Hoofdstuk 13

1.7K 106 8
                                    

Herschreven

Ik kijk naar de klok die bij Dounia haar muur staat en ik kijk dan hoelaat het is. Het is 5 uur en ik ga maar naar huis. "Doun! Ik ga naar huis" zeg ik. Ze kijkt verdrietig naar mij en knikt dan.

We lopen naar beneden en ik doe mijn schoenen en jas aan. Ohja! Ik heb haar kleren nog aan. "Ik heb je kleren nog aan. Waar is de wc, dan kan ik me omkleden" Zeg ik. Ze kijkt mij aan zovan "ga naar huis". Ik kijk haar lachend aan en ik geef het morgen wel aan haar.

"Doei! Ik zie je morgen weer Inshallah!" Zeg ik. "Doeii lieverd! Wees voorzichtig op de weg" zegt ze lachend. Ik knik lachend en geef der een kus op haar wang en loop dan naar de station. Ik kijk hoelaat de tram komt en ik zie dat die pas over 5 minuten komt. Ik ga zitten en ga rustig wachten.

~
Ik loop nu mijn straat in en als ik voor mijn huis sta, doe ik de deur open. "Mama ik ben thuis" zeg ik. "Ik sta in de keuken!" Schreeuwt ze. Ik doe mijn jas en schoenen uit en zet mijn tas in de gang.

"Waar was jij?" vraagt mijn moeder gelijk. "Vriendin" zeg ik. Ze knikt en gaat dan verder met koken. Ik loop naar boven en ik ga snel douchen en doe ik mijn warme pyjama aan.

"Jasmine! Eten!" Schreeuwt mijn moeder. Ik sta gelijk op. Ik heb echt honger gekregen. "Mama wat eten we?" Vraag ik gelijk. "Ga zitten en dan zie je het van zelf" zegt ze. Ik kijk haar aan en lach.

Ik ruik Macaroni met kip. Klaar! Dit is mijn favoriete eten. Ik kijk hoe mijn moeder mijn eten op mijn bord schept. "Een beetje meer" zeg ik voorzichtig. "Als je dat op hebt" zegt ze alsof ik een kind van 6 ben die daarna na eten chocola krijgt.

Ik eet mijn eten op en ik hoor dat iemand de deur open doet en weer dicht. Mijn zus is thuis van haar werk. "Selam Alaikum" zegt ze. "Alaikum Selam" zeggen we terug. "Kom eten" zegt mijn moeder en pakt een nieuw bord en een glas voor mijn zus Mina.

"Jasmine" zegt mijn zus. Ik eet verder en kijk haar aan. Ze staat op en loopt dan naar de gang. Ik kijk vreemd naar mijn ouders en hun weten ook niet wat Mina gaat doen.

Ze komt binnen met een leuk tasje. Ik kijk haar van "wat is dat". "Dit is voor jou, ik hoop dat je het leuk gaat vinden" zegt ze zenuwachtig. Ik pak haar tasje en doe hem open het is mooi ingepakt. Ik doe hem voorzichtig open.

Ik kijk mijn zus aan. "Waarom?" Vraag ik. "Omdat het niet eerlijk is dat ik wel een goeie telefoon heb en jij een Nokia. Dus heb ik voor jou een nieuw telefoon gekocht. Ik weet, je haat het als iemand een cadeau voor je koopt, maar ik kocht dit voor jou, omdat ik super veel van jou hou" zegt ze. Ik kijk haar glimlachend aan en knuffel mijn zus. "Dankjewel" zeg ik zacht tegen mijn zus.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu