Hoofdstuk 1

7.3K 168 51
                                    

Herschreven

Ik word wakker en pak zoals gewoonlijk als eerst mijn telefoon. Ik heb een Nokia voor mezelf gekocht. Iphone is veelste duur voor mij en ik heb dat niet echt nodig. Ik kijk hoelaat het is en ik zie dat het zeven uur in de ochtend is.

We hadden net zomervakantie die nu helaas afgelopen is. Jullie denken vast dat ik met mijn familie op vakantie ben gegaan, maar we zijn niet zo rijk dus is het voor ons veelste duur om een ticket te kopen naar mijn land.

We gingen vroeger wel eens naar mijn land toen ik net acht jaar was geworden. Ik ben nu zestien jaar en ik vind het wel echt jammer dat we nu niet naar mijn land konden gaan. Ik hoop zo erg dat we later als we veel geld hebben dat we naar mijn land samen kunnen gaan en genieten van het weer en het eten.

Ik heb heel de zomervakantie gewerkt. Ik zelf vind het niet erg en heb ik veel geld kunnen verdienen.

Ik heb me niet eens voorgesteld. Ik ben Jasmine Tubic en ben geboren in Nederland. Ik kom uit Bosnië en Herzegovina. Misschien weten jullie niet wat Bosnië is of waar het überhaupt ligt. Maar weet dat het een super mooi land is.

Meeste mensen die denken dat ik niet moslim ben, omdat ik uit Bosnië kom. Geen idee waarom, maar ik ben wel moslim.

Ik heb een zus genaamd Mina. Ze is net negentien jaar geworden. Ze is mijn beste vriendin en mijn beste zus. Ik heb ook mijn beide ouders nog.

Ik zet mijn Nokia weer terug op mijn nachtkastje en sta gelijk op om naar de wc te lopen. Als ik klaar ben was ik gelijk mijn handen en loop ik naar de badkamer waar ik mijn gezicht met koud water was.

Ik veeg mijn gezicht met een handdoek en kijk ik naar de spiegel die voor me staat. Ik vind mezelf zo lelijk... ik ben niet net als de andere dames die mooie strakke lichaam hebben en die er alles aan doen om mooi te zijn.

Ik heb een normale bruine ogen en ik heb licht bruin stijl haar die bijna tot over mijn kont is. Ik zet hem altijd in een knot, omdat dat veel fijner is dan dat ik mijn haar los doe. Ik deed dat al sinds mijn eerste jaar.

Toen ik naar de eerste ben gegaan had ik maar één beste vriendin. Zij was er altijd voor me toen ik me niet goed voelde of als er wat met mij is gebeurd. Maar helaas is zij van school afgegaan en heb ik nu geen vrienden op school of buiten school.

Maar niemand wilt mij in hun vriendengroep. Ik ben anders volgens hun. Ik ben dik en heb een grote bil. Ik draag ook een grote kleren, omdat ik onzeker ben over mijn lichaam.

Ik word ook gepest op school al vier jaad. Iedereen die mij ziet roept kei hard "varken". Omdat ik te dik ben en ik op een varken lijk zeggen ze.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu