we stappen in. Mijn ouders voor en mijn broer en zus en ik achter. Mina zet wat muziek op en we zingen hard mee.

Bij ons op school zien we heel veel mensen staan en praten. Ik zie Dounia en haar familie al staan. We stappen uit en we lopen naar Dounia.

Iedereen kijkt mij met openmond me aan en ik lach in mezelf. Ik knuffel Dounia gelijk en ze fluisterd met "iedereen kijkt naar je knapperd". Ik lach en geef iedereen nog een knuffel en bij Yassine geeft hij me een kus op mijn wang en een lange knuffel. We lopen naar binnen en Yassine pakt mijn hand vast en iedereen kijkt mij nog steeds aan alsof er iets op mijn hoofd is geplakt.

We gaan zitten en na een tijdje praat een docent. Iedereen is aan de beurt en Dounia ook, alleen ik nog.

"Dames en heren geef iedereen een groot applaus voor Jasmine ..." zegt een docent. Oke hier gaan we... nu gaan ze zien dat ik ben veranderd. Ik loop naar binnen en iedereen kijkt mij met grote ogen aan en sommige fluiten en klappen. Als ik niet zo was dan klapte ze niet eens of keken ze me niet eens aan.

Ik loop naar de podium en geef de docent een hand en ga zitten. Er wordt nog foto's gemaakt en ik krijg mijn diploma, dit is voor wat ik zo lang heb gewacht. Ik krijg nog een roos en een kado en ik ga weer terug. Ik zie nog mensen naar me kijken en ik rol met mijn ogen.

Ik ga naast Dounia en Yassine zitten en ze grijnzen allebei. "Waarom keek iedereen mij aan alsof er iets op mijn hoofd is geplakt" zeg ik geïritteerd. Ze lachen en Dounia zegt "omdat jij een knap dame bent" en knipoogt naar me. Ik schud lachend mijn hoofd.

Iedereen gaat weer naar huis om zich om te kleden voor eindschoolfeest. Ik ga met Dounia mee en Zeyneb ook. We zitten nu met zen alle in de auto van Omar. Yassine zit bij zijn ouders in de auto.

Bij Dounia aangekomen pak ik mijn jurk en hakken en nog make-up en heel veel dingen en neem hem mee naar haar huis.

We lopen met zen drieën naar boven en maken zich klaar. Ik heb een hele lange strakke rode jurk aan en daar onder heb ik mijn zwarte hoge hakken. Mijn lippen zijn rood en ik heb nog meer make-up op gedaan niet te veel maar ook niet te weinig... ik heb mijn haren gekrult en heb het los gedaan. Ik doe mijn bril niet op dus heb lenzen op.

Zeyneb heeft ook een strakke zwarte jurk tot over haar knie en heeft ook hakken aan. Ze heeft niet veel make-up op en heeft haar haren gestijld. Ze heeft van zich zelf al een mooi boskrullen dus ze heeft het mooi gestijld.

Dounia heeft een lange witte strakke jurk. Ze heeft ofcourse ook make-up op en hakken. Ze heeft haar haren van onder gekrult.

We kijken elkaar bewonderend aan en maken alle drie selfies. We plaatsen het op ons verhaal en ik krijg opeens heel veel volgers. Ik volg ze allemaal terug en ik doe mijn telefoon uit. Ik pak mijn tas en doe daar mijn telefoon en al dat belangrijke dingen.

We lopen alle drie naar beneden en je hoort onze hakken. Iedereen kijkt ons aan en kijkt er bewonderend aan. Yassine kijkt mij met openmond aan en ik word rood en ik kijk verlegen naar beneden.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu