Hoofdstuk 54

1.3K 64 3
                                    

Herschreven

"We zijn er" zegt Amine. We stappen uit. Ik kijk naar een groot huis en zucht. "Kom" zeg ik. Ze lopen achter me aan en ik bel aan. Na 3 keer gebeld te hebben werd ik het zat en maak ik de voordeur kapot. Mensen moeten gewoon de deur openen als ze thuis zijn, want ik zie de licht in de woonkamer.

Ik kijk rond en zie allemaal gezinsfoto's. Ik kijk emotieloos en loop naar binnen. Ik zie een man en een vrouw op de bank zitten en ze kijken een film. Wauw! Ze konden toch die domme deur openen nu is hij kapot. Boeien. Is niet mijn deur.

"Wie zijn jullie!" Schreeuwt de man. "Niet schreeuwen!" Schreeuw ik terug. Hij keek geschrokken en ik grijns. "Wat doen jullie in mijn huis?" Vraagt hij weer normaal.

Ik kijk Amine en Yunus lachend aan en ze lachen ook. Die man kijkt ons niet begrijpend aan. "Wij komen voor dat geld die jij hebt geleend van Farah. Herken je haar naam ergens van?" Vraag ik emotieloos.

"Jan waar heeft hij het over?" Vraagt een mevrouw achter Jan. Hij kijkt haar aan en ik zie spijt in zijn ogen. "Romy..." zegt hij en kijkt nog steeds naar haar. "Ik uhh ik had geld geleend van een mevrouw Farah omdat ik uhh" zegt hij bang.

Ik hoor Yunus zachtjes lachen. "Voor wat?!" Schreeuwt ze. "Ik ging met een paar vrienden van mij naar een club en ik had te veel gedronken dat ik niet meer wist wat ik deed. Ik had tegen iedereen gezegd dat ik voor iedereen zou betalen. Dus iedereen bedoel ik dus 50 mensen of meer. Ik had niet genoeg geld en ik heb tegen de baas verteld dat ik ze ga betalen over 1 maand en dat heb ik dus betaald, maar niet van mijn eigen geld, maar die van Farah" zegt Jan en kijkt naar de grond.

Ik keek hem met grote ogen aan. Welke idioot betaald voor iedereen een drank en vraagt hij nog geld aan Farah, Astaqfrullah!

*pats* hoorde ik. Ik keek geschrokken naar hun en zie dat Romy, Jan heeft geslagen. Zou ik ook doen. "Idioot! Denk na met je domme hoofd! Heb je een IQ van een ezel ofzo!" Schreeuwt Romy boos.

Ik hou van drama. Ik hou mijn lach in en ik kijk naar Yunus en Amine en ik zie dat ze ook hun lach proberen in te houden.

"Romy... het was niet mijn bedoeling" zegt Jan. "Het was niet mijn bedoeling" zegt Romy hem na. "Waarom ga je überhaupt naar een club terwijl je twee kinderen hebt en een vrouw?!" Schreeuwt ze verdrietig.

"Ja maar dat was die dag toen ik ruzie met je had" zegt Jan. Ze kijkt hem ongeloof aan en geeft hem weer een klap. "Dus omdat we ruzie hadden dacht je 'na laten ik met mijn vrienden naar een club gaan en ik betaal wel voor iedereen'! Ik heb serieus heel die fucking avond om jou gehuild en ik wou dat JIJ bij mij terug kwam. Ik heb je letterlijk al meerdere keren gebeld, omdat ONZE kinderen en ik bezorgd om je waren en dat je zo laat nog buiten was. Maar wat deed meneertje Jannetje! Hij ging naar EEN FUCKING CLUB!" Schreeuwt ze helemaal boos en is helemaal rood van het schreeuwen.

"Wejow... we moesten alleen maar tegen ze zeggen dat we binnen 3 dagen die €2000 willen krijgen. Kijk wat er nu is gebeurt. Is echt grappig wallah" zegt Yunus lachend. Ik kijk hem lachend aan en ik richt me weer naar dat geruzie.

Ik kijk naar rechts en zie Amine niet. Ik frons en ik kijk rond. Als ik hem zie moet ik lachen. Hij heeft gewoon popcorn in zijn handen en al dat lekkere eten. "Hoe?" Vraag ik lachend.

"Ewa dit gaat lang duren en is een tattaruzie en had honger dus ik liep naar hun keuken en keek naar al dat kastjes en zag milka en popcorn en al dat lekkere eten dus pakte ik alles en gaan we nu lekker eten tot dat zij klaar zijn met dat geruzie" zegt Amine lachend.

Yunus gaat helemaal stuk en wij gaan zitten en eten onze eten op. Nou ja onze, die van Romy en Jan dan.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now