Hoofdstuk 16

1.7K 95 12
                                    

Herschreven

De ober komt na een tijdje met ons eten. "Bedankt" zeggen we. We gaan lekker eten en we praten met elkaar.

"Kom we gaan naar de stad" zegt Dounia als ze net heeft afgerekend. Ik knik maar want ik ga toch niks kopen.

"Wat vindt je van deze?" Vraagt Dounia aan mij. Ze heeft een leuke blousje aan. "Mooi" zeg ik. Ze knikt en gaat dan weer de paskamer in. Ik zucht en kijk hoelaat het is, 16:00. Ohja ik heb mijn moeder niet eens geappt dat ik met Dounia naar de stad ben gegaan.

Ik toets mijn moeder haar nummer in en ik bel haar. Na een tijdje neemt ze op.

"Hallo?" Vraagt mijn moeder. "Selam mama! Ik ben het Jasmine. Ik wou even zeggen dat ik met een vriendin in de stad ben. Ik kom rond 18:00 thuis of eerder" zeg ik. "Isgoed lieverd! Veel plezier. Doe voorzichtig als je naar huis gaat" zegt ze. "Isgoed mam doei" zeg ik. "Doei" zegt ze terug.

"Hehe ben je eindelijk klaar" zeg ik lachend. "Jaman" zegt ze. "Oke kom ik ga dit even afrekenen" zegt ze. Ik knik en loop achter Dounia aan.

"Dan wordt het twintig euro en vijftig cent alstublieft" zegt de kassiere. "Pinnen graag" zegt Dounia. De mevrouw knikt en tikt dan op haar computer. Dounia doet haar pas in en tikt haar code in. Ik kijk gelijk weg, voordat iedereen denkt dat ik iets met haar pas ga doen.

"Lets go" zegt Dounia. We lopen uit de winkel en gaan dan verder shoppen. Nou ja shoppen Dounia koopt wat ze wilt kopen. Ik ga alleen rond kijken heb niet zoveel zin om iets te kopen en dat weet Dounia.

"Doei lieverd! Kom je morgen naar mijn huis?" Vraagt ze. Ik kijk haar twijfelend aan en ik knik maar. "Isgoed! App mij gelijk als je thuis bent" zegt ze. "Isgoed, jij ook! Tot morgen" zeg ik.

Ik loop naar de bushalte en ik kijk hoelaat mijn bus komt, 3 minuten. Ik ga op een bank zitten en pak mijn telefoon en pak mijn oordopjes en zet een leuk muziek op. Ik zeg nog tegen mijn moeder dat ik onderweg ben.

Mijn bus is aangekomen en ik stap in en check dan in. Ik zie dat er maar 5 mensen in de bus zitten. Ik ga helemaal achterin zitten.

Als we bij mijn halte ben aangekomen stap ik uit en check ik uit. Ik loop gelijk naar rechts en ik voel dat iemand achter mij aan loopt. Ik kijk naar achter en ik zie niemand, raar.

Ik hoor weer voetstappen achter mij en ik kijk weer naar achter, maar ik zie weer niemand. Ik loop wat sneller en ik begin bang te worden. Nog 5 minuten tot dat ik bij mijn huis ben.

Ik wou net naar links gaan tot dat iemand me van achter pakt en me meeneemt naar een plek waar niemand is. Ik kijk bang naar degene en als ik net wou schreeuwen doet degene zijn hand tegen mijn mond dat ik niet kan gillen. Ik kijk bang naar de persoon die mij meetrok.

"Hey! Heb je mij gemist?" Vraagt de persoon grijnzend.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now