Hoofdstuk 35

1.6K 81 16
                                    

Herschreven

"P papa heeft een autoongeluk gehad en nu weten we niet hoe het met hem gaat" huilt mijn zus. "Vertrouw op Allah (swt) en dan komt alles goed" en ik geef haar een knuffel. Ik voel tranen en ik veeg ze gelijk weg.

Ik zie mijn moeder zitten ik loop voorzichtig naar haar toe. "Mama" zeg ik. Ze kijkt naar me en ik zie haar rode ogen. Ik loop gelijk naar haar toe en ik knuffel mijn moeder. Ze huilt het bij mij uit.

~
"Willen jullie wat drinken of eten?" Vraag ik. "Nee ik hoef niets" zegt mijn zus. Ik knik en ik kijk naar mijn moeder. "Nee ik hoef ook niet" en ze glimlacht. Ik knik weer en loop maar naar de kantine. Ik heb namelijk wel honger en dorst dus ik ga even een broodje halen en water kopen.

Ik heb nog steeds pijn aan mijn buik, maar ik negeer het gevoel en doe ik alsof het niet pijn doet. Ik pak een broodje en betaal het. Er is boven gratis water dus ga dan geen water kopen voor €6,00.

Ik loop naar de lift en ik voel dat mijn telefoon trilt. Ik pak mijn telefoon en iemand belt mij. Ik kijk wie mij belt en het is Dounia.

"Hey Dounia" zeg ik. "Hey Askim" zegt ze lachend. "Hoe gaat het?" Vraagt ze. Ik ben een tijdje stil. Hoe gaat het met mij? Slecht. Mijn vader ligt in het ziekenhuis en hij zit nu in een operatiekamer.

"Jasmine?" Vraagt Dounia. Ik krijg tranen in mijn ogen "Dounia... het gaat echt slecht! Mijn vader ligt in het ziekenhuis en hij zit nu in een operatiekamer" Zeg ik huilend. "Omg! Meen je niet! Welke ziekenhuis? Ik kom er aan" zegt ze. "Neenee hoeft niet. Je hebt net gewerkt en je bent moe blijf maar thuis" zeg ik. "Nee ik wil er voor je zijn, jij bent mijn beste vriendin! Zeg mij welke ziekenhuis" zegt ze. Ik zeg welke ziekenhuis we zijn en we hangen op.

Ik eet mijn broodje in de lift op en gelukkig is niemand in de lift. Ik heb het al snel op en loop naar de automaat en er staat chocolademelk of water of koffie. "Hmm... welke zal ik kiezen" zeg ik zacht. Ik pak een bekertje en klik dan op een knopje waar water er op staat. Ik drink later wel chocolade melk.

Ik loop weer terug en ga naast mijn zus zitten. Ik hoor haar nog snikken en we wachten dan tot dat mijn vader klaar is.

~
"Jasmine" hoor ik een stem. Ik kijk naar rechts en ik zie Dounia en Omar en Yassine. Wat doen hun dan hier. Mijn moeder kijkt mij aan van wie die twee jongens zijn. "Dit zijn de broers van Dounia" zeg ik tegen mijn moeder ze knikt en begroet hun dan. Omar komt naar me toe en knuffelt mij. "Het komt goed Jasmine, we zijn er voor je zusje" zegt Omar. Ik glimlach en dan komt Dounia naar me toe. "Omg gek! Waarom belde je mij niet gelijk! Ach schatje van me, ik ben er voor je zusje" zegt Dounia. Ik krijg tranen in mijn ogen en Dounia ziet het en knuffelt me weer.

"Jasmine" hoor ik achter Dounia. Ik zie Yassine en ik wordt verlegen. Hij ziet het en knuffelt mij ook. Hij fluistert "ik ben er voor je lieverd! Ik ben echt dom dat ik niet met je mee ben gekomen naar hier je had iemand nodig. Vergeef me" zegt hij in mijn oor. Ik knuffel hem strakker en zeg ook zachtjes "het geeft niet.. en anders zal het echt raar zijn als mijn moeder en mijn zus mij ziet met een jongen. Dus het maakt echt niet uit". Hij glimlacht en geeft me een knipoog en we gaan zitten.

~
"Familie Tubic" zegt een dokter. Mijn zus en mijn moeder en ik staan gelijk op. "Hoe gaat het met mijn vader?" Vraag ik. "De operatie is goed gegaan. Alleen hij ligt nu in de coma. We weten dus niet wanneer die wakker wordt. We brengen hem nu naar zijn kamer en dan heeft hij rust nodig" zegt hij. We knikken "mogen we naar hem toe?" Vraag ik. "Ja als hij in zijn kamer is dan wel, er mogen minimaal 1 persoon naar hem toe" zegt hij. We knikken en mijn moeder zegt nog "Alhamdullilah! Dat het goed is gegaan" en ze krijgt tranen in haar ogen van geluk.

~
Mijn moeder praat met Yassine en Omar en Dounia en ik zit hier met Mina. "Wie is die jongen met die bruin haar?" Vraagt zij. "Welke van de twee" zeg ik lachend. Ze lacht ook en zegt "die naast mama zit". Ik kijk naar wie ze bedoelt en ze bedoelt dus Omar. Ik grijns en zeg zachtjes dat niemand het hoort "lieve schat! Dat is Omar. Hij is echt een broer voor mij geworden ook al ken ik hem net" zeg ik. Ze knikt en kijkt te lang naar hem.

Ik app Dounia en zeg "mijn zus is in love". Dounia kijkt mij aan en typt en zegt gelijk "wie?!". "Jou lieve broer Omar" met een knipoog. "Omg! Jullie worden mijn schoonzussen" zegt ze via app. "Wie zegt dat ik jou schoonzus wordt" zeg ik. "Ik!" Zegt ze en ze gooit wat naar mij. Ik lach en steek mijn tong naar haar.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu