Beste'nin Hikâyesi

135 60 24
                                    

Süper kahraman olmak istememin nedeni sizi koruyabilmekti. Sizi koruyabilmek için ben bunu istedim. Çünkü hayatım boyunca sevdiklerim elimden alındı. Elimde hiç kimse kalmadı. Buraya  gelip yeni bir aile kurduğumdaysa o yeni ailem de elimden alınmaya başlamıştı.  Bunu durdurmak istedim. Bunu durdurmak için çok çaba harcadım. Ama hiçbir şeyi başaramadım. Çünkü sıradan, güçsüz bir çocuktum. Hiçbir özelliği olmayan... Herkes gibi... Sıradan bir çocuktum. Bu yüzden hiçbir şeyi başaramadım.

                       "Beste sen ne yaptın?" diyerek onun sözünü kestim. Oysa kısa  bir an duraksadıktan sonra konuşmasına devam etti. Sanki ben hiçir şey söylememişim gibiydi.
                         "Sizi kurtarmak için güçlenmeye çalıştım. Vücudumu güçlendirmeye çalıştım. Her gün sabahları antrenman yapardım. Her sabah... Ama laneti fiziksel güçle durdurabilmem mümkün değildi. O zaman büyüleri öğrenmeye çalışmaya başladım. Kütüphaneye en çok uğrayan kişi ben olmuştum. İnternette büyüleri araştıran tek kişi ben vardım arkadaşlarımın arasından. Ama olmadı bu konuda da yeteneksizdim. Ne yaparsam yapayım bir sonuç alamıyordum. Büyüleri araştırmak için internet başında harcadığım saatler beni iyi bir hacker yaptı ama bu özelliğim bana aileme yardım etme konusunda yardımcı olamayacaktı. Daha iyi olmalıydım, çok daha iyi olmalıydım. Günümün  neredeyse tamamını büyücü olabilmek için internette büyüleri araştırmakla geçiriyordum. Günde on iki saatimi bunun için harcıyordum. Ama hiçbiri işe yaramadı. Bulduğum büyü tekniklerinin hiçbiri bana fayda sağlamadı."
                          "Sen çok iyi birisin Beste."
                           "Yalan! Bu koca bir yalan. Bir aptalın yalanı." sonra tekrar sustu. Bir süre sessizlik oldu ve sonra tekrar konuşmaya başladı: "Kendimi süper kahraman olduğuma inandırmaya başlamam da bu zamana rastlıyor. Zihnim beni korumak için aslında zayıf olmadığım, süper kahraman olduğum yalanına başladı. Ve buna inandım. Çünkü inanmak zorundaydım. Ölen herkes benim onları kurtaramadığımdan dolayı ölüyordu. Ve ben hiçbir şey yapamıyordum. Kafamın içindeki beni suçlayan sesleri susturabilmemin tek  yolu süper kahraman rolüne girmemdi. Ben de kendimi süper kahraman olduğuma inandırdım. Ve o zaman bütün sesler sustu. Artık rahatça nefes alabiliyordum. İnsanların beni deli olarak görmeleri umrumda bile değildi. Çünkü kafamdaki sesleri susturabilmenin yolunu bulmuştum artık. Bir süper  kahraman rolüyle büyüler yapıyordum her defasında bu sefer insanları kurtardığım yalanını atıyordum kendime. Bir yolunu buluyordum."
                            "Beste..." diye seslendim tekrar çaresizce.
                             Bu kıza ne oldu böyle.
                             Sana ne oldu Beste?
                             "Ben bir süper kahraman rolü yaptığımda aslında mutlu olmuştum. Çünkü insanlar artık benden  uzaklaşmıştı. Herkes benim  deli olduğumu düşünüyordu. Bu yüzden benden kaçtılar. Bu beni mutlu etmişti çünkü bu sayede korumak için çaba harcamam  gereken arkadaşlarım, ailem yoktu artık. Zihnim beni yiyip bitirmiyordu."
                                "Seni asla deli olarak görmedim Beste."
                                "SENİN YÜZÜNDEN!" diye bağırdı tekrar.Ama  ses sadece karşımdan, Beste'den gelmiyordu. Beste'nin söylediği b cümle sanki karnavaldaki her yerden geliyordu. Sanki karnavalın onlarca farklı yerine dağılmış onlarca kişi çıkarıyordu bu sesi  ve hepsi aynı ses tonuyla çıkarıyordu.
                               "Beni sen batırdın Rüzgar!"
                                 "Ben... Ben sana kötü bir şey yapmadım."
                                "Yalancı!" ses tekrar farklı yerlerden gelmişti. Karnavalın sonundaki dağdan, dönme dolaptan, mağaradan, dev küreden... Her yerden. Her yerden geliyordu onun sesi. Ama en çok da dönme dolaptan geliyor gibiydi.
                                   "Beste sana ne oldu?"
                                     "Bana kimse yanaşmıyordu. Herkes beni deli olarak etiketlemişti. Ve benden kaçıyorlardı. Delilik kendilerine de yayılmasın diye kaçıyorlardı. Ama sen öyle yapmadın Rüzgar. Sen beni anladın. Anlamaya çalıştın. Bu insanları arkadaşım olarak görmem için bana bir sebep verdin. Ben de sizi arkadaşım olarak gördüm. Sizi korumaya çalıştım. Sizi korumak istedim. Sizi koruyabilmem ancak gerçekten süper kahraman olmamla mümkün olabilirdi. Ben de atlı karıncaya bindim. Artık bir süper kahraman kadar güçlüyüm. Ama karşılığında en çok değer verdiğimşeyi kaybettim.Arkadaşlarımı kaybettim. Sizi bir daha görememem sağlandı. Ben karnavalın bekçisi yapıldım. Karnavaldan çıkmam yasaklandı. Hayallerimdeki güce sahip olmuş hâlde karnavaldan dışarı çıkamadan yıllarca burada bekledim. Belki de sonsuza kadar bekleyeceğim

ORMANIN LANETİ ( Dram - Fantastik )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin