Hoofdstuk 49

1.3K 79 6
                                    

Herschreven

"Jasmine" zeg ik zacht. Ze doet haar ogen langzaam open en ze kijkt me aan. "Ja?" Vraagt ze nog steeds slaperig. "Sta op, je vader roept je" zeg ik. In één keer staat ze op en dan valt ze bijna. Ze raakt haar hoofd aan en doet haar ogen dicht. Ik ren gelijk naar Jasmine toe en vraag of het met haar gaat. Ze knikt en loopt samen met mij naar haar vader.

We zien mijn ouders en Dounia en Omar en iedereen daar staan en ze zitten verdrietig. We kijken hun allemaal raar aan. "Mama? Wat is er gebeurt waar is papa?" Vraagt Jasmine. Ze zegt niks en kijkt verdrietig naar de andere kant. "Mina?" Vraagt ze. Mina kijkt haar verdrietig aan en wijst naar de kamer. Ze knikt en loopt naar haar vader.

Pov Jasmine:

Ik loop naar mijn vader zijn kamer en glimlach gelijk naar mijn vader. Ik doe de deur achter mij dicht en pak een stoel en ga naast hem zitten. "Hey prinsesje" zegt hij moe. "Hey papa hoe gaat het met je?" Vraag ik. "Gaat goed prinsesje... alleen" hij wou nog wat zeggen tot hij aan het hoesten is. Ik sta gelijk op en pak een glas water en geef hem gelijk aan mijn vader. Hij drinkt het voorzichtig op en zijn hand trilt

"Alleen" gaat hij door. "Ik wil even zeggen dat ik super veel van jou hou en van Mina. Ik kan niet zonder jullie" zegt hij en hoest weer zachtjes. Ik kijk raar naar mijn vader "ik hou ook van jou papa" zeg ik. Hij glimlacht zwakjes en gaat door met praten. "Ik wil dat jullie allemaal positief blijven, als ik er niet meer ben. Ik weet van jou en Yassine. Ik ken hem niet persoonlijk, maar heb veel positieve dingen van Mina gehoord. Als hij je gelukkig maakt, dan heb je van mij toestemming gekregen als die jou hand gaat vragen" zegt hij lachend en ik bloos. "Jasmine... let goed op jezelf alsjeblieft, laat niemand je pijn doen... zeg tegen Mina dat ik altijd van haar blijf houden en dat ze door moet gaan met haar school en dat ze haar dromen waar moet maken en die Omar vertrouw ik ook heel erg. We hebben net gepraat en hij wilt haar handvragen. Niet tegen Mina zeggen" zegt hij en lacht. Ik lach zachtjes en hij gaat verder.

"Zeg tegen je moeder dat zij de beste vrouw is die ik maar kan wensen. Ik hou super veel van haar en dat ze niet verdrietig moet zijn om mij en dat ik altijd van haar blijf houden" zegt hij. Ik begrijp het niet? Wat gebeurt hier allemaal? Waarom verteld mijn vader dit aan mij? Wat gebeurt er hier!

"Papa?" Vraag ik. "Jas... mijn kleine prinsesje... ik wil dat jij door gaat met school en dat je je diploma krijgt en dat je later een goeie baan gaat krijgen In Sha Allah. Ik wil jou gelukkig zien en niet verdrietig om wat er gaat komen. Help je zus en jou moeder. Zij gaan het ook moeilijk krijgen. En over die pesters... Mina heeft het tegen me verteld, laat ze zien dat jij iets hebt bereikt" zegt hij moe. Hij hoest paar een keer en hij kijkt me slapjes aan. "Jasmine... ik hou van jou met heel mijn hart mijn dochter... z zeg dat o ook tegen Mina en mijn m mooie vrouw" zegt hij stotterend en dan doet hij langzaam zijn ogen dicht. "Papa?" Vraag ik raar en schud hem voorzichtig.

Ik hoor een hele lange piep. "Papa!" Schreeuw ik huilend. Ik ren uit de kamer en roep de dokter. Iedereen staat op en kijkt me aan. "Papa!" Schreeuw ik weer en ren naar hem toe. "Nee! Papa! Wordt wakker!" Schreeuw ik huilend. Mina en mijn moeder komen naast me staan en huilen. "Papa!" Schreeuwt Mina huilend en zakt op de grond. Mijn moeder pakt mijn vader zijn hand en huild ook.

De dokters komen en proberen mijn vader te redden. Ze schudde met medelijden hun hoofd "sorry... hij is helaas overleden. Gecondoleerd" zegt een dokter. Ik schud en loopt naar de dokter en ik kijk hem boos aan. "Help mijn vader! Het kan niet!" Schreeuw ik boos. Yassine komt naar me toe en houdt me tegen. "Yassine! Mijn vader kan niet dood zijn" zeg ik huilend. Hij kijkt me verdrietige aan en hij knuffelt me. Iedereen hier zit te huilen en de dokter doet een witte doek over mijn vader zijn lichaam heen... papa... ga alsjeblieft niet weg..

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu