Hoofdstuk 79

1.2K 50 0
                                    

Herschreven

Pov Jasmine:

Na het leuke verassing van Yassine hebben wij onze ouders gebeld en gezegd dat we ergens anders slapen. We vertellen natuurlijk niet dat we samen slapen, want dat laten zij ons niet toe.

We hebben toen een dag geslapen en zijn we toen naar onze huis gegaan.

We hadden allemaal examens dus we hadden het te druk. Het was heel chaotisch deze paar dagen. Hajar deed heel raar deze dagen en ik moet nog met Amir praten. Zeyneb en Dounia hebben het ook soort van goed met elkaar en we praten als er niemand er is en doen bij ons op school als we elkaar zien gewoon alsof we elkaar haten.

Maar na schooltijd gaan Dounia en ik naar Zeyneb haar huis en maken we een meidendag van. Hajar wilt niet mee en is heel anders geworden. Ik heb geen idee wat er met haar aan de hand is. Ik heb het ook aan haar gevraagd en ze negeerde me dus liet ik het maar.

We hebben en plan bedacht om Sara en Fleur soort van te pakken. Rick en Daan doen niks meer bij mij, maar alsnog gaan zij ook zien. Zomaar een meisje 4 jaar lang pesten...

"Dounia... vindt jij ook dat Hajar raar doet?" Vraag ik en eet mijn zonnenpitjes. "Ik dacht dat ik de enigste dat zag" zegt ze en eet ook haar zonnenpitjes. "Wat doet ze dan?" Vraagt Zeyneb en zij eet óók haar zonnenpitjes.

"Ze doet zo raar... alsof wij haar vriendinnen niet meer zijn en ze verteld ons ook niets zoveel en we spreken bijna nooit af" zeg ik. Dounia knikt ook van dat het waar is wat ik zei.

"Raar... misschien voelt ze niet zo goed, omdat het net uit is tussen haar en jou neef" zegt Zeyneb. "Ja denk het ook. Misschien moet ik met Amir praten" zeg ik en sta op.

"Oke schatjes! Ik spreek jullie nog wel is, ik ga naar mijn neef toe en ik ga met hem praten want dit is heel raar" zeg ik en geef ze een kus en een knuffel en ik doe mijn jas en mijn schoenen aan en we nemen dan afscheid van elkaar.

Ik loop naar mijn huis en ik roep Liam keihard. Mina is aan het werken dus aan haar kan ik het niet vragen of zij mij kan brengen naar Amir.

"Ja wat is er?" Vraagt hij. "Kan jij mij brengen naar Amir? Ik moet met hem praten over iets" zeg ik. Hij knikt en pakt zijn autosleutels en we lopen naar zijn auto.

Na lang rijden zijn we bij Amir aangekomen. "Kom je mee of ga je gelijk naar huis?" Vraag ik. "Ik wacht wel" zegt hij. Ik knik en loop naar de voordeur. Ik druk op de deurbel en ik hoor voetstappen.

Ik zie Amir voor me staan en hij glimlacht gelijk als hij mij ziet "hey nichtje hoe is het?" Vraagt hij en knuffelt me. Ik knuffel hem terug en zeg "goed met jou?". "Goed kom binnen" zeg ik. Ik knik en doe mijn jas en schoenen uit.

"Dus hoezo ben je hier?" Vraagt hij. "Niet dat het erg is je bent altijd welkom" zegt hij gelijk erna. Ik lach zachtjes en zeg "ik moet met je praten". Hij knikt raar en zegt dat ik moet gaan zitten. Ik ga zitten en hij vraagt of ik wat wil drinken. Ik schud mijn hoofd en hij komt tegen over mij zitten.

"Wat is er met jou en Hajar gebeurd?" Vraag ik gelijk. Hij kijkt verdrietig naar beneden en zegt "ik wou haar verassen en ergens bij haar park wachten en zeggen dat ze bij de park moest komen. Dus ik was daar heen gegaan en zag ik Hajar met een jongen lachen en klef doen. Ik was boos en liep op ze af. Ik keek Hajar toen teleurgesteld aan en ze zei dat we niets hadden en al dat nare woorden toen maakte zij het uit. Ik heb voor haar zoveel moeite gedaan en ik heb haar geholpen als er wat met haar was of als ze verdrietig was, dan kwam ik gelijk naar haar toe en trooste ik haar met haar lievelings eten en knuffelde ik haar zo stevig alsof ze weg ging" verteld hij verdrietig.

Ik schrik en zeg "wat?!". Hij knikt en ik zeg "bij mij zij ze echt heel anders". Hij kijkt me raar aan "hoe bedoel je?" Vraagt hij en fronst.

"Ze zei wel dat jij dacht dat Hajar met een jongen was geweest en toen zei ze dat het niet waar was en hadden jullie ruzie en had jíj het uitgemaakt en niet zij" zeg ik.

Amir kijkt mij met openmond aan en zegt "ik kwam naar haar toe en ik was boos op haar en toen had zij het uitgemaakt en niet ik".

"Ze doet ook heel erg raar te laatste tijd. Ze wilt bijna nooit afspreken met mij en Dounia. Ze komt te laatste tijd weinig op school en we praten minder met elkaar. Ze verteld ons niet wat er aan de hand is" zeg ik.

"Dit is niet die Hajar die wij kennen" zegt hij zachtjes. Ik knik en ik sta op. "Amirtje we kijken wel wat we met Hajar gaan doen. Ik moet nu echt gaan Liam wacht in de auto. Doei broertje" zeg ik.

"Broer" verbeterd hij mij en we lachen. "Isgoed doe Mina en Liam de groeten van mij en waarom is Liam niet meegekomen?" Vraagt hij raar.

"Ik weet niet misschien omdat ik tegen hem zei dat ik met jou wou praten en wou hij dat we privacy hadden" zeg ik. Hij knikt en ik knuffel hem en hij geeft mij een kus op mijn hoofd.

We nemen afscheid van elkaar en ik loop weer terug naar Liam zijn auto. Ik doe de deur open en ik stap in en doe hem weer dicht.

"En?" Vraagt hij. "We hadden het net over Hajar echt heel raar verhaal" zeg ik. "Isgoed. Ik ga er niet mee bemoeien" zegt hij en lacht zachtjes. Ik lach ook en hij start de auto en rijdt naar huis.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now