Hoofdstuk 29

1.6K 86 14
                                    

Herschreven

"We zijn er" zegt Yassine. Dounia en ik zeggen beide niks en we stappen uit de auto. "Geen dank Yassine" hoor ik Yassine mompelen. Hij dacht dat niemand dat hoorde. Ik lach zachtjes en loop naar zijn kant en zeg tegen Yassine dat die zijn raam naar beneden moet doen. Hij kijkt me raar aan en Dounia wacht op mij.

"Dankjewel Yassine voor het brengen" zeg ik zacht. Hij kijkt me aan en weet al gelijk waar ik het over heb. Hij lacht en zeg "alsjeblieft kleintje" en hij slaat met zijn wijsvinger tegen mijn neus. Ik zie Dounia sneaky lachen. Ik begin rood te worden en zeg nog gedag.

"Ik zei het je toch! Omg! Stel je voor he! Jij wordt mijn schoonzus!" Zegt Dounia dromend. Ik lach zachtjes en sla haar zacht. Ze slaat mij zacht terug en we lopen naar binnen. "Niet over mijn droom denken" zeg ik zacht. "Wat zei je?" Vraagt Dounia. "Niks" zeg ik en glimlach naar haar.

Ik heb zo Engels. Ik doe alles in mijn locker. "Dounia" zeg ik. "Ja" zegt Dounia en ze blijft door gaan met haar spelletje op haar telefoon. "Ik ga me inschrijven bij sportschool. Wil jij dan mee, als ik ga sporten? Is voor alleen dames" zeg ik. "Ofcourse! Zal ik je dan helpen? Dan neem ik mijn laptop mee naar jou huis en dan ga ik je helpen en dan gaan we gelijk sporten. We moeten daar die pasjes halen" zegt Dounia enthousiast. "Oke rustig dame we gaan alleen maar sporten" zeg ik lachend.

We horen de bel en ik zucht luid. Mensen kijken me raar aan en ik kijk ze aan van wat is er en ze kijken gelijk weg. Wow! Wat is er met mij dan. Dounia kijkt me lachend aan en ik lach mee. "Doei lieverd" zegt Dounia. "Bye" zeg ik en loop naar mijn klas.

Bij mijn klas aangekomen. Ga ik gelijk naar mijn plek. "Good morning!" Zegt mijn docent blij. "Good morning" zeggen we allemaal.

"Mevrouw kan ik snel naar de wc?" Vraag ik aan mijn docent. Ze kijkt me twijfelend aan en zeg dan dat het goed is. Ik pak mijn tas en loop naar de wc. Als ik net naar links wou gaan hoor ik voetstappen achter mij. Ik draai me om en zie Fleur. Ze grijnst en ik loop gelijk naar de wc. Als ik net de deur achter me wilt doen houd zij de deur gelijk open.

"Hallo meisje! Hoe gaat het met je?" Vraagt ze en loopt dan naar de spiegel en doet haar make-up even goed. Ik zeg niks en ze kijkt me aan. Ze komt dreigend naar me toe "heb je nog pijn" zegt ze. Ik zeg weer niks tot dat ik een klap tegen mijn gezicht voel. Ik kijk haar geschrokken aan en deinst naar achter.

"Als ik wat aan je vraag, beantwoord ze dan" zegt ze boos. "J ja" zeg ik stotterend. Ze knikt glimlachend en loopt naar de deur. "Ach meisje toch, je gaat je leven echt haten" zegt ze. Ik kijk haar niet begrijpend aan en ze loopt uit de wc.

Ik loop naar de klas en ik ga naar mijn plek. "Jasmine, wat is opdracht 4" ik schrik en kijk haar. "Uhm.." en kijk naar mijn boek. Ja weet ik veel. Jasmine let nou is zekeer op. "Bas, weet jij het antwoord" zegt mijn docent tegen Bas. "Ja het is" verder hoor ik niks, ik denk na "ach meisje toch, je gaat je leven haten". 

Ik negeer het en ik hoor de bel. Ik doe mijn boek in mijn tas en loop snel uit de klas. Ik ga naar de kantine. Ik zoek Dounia en ik zie Dounia ze is niet alleen zie ik.

Ik loop naar Dounia toe en als Dounia me ziet glimlacht ze en zegt "heyy beste vriendin". "Heyy" zeg ik. Ik kijk naast Dounia. "Oh hey ik ben Hajar, ik zit in klas 4C" zegt Hajar. Ik glimlach en zeg "ik ben Jasmine. Volgens mij ken je me wel door al dat mensen" zeg ik verdrietig. Ze knikt en zegt dat het goed komt. Ik knik maar, maar ik weet sowieso dat het niet goed gaat komen. We praten en Hajar stelt zich voor.

Hajar is ook 16 bijna 17. Ze is volbloed Marokkaans.

Ze is een hele lieve meid. Ze geeft haar nummer en Dounia maakt een groep met ons drieën.

~
We zijn eindelijk klaar met school. Ik wacht nu op Dounia en Hajar. We gaan vandaag samen sporten. We gaan eerst naar Dounia haar huis en we gaan in haar kamer ons inschrijven. Als we dat hebben gedaan neemt Dounia haar sportkleding mee en voor Hajar heeft ze ook meegenomen. Ze neemt nog voor haar en voor Hajar handdoeken en flesje water mee.

We lopen naar beneden en ik zie Yassine. Yassine ziet mij en glimlacht "hey Jasmine! Hoe gaat het?" Vraagt hij. "Eh... g goed met jou" zeg ik stotterend. Waarom stotter ik zo. Lijkt net alsof ik hem eerste keer zie.

Hajar en Dounia horen het en lachen zachtjes. "Uhm wij moeten maar eens gaan. Doei Yassine" zeg ik snel en loop gelijk naar de gang. Ik hoor Yassine lachen "doei Jas" zegt hij.

Ik doe mijn schoenen en mijn jas aan en loop naar buiten. Ik zucht en dan hoor ik twee mensen hard lachen. Ik kijk achter mij en zie Dounia en Hajar. Ik kijk ze niet begrijpend aan en vraag wat er is.

"U uhm g goed hoor met jou" hoor ik Hajar mij na doen. Ik kijk hun droog aan en loop alvast door. "Ahw niet zo boos kijken" zegt Dounia en lacht zachtjes. Ik kijk Dounia aan "ik weet niet waarom ik stotterde, maar het was echt akward" zeg ik. "Helemaal niet! Ik ken jullie pas net en wat maakt het uit of je stotterde. Ik had dat ook toen ik mijn vriendje eerste keer zag is gewoon heel normaal" zegt Hajar.

Dounia en ik stoppen met lopen en Hajar loopt door. Als ze ziet dat we niet naast haar lopen kijkt ze raar naar achter. "Waarom stoppen jullie met lopen" zegt ze. "Vriendje he" zegt Dounia grijnzend. "Uh jaa?" Zegt Hajar raar. "Girl jij moet ons veel gaan vertellen" zeg ik. "Prima als jullie doorlopen dan vertel ik het verhaal wel" zegt Hajar verlegen en loopt alvast naar voren.

Ik kijk Dounia aan en Dounia kijkt mij aan en we lachen en rennen naar Hajar toe die al bijna verderop loopt.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora