Hoofdstuk 30

1.6K 82 8
                                    

Herschreven

"Dus ik heb een vriendje..." zegt Hajar. "Nee echt" zeg ik sarcastisch. Ze kijkt me droog aan en ik lach. "Oke vertel" zeg ik snel.

"Ik heb een vriendje. We hebben nu al 4 maanden ofs. Is niet zo lang. Hij heet Amir..." ze wou door gaan met praten als ik er door heen praat. "Welke Amir?" Vraag ik.

"Wacht ik laat wel een foto van hem zien" zegt ze. Ik knik en ik wacht. Ze pakt haar telefoon en tikt haar code in. Ik drink wat water van Dounia "broer! Ik heb die water nodig" zegt Dounia. "Je kan hem bijvullen" zeg ik en knipoog naar haar. Ik drink verder "hier" zegt Hajar. Als ik DE Amir zie spuug ik al dat water uit mijn mond. "Gatver" zegt Dounia en kijkt me vies aan.

"Wat is er?" Vraagt Hajar. Ik lach naar haar en zeg "dat is serieus mijn neef". Ze kijkt mij met grote ogen aan "neee! Dat meen je niet" zegt ze geschrokken. "Ja" en ik lach. Dounia lacht ook en dan gaat Hajar verder met het verhaal over mijn neef en Hajar. Besef even als ze wat groter wordt dan komt er bruiloft en dan zijn we familie.

"Oke, dus ik ging zo naar de winkel, want ik moest maandverband kopen. Dus ik rekende af, wou ik net uit de winkel gaan tot dat ik tegen Amir botste. Ja we botste, ik dacht serieus dat ik op de grond viel tot dat hij mij vangde. We keken elkaar letterlijk 1 minuut aan. Ik kuchte en ik stond weer normaal. Ik zei "sorry" en hij zij dat het zijn schuld was. Het ergste van alles was dat mijn maandverband naast zijn voeten stond. Ik was letterlijk helemaal rood. Hij lachte me uit en ik sloeg hem zachtjes tegen zijn arm. Hij lachte harder en iedereen keek ons aan. Hij vroeg hoe ik heet en ik zei "Hajar" en toen gingen we praten en toen vroeg hij mijn nummer en eerst twijfelde ik maar gaf het toch en ja toen praten we 24/7 met elkaar en belde en gingen we zelfs afspreken en nu hebben we een relatie" zegt Hajar. Dounia en ik kijken haar met openmond aan en zeg "mijn neef van 17 heeft een relatie met jou". Ze lacht verlegen en we praten nu over een ander onderwerp.

We zijn bij mijn huis aangekomen en ik doe de deur open. We lopen naar binnen en doen onze jassen en schoenen uit.

We lopen naar mijn kamer en ze gaan op mijn bed zitten. Ik pak mijn legging en een lange t-shirt die tot over mijn kont zit en je ziet mijn buik niet zo goed dus dat is goed. Ik loop naar de badkamer en pak een handdoek. Ik pak nog een flesje water en dan gaan we richting sportschool.

~
Ik druk op een bel en er komt gelijk een mevrouw aan. "Goedemiddag/avond" zegt ze lachend. Ik lach ook en vraag aan haar of ze mij kan helpen. Ze knikt en loopt met mij mee naar een apparaat we tikken mijn geboortedatum en dan zie ik mijn kaartje. "Bedankt" zeg ik en ze glimlacht.

Ik loop naar Dounia en Hajar en we gaan naar binnen. Ik ben echt blij dat hier alleen voor dames zijn.

We lopen naar de kleedkamer en kleden ons om. Ik ga nog snel naar de wc en dan is het zover. Ik ga dunner worden als het mij lukt dan.

~
"Ik kan niet meer" zeg ik en ik adem echt moeilijk. "Isgoed neem maar even pauze" zegt Hajar en ze gaat door met rennen. Ik ga ergens zitten en denk na. Ik moet het kunnen. Ik weet ik ga niet afvallen als we klaar zijn met school, maar ik probeer het om aftevallen. Ik ga het denk ik echt niet halen.

Ik zucht en iemand komt naast me zitten. "Hey meid. Wat is er? Waarom kijk je zo verdrietig?" Vraagt een mevrouw. Ik zucht zachtjes en zeg "ik probeer aftevallen, maar ik weet gewoon dat het mij niet lukt".

"Wie zegt dat het jou niet lukt?" Vraagt ze. "Ik" zeg ik. "Luister goed naar wat ik te zeggen heb. Iedereen hier heeft een doel, zo jij ook! Als hun het kunnen om aftevallen of om sterker te worden kan jij dat ook! Het gaat we lastig worden, maar als je het eenmaal vaker doet dan weet ik het zeker dat jij gaat afvallen. Afvallen gaat niet binnen 3 seconden. Je moet er hard voor werken. Maar wees gewoon jezelf en blijf positief, want dan weet ik dat jij het sowieso gaat halen. Gewoon hard voor werken!" Zegt ze. Ik krijg tranen in mijn ogen en ze knuffelt mij.

"Dankjewel" zeg ik. Ze glimlacht en ze staat op "kom" zegt ze. Ik kijk haar raar aan en vraag "waar?". "Kom maar gewoon. Je vertrouwt mij toch?" Vraagt ze. Ik knik. "Ohja! Ik weet dat jou vriendinnen ook zijn gekomen, kan je hun roepen en zeggen dat ze mee moet komen" zegt ze. Ik knik en loop naar Dounia en Hajar.

"Dames! Komen jullie mee? Een mevrouw vraagt of we ergens naar toe gaan, ik weet niet waar dus vraag het maar niet" lach ik. Ze kijken me raar aan maar lopen dan wel met mij mee.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now