Hoofdstuk 9

2.1K 104 7
                                    

Herschrijven

"Jasmine" hoor ik een stem zachtjes zeggen. "Jasmine wordt wakker" zegt weer hetzelfde stem. Ik doe langzaam mijn ogen open en kijk even rond waar ik ben. Ik kijk wie mij riep en zie Kemal voor me staan.

"Ja?" Vraag ik slaperig. "Ga naar je kamer" zegt hij en helpt mij om op te staan. Ik knik en zie dat Amra en Mina en Amir al naar boven zijn gegaan. Kemal loopt mee naar boven. Mijn ouders zijn vandaag gekomen en slapen nu ook.

Ik loop langzaam om mijn ouders niet wakker te maken naar boven. Kemal loopt ook achter mij aan. Kemal en Amir slapen in een logeerkamer naast mijn kamer.

Amra slaapt met Mina en ik slaap alleen beter ook. "Welterusten" zeg ik. "Welterusten" zegt hij moe. Ik loop naar mijn kamer en doe de deur opslot.

Morgen is het gelukkig weekend dus lekker uitslapen. Ik doe mijn avondroutine en doe mijn pyjama aan. Ik kruip in mijn bed en val al snel in slaap.

Volgende dag.

Ik word wakker en ik staar voor paar minuten naar de plafond. Ik sta op en loop naar de badkamer. Ik ga snel douchen en doe mijn Bosnische traningspak wat ik van mijn oom en tante heb gekregen aan. Als ik mijn tanden heb gepoetst loop ik naar beneden.

Ohja... we gaan nu eten. "Jas je bent echt dom" en loop zuchtend naar beneden. Als ik er ben zie ik dat niemand nog wakker is. Ik loop dan naar de keuken en maak dan lekkere eten.

"Wat ruikt het hier lekker" zegt Kemal. Ik glimlach en geef hem een kus op zijn wang en zeg dan "lekker geslapen?" Vraag ik. Hij knikt en helpt me met tafel dekken.

Kemal heeft mij net geholpen en we wachten nu tot dat iedereen beneden is. Kemal en ik praten en ik lach om zijn verhaal.

"Goedemorgen" zegt Amir en hij komt naar me toe en geeft me een kusje op mijn wang. "Goedemorgen" zeggen Kemal en ik. Hij wou net wat pakken tot dat ik hem lachend op zijn hand sla. Hij kijkt mij aan zovan "ik heb honger" ik lach "ga zitten we wachten tot dat iedereen wakker is. Jou zusje moet nog wakker worden" zeg ik lachend. Hij lacht en we praten en lachen weer om Kemal zijn verhaal.

"Zo hehe jullie zijn wakker" zeggen Kemal en Amir en ik tegelijk. We kijken elkaar aan en we lachen. "Kom eten" en ze gaan zitten. We praten en lachen.

"Kom vandaag wat doen" zegt Amra. We knikken "maar wat gaan we doen?" Zeg ik. We denken tot dat Amir zegt "kom bios en dan naar de stad naar een restaurant eten" zegt hij.

We knikken en we eten ons ontbijt op tot dat iedereen naar boven loopt om zich om te kleden en klaar te maken. Ik wacht op de bank en kijk naar de tv.

"Zijn jullie klaar!" Roep ik hard. "Bijna!" Zeggen Amra en Mina. Ik zucht en lig dan op de bank en kijk dan naar de plafond. Ik hoor dat iemand naar beneden komt en zie mijn moeder.

Ik ga goed zitten en mijn moeder komt naast mij zitten. "Waar gaan jullie heen?" Vraagt mijn moeder. "We gaan naar de bios en daarna naar een restaurant eten" zeg ik. Ze knikt en staat op en loopt dan naar de keuken.

"Als jullie nu niet komen dan blijf ik vandaag thuis!" Ik hoor al gelijk voetstappen naar beneden en zie ik hun eindelijk.

We doen onze schoenen en jassen aan en lopen naar de auto van Amir. Amir en Kemal zitten voor en Amra en Mina en ik zitten achter. We rijden nu naar Den Haag we gaan naar de bios en dan lekker eten. We zetten heel hard muziek op en zingen vals mee.

"Die film was echt leuk" zeg ik. "Ja he" zegt iedereen. "Waar gaan we nu eten?" Vraagt Amra. "Mij maakt het niks uit" zegt Mina. "Mij maakt het ook niets uit" zeg ik. "Er is een leuke restaurant in de stad, zullen we daar heen" zegt Kemal. "Isgoed" zeggen we allemaal.

We lopen met zen alle naar een restaurant. Als we er zijn gaan we met zen alle zitten. We wachten tot dat de ober er is. Ik kijk wat ik ga eten. "Goedemiddag! wat willen jullie eten?" Hoor ik een bekende stem. Ik kijk trillend naar boven en ik zie, Fleur.

Ik schrik en kijk mijn zus bang aan. Ze kijkt me niet begrijpend aan. Zij bestellen hun eten en drinken en nu wachten zij op mij. "M mina bestel j jij m maar wat voor mij" zeg ik stotterend. Fleur kijkt me grijnzend aan en zegt "hoe gaat het Jasmine?" Zegt ze nep lief. Ik kijk haar niet aan en knik maar. Mina besteld mijn eten en dan loopt Fleur weg. "Jasmina wat was dat net?" Vraagt Mina. "Niks Mina" zeg ik. Ze laat het maar zitten en praat dan met Amra.

"Macaroni met veel kaas en cola?" Vraagt Fleur en heeft voor iedereen eten en drinken op tafel gezet en nu ik nog. Ze doet mijn eten op tafel en gooit expres mijn cola op mij. Ik schrik en sta gelijk op. "Oh my god! Sorryy Jasmine!" Zegt ze nep paniekerig. "Is niet erg" zeg ik snel.

Ze grijnst en loopt dan weg. Ik ga weer zitten en we gaan dan lekker eten. We praten en lachen nou mijn neven en mijn nicht en mijn zus praten meer. Ik luister liever. Ben bang dat Fleur iets gaat doen hier. Maar ik heb mijn familie om me heen dus het komt goed.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now