Hoofdstuk 36

1.6K 88 10
                                    

Herschreven

"Willen jullie misschien wat drinken?" Vraagt Yassine. We knikken allemaal "Jas, ga jij even met Yassine mee?" Vraagt mijn moeder. Mijn moeder he! Niet Dounia of wie dan ook. Nee, mijn moeder!

Ik kijk haar aan en ik knik. Ik zie Yassine grijnzen en ik kijk hem aan. Hij loopt gelijk weg en ik loop achter hem aan. "We hebben niet eens gevraagd wat ze willen" zeg ik. "Ik app mijn zus wel even" zeg ik. Yassine knikt en we lopen dan waar we drinken kunnen halen.

"Minaaaaaa!" Zeg ik. "Jaaaaaaaasss!" Zegt mijn zus. Ik lach naar mijn telefoon en zeg dan "wat willen jullie eigenlijk drinken?". "Wacht! Ik vraag het even" zegt ze. Ik knik maar bedenk me dan dat ze het niet ziet en Yassine zag het. Hij lacht zich dood en ik kijk hem droog aan en ik lach mee.

"Okee lees goed! Dounia en mama willen chocolade melk en Omar en ik willen koffie. Neem extra veel suiker mee en melk" zegt ze. "Oke doei" zeg ik en doe mijn telefoon uit en doe hem in mijn broekzak en we lopen naar de koffiezetapparaat.

Yassine gooit opeens suiker naar me en ik schrik. Hij houdt zijn lach in, want er zijn hier paar opa's en oma's die hier zitten te lezen. Ik gooi ook wat naar hem en dan hebben we suikergevecht.

"Kunnen jullie heel gauw ophouden met dit kinderachtig gedoe! Het is hier geen speeltuin!" Zegt een oma boos. Ik hou me lach in en Yassine ook. "Het spijt ons heel erg mevrouw we gaan het niet meer doen" zegt Yassine vriendelijk en ze knikt tevreden en leest haar boek weer.

We hebben onze drinken en pakken een dienblad. Ja, we hebben dat gewoon gestolen je weet toch soms zit die dienblad ergens in een laadje. Begrijpen jullie hem? Nee? pech! Yassine en ik lopen weg van die opa's en oma's en dan kijken we elkaar aan en we lachen ons dood.

"Kunnen jullie heel gauw ophouden" zegt Yassine die oma na doet. Ik lach ook en we lopen weer terug naar iedereen.

We gaan nog steeds helemaal stuk "om wat lachen jullie?" Vraagt Omar. Yassine en ik kijken elkaar weer aan en we gaan helemaal stuk, ik heb buikpijn van het lachen. Yassine verteld het verhaal en iedereen gaat helemaal stuk.

~
"Jasmine" zegt Dounia. "Ja?" Vraag ik. "Mijn ouders komen nu eraan als je het niet erg vindt" zegt ze. "Nee ik vind het juist leuk dat ze komen" zeg ik. Mijn zus knikt ook en mijn moeder ook. "Jullie ouders zijn altijd welkom. Dan leer ik ze ook gelijk kennen" zegt mijn moeder. "Isgoed" zegt Dounia en glimlacht en Dounia en ik praten over van alles.

~
"Selam Alaikum" horen we een vrouwenstem. We kijken naar wie dat zij en zien dan Hafsa moeder van Dounia. "Alaikum Selam" zeggen wij tegelijk. Mijn moeder staat op en geeft Hafsa de vier gebruikelijke zoentjes. "Hoe gaat het met je?" Vraagt Hafsa aan mijn moeder. "Het kan beter" zegt mijn moeder met een glimlach. "Het komt goed!" Zegt Hafsa. Ze gaan zitten en gaan ze met elkaar praten.

~
"Jasmine" zegt iemand. "Jasmine" zegt weer een stem. Ik word geïrriteerd wakker en kijk wie mij wakker heeft gemaakt. Omar. "Kom sta op zusje, je slaapt bij ons" zegt hij. Ik knik en kijk mijn moeder aan "mama kom jij niet met ons mee?" Vraag ik. "Nee lieverd, ik blijf bij jou vader en er is een bank in zijn kamer dus ik slaap daar wel. Ga maar met Omar mee en je komt morgen naar me toe oke?" Ik knik en geef haar een knuffel en dan een kus op haar voorhoorfd ze glimlacht en zegt dan ook gedag tegen Omar en we lopen naar zijn auto.

Ik ben zo moe gewoon dat ik niet eens weet waar ik heen loop. "Jasmine waar ga je heen" zegt Omar lachend. Hij doet zijn arm om me heen en hij praat over zijn werk hoe lomp hij soms wel niet is. Ik lach en we zijn dan weer buiten.

"Waar is iedereen eigenlijk?" Vraag ik. "Mina heeft je al serieus twee keer geroepen en je werd niet wakker Yassine en Dounia hebben jou ook al twee keer geroepen en je werd maar niet wakker dus ik riep je ook twee keer en na honderd jaren werd je wakker. Jij bent echt moeilijk om wakker te worden lan" zegt hij lachend. Ik lach en zeg dan "soms word ik wel wakker als iemand mij twee keer roept, maar soms slaap ik er gewoon door heen" zeg ik.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now