Hoofdstuk 72

1.3K 63 2
                                    

Herschreven

Vandaag is de dag dat Dounia vandaag jarig is. Zij weet niks over haar supriseparty. Ik heb tegen Dounia gezegd dat we samen uit eten gaan vanavond. Ze stemde in en nu ben ik me aan het omkleden.

Ik heb een zwart jurkje aan en daaronder hakken. Ik doe nog een lange jas aan en ik doe nog wat sieraden en parfum op. Ik loop nog naar de spiegel en ik kijk naar mezelf. Ik ben echt afgevallen. Te laatste paar dagen heb ik mijn voeding opgelet en niet elke dag ongezond gegeten. Ik heb ook heel vaak met Liam getraind.

Ik hoor dat iemand klopt en ik zeg "binnen". Ik zie dat Liam naar binnen komt en hij glimlacht. Ik glimlach terug en ik loop naar mijn bed en pak daar mijn tas die op mijn bed ligt.

"Hoe is het met mijn kleine zusje?" Vraagt hij. "Goed en met mijn grote broer?" Vraag ik. "Goed! Dus... jij gaat met Dounia uiteten" zegt hij. Ik knik en ik kijk hem aan. Hij doet vreemd...

"Isgoed... uhm hier is wat geld" zegt hij en geeft mij wat geld. Ik schud gelijk mijn hoofd en zeg "ik heb al geld Liam". Hij negeert me en geeft mij zijn geld en loopt uit mijn kamer. "Ik geef je vanavond jou geld terug!" Schreeuw ik nog. Ik hoor hem lachen en hij schreeuwt nog "je kan geven wat je wilt ik neem hem niet aan joe!". Ik lach hard en pak mijn tas.

~
"Dounia! Schiet nou is even op!" Schreeuw ik. Ik zit hier echt al 10 minuten. "Jaja ik kom al!" Schreeuwt ze en ik hoor al naar beneden lopen.

"Hehe" zeg ik en sta op. "Jaja" zegt ze. We kijken elkaar aan en lachen. Ik knuffel haar "happy birthday beste friend! Je ziet er zo mooi uit zusje" zeg ik en kijk haar aan. Ze lacht en knuffelt me terug "dankjewel beste vriendin en jij ziet er ook super mooi eruit" zegt ze. Ik glimlach en zeg "gaan we". Ze knikt en we lopen naar buiten.

~
"Hallo dames wat willen jullie eten" zegt een ober. Oke... "doe mij maar een macaroni met veel kaas en een cola" zegt Dounia. Hij knikt en schrijft het op zijn kladblad. Als hij dat heeft gedaan kijkt hij mij aan. "Doe voor mij maar een pizza tonijn en een glas water graag" zeg ik. Hij knikt weer en schrijft wat ik wil eten. "Eten komt er zo eraan" zegt hij. We knikken en hij loopt weg.

"Voor wat moesten wij eigenlijk zo mooi aankleden?" Vraagt Dounia en kijkt naar haar kleding. Ik lach zachtjes "omdat het je verjaardag is" zeg ik. Ze kijkt raar en lacht. "Nou en niemand is thuis. Iedereen is opeens weg alsof ze mijn verjaardag zijn vergeten enigste wie naar me toe is gekomen dat ben jij" zegt ze droevig. Ahw...

"Ze zijn jou verjaardag heus niet vergeten, je weet hoe druk jou ouders het hebben en Omar en Yassine" zeg ik. Ze knikt en we praten verder.

"Pizza met tonijn?" Vraagt een ober. "Ja ik" zeg ik. Ze zet mijn pizza voor mijn neus en zet Dounia haar macaroni bij Dounia. "Cola?" Vraagt de ober weer. "Ja ik" zegt Dounia nu. De ober zet Dounia haar cola naast haar eten en mijn water naast mijn eten. We bedanken haar en ze loopt weg.

"Wacht! Eerst foto maken" zegt ze. Ik lach en ik knik maar. Ze maakt een snapfoto en tagt mij erin. We eten en lachen met elkaar.

We hebben net heerlijk gegeten en we reken af. Dounia wou dat doen maar ik liet haar niet afrekenen het is haar dag. We gaan nu naar haar supriseparty. Ik heb tegen haar gezegd dat we even naar mijn nicht Amra gaan om wat te halen. Ze stemde in en nu lopen we naar 'Amra'.

"Ik krijg iedere keer volgersverzoek" zeg ik geïrriteerd. Ze lacht en zegt "ja sorry heb super veel oogjes". Ik knik maar wat en ik voeg maar iedereen toe. Alsof ik wat op snapchat ga plaatsen, nee.

Ik app Yassine dat we onderweg naar hun zijn. Hij zegt dat het goed is en ik doe mijn telefoon uit.

De tram is er en we lopen naar binnen. Ik zie paar mensen raar naar ons kijken. Ik negeer ze en we gaan ergens zitten. "Amra woont toch ver?" Vraagt Dounia. "Beetje" zeg ik. Ze knikt en we praten en lachen samen.

~
"Kom we zijn er" zeg ik. Ze knikt en we lopen naar de deur. We checken uit en stappen dan uit. "Kom deze kant op" zeg ik. Ze loopt achter me aan en ik type nog naar Yassine dat we over 3 minuten er zijn.

"Dounia kan je even kloppen" zeg ik. Ze kijkt mij raar aan en vraagt "waarom doe jij het niet?". "Doe nou maar gewoon ik moet even Liam appen". Dounia wordt rood toen ik Liam zijn naam zei. Hmm... ze knikt en klopt.

Amra doet de deur open van haar 'huis' en we begroeten elkaar en ik geef Amra een knipoog. Amra grijnst en Dounia loopt naar voren. Ik pak mijn telefoon en ik film hoe Dounia naar binnen loopt.

"Gefelciteerd!" Hoor ik iedereen schreeuwen met een partypopper. Dounia schrikt en ik lach. Iedereen filmt haar en Dounia kijkt mij aan.

"Heb jij dit gedaan?" Vraagt ze. Ik knik lachend en zeg "met jou leuke familie". Ze lacht en knuffelt me "jij bent de beste" zegt ze zacht. Ik glimlach en knuffel haar terug.

Iedereen feliciteerd haar en ik zie Liam naar haar toe komen. Ik wil dat wel even zien en trek Yassine met mij mee. Yassine kijkt mij raar aan en ik knik naar Dounia en Liam.

"Uhm gefeliciteerd Dounia" zegt Liam ongemakkelijk. "Dankjewel" hoor ik Dounia verlegen zeggen. Liam geeft haar cadeau en Dounia kijkt hem lief aan. "Dat had niet gehoeven" zegt Dounia. "Doe nou maar open" zegt Liam lachend. Ze lacht en doet hem open.

Yassine en ik kijken elkaar aan en hij glimlacht. Hoe kan hij zo rustig zijn? Zijn zusje wordt soort van gefixt, lol.

"Ah dankjewel Liam" zegt Dounia en knuffelt hem. Hij staat stil en weet niet wat hij moet doen hij kijkt mij en Yassine aan en we zeggen gelijk "knuffelen", natuurlijk zacht. Hij knuffelt haar terug. Heeft hij nog nooit geknuffeld ofzo.

Alles gaat met de wil van Allah (Voltooid)Where stories live. Discover now