Hoofdstuk 2

3.1K 146 14
                                    

Herschreven

Ik loop naar beneden en ik zie mijn ouders en mijn zus aan tafel zitten. Mijn moeder heeft lekkere eten voor ons gemaakt wat er super lekker uit ziet.

"Goedemorgen" zeg ik en schuif bij hun aantafel. "Goedemorgen lekker geslapen?" Vraagt mijn moeder. Ik knik en we zeggen allemaal "bismillah" voordat we beginnen met eten. We praten gezellig met elkaar over school en werk.

Ik kijk mijn zus stiekem aan en zij praat wat over school met mijn ouders. Mijn zus is een heel ander persoon. Zij is niet dik, maar heeft een mooi figuur het lijkt wel alsof ze elke dag traint. Ze doet nu rechten als opleiding en doet haar best om dat te worden. Ze werkt integendeel ook vaak in het weekend.

Ik kom weer uit mijn trans en sta gelijk op en ruim mijn bord en mijn beker op. Ik zet het snel in de vaatwasser en loop naar boven om me klaar te maken voor school. Als ik me klaar heb gemaakt loop ik weer naar beneden en kijk ik naar de klok. Half tien dus ik ga maar naar school.

Ik pak mijn tas en loop naar de gang en doe mijn jas en mijn schoenen aan. Ik loop weer terug naar de eetkamer en zeg gedag tegen mijn ouders en mijn zus.

Ik pak mijn huissleutel en loop naar buiten en doe voorzichtig de deur dicht. Ik loop naar de station en doe mijn jas goed.

Als ik bij de station ben aangekomen ga ik gelijk op een bankje zitten. Na een tijdje is mijn tram aangekomen en sta ik op. Ik wacht tot dat hij stopt en de deur opent en ik naar binnen kan gaan. Ik check in en ga dan helemaal achterin zitten.

Ik kijk naar buiten en zucht zacht. Ik durf niet naar school te gaan. Heb er ook totaal geen zin, maar ik wil iets bereiken met mijn leven. Ik wil mijn ouders trots maken met wat ik heb behaald.

Als ik er ben stopt de tram en sta ik op. Ik check uit en loop naar buiten en loop naar mijn school die hier vijf minuten vandaan zit.

Als ik bij mijn school ben aangekomen zie ik allemaal kinderen met een grote rugtas. Ik zie ook groep met jongens die naar meisjes kijken en rare dingen vertellen. Ik zie ook een groep met meisjes met veel make-up en open kleding.

Ik haal diep adem en blaas het uit en loop met grote stappen naar de ingang van mijn school. Ik kijk naar de grond terwijl ik loop. Ik hoor paar voetstappen van achter. Ik ga niet naar achteren kijken en loop wat sneller tot dat ik bijna de ingang zie ik haal opgelucht adem totdat ik keihard van achter wordt geduwd.

"Hallo varkentje! Heb je ons gemist?" Zegt Rick lachend.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now