Hoofdstuk 22

1.7K 91 17
                                    

Herschreven

Ik loop ergens in een klein straat. Er is hier niemand, alleen maar vieze dingen op de grond en zie een zwerfkat. Als de zwerfkat me ziet rent hij gelijk weg. Ik loop verder en ik schrik als ik iemand van achter hoor lopen. Ik kijk niet naar achteren. Ik doe mijn ogen dicht. Ik tril helemaal. "Jasmine... rustig maar ik ben het" zegt een bekende stem. Ik doe mijn ogen open en draai me om en zie mijn moeder. "Mama?" Vraag ik. "Ja dochter" zegt mijn moeder. "Wat doe jij hier?" Vraag ik raar. "Het spijt me lieverd... ik hou van je" zegt mijn moeder. Ik kijk mijn moeder niet begrijpend aan. "Kijk achter je" ik draai me om en zie mijn pesters. Ik schrik en kijk hun bang aan. "W wat gaan jullie doen?" Vraag ik bang. "Zeg maar gedag tegen je moeder" zegt Rick. Ik zie dat hij een pistool heeft en dan als hij schiet ren ik snel naar me moeder en schreeuw ik "mama!" en ik duw haar weg en doe ik mijn ogen dicht. Ze hebben op mij geschoten. Ik doe mijn ogen een beetje open en kijk ik naar mijn buik. Ik raak het aan en zie dan bloed. Ik huil en kijk mijn moeder aan. Ik zie haar eng lachen en dan val ik gelijk op de grond en zie ik alles zwart.

Ik wordt zwetend wakker en raak gelijk mijn buik aan. Ik sta op en loop naar de badkamer. Ik doe de licht aan en loop dan naar de kraan.

Ik doe wat koud water over mijn gezicht heen en kijk dan naar de spiegel. Wat was dat voor een droom. Ik werd neergeschoten door Rick, ik heb mijn moeder haar leven gered. Ik werd geraakt en ik keek mijn moeder aan en ik zag haar lachen. Er klopt hier iets niet...

Ik doe de kraan dicht en loop naar mijn bed. Ik pak mijn telefoon en doe hem aan. Ik doe gelijk mijn ogen dicht door dat licht en ik doe dan weer mijn ogen open en kijk ik hoelaat het is. Het is 01:00 snachts. Ik doe mijn telefoon weer uit en ga ik goed liggen en val al snel in slaap.

Volgende dag.

"Jasmine" hoor ik een stem. Ik negeer het en slaap door. "Jasmine! Wakker worden" zegt weer een stem. Ik zucht geïrriteerd en kijk naar degene die mij wakker heeft gemaakt.

Ik zie Dounia voor mijn neus. Als ze mij ziet lacht ze mij uit. Ik kijk haar en zeg "wat wil je". Ze kijkt me aan en zegt "wat 'wat wil je'. Sta op! We gaan ergens heen a ezel" zegt Dounia lachend.

Ik bedenk me net dat dit mijn huis niet is. "Sorry Dounia" zeg ik ongemakkelijk. Ze weet waar ik het over heb en ze lacht me weer is uit. "Ga douchen. Ik heb alles voor je klaar liggen. Het ligt in de badkamer, ontbijt wordt over een half uurtje op tafel gezet dus schiet op Jassie love you" zegt Dounia en loopt dan uit de kamer.

Ik loop naar de badkamer en zie inderdaad alles liggen. Ik doe mijn pyjama uit en loop dan de douch in. Ik zet de kraan aan en ik geniet hier van. Gewoon stilte, je hoort alleen het geluid van de douche. Niemand om je heen die tegen je praat.

Als ik klaar ben, stap ik uit en doe dan Dounia haar kleren aan. Het is een broek en een leuk blousje. Ik pas hem maar net. Ik denk dat ik maar ga sporten.

Ik ga me tandenpoetsen. Dounia heeft dat ook voor mij klaar liggen. Wat hou ik toch van haar. Als ik heb tanden gepoetst loop ik naar beneden.

Ik zie Dounia en Yassine en Omar bij de eettafel. "Goedemorgen" zeg ik. "Goedemorgen" zeggen ze tegelijk.

Ik ga naast Dounia zitten en zie allemaal lekkere eten. "Het ziet er lekker uit" zeg ik. "Ik weet, heb ik gemaakt" zegt Dounia. Ik lach.

"Goedemorgen kindjes" zegt Hafsa. "Goedemorgen" zeggen we.

Mohammed komt ook er bij zitten. Hij is de vader van Dounia en Yassine en Omar. We gaan nu gezellig eten en we kletsen wat.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now