102 *\The flight/*

228 14 1
                                    

"Wat moeten we doen?"

"Dumbledore is weg! We kunnen niet meer in the room of requirement!"

"We hebben verloren..."

"Jongens kap!" Schreeuw ik naar iedereen.

"Ashley heeft gelijk, het laatste wat we nu moeten doen is opgeven en klagen over wat er is gebeurd. We moeten actie ondernemen!" Zegt Hermione. Iedereen staart naar haar, niet wetende wat ze moeten doen.

"Dus wat wil je dat we gaan doen?" Vraagt Ginny.

"Daar moet ik nog even over nadenken, ik houd jullie op de hoogte." Zegt Harry.

Iedereen stemt ermee in en gaat onderweg naar hun common room, aangezien het al later op de avond begint te worden en we straks nog meer in de problemen gaan komen.

De volgende dag zitten we in de Defence Against the dark arts les een beetje te praten omdat Umbridge er nog niet is, als de deur opeens open zwaait en er een roze vlek binnen komt lopen. Ze loopt naar voren en heeft een veel te vrolijk gezicht.

"Na de incidenten van gister kan ik bij deze aan jullie als eerste mededelen dat ik vanaf vandaag jullie schoolhoofd ben!" Zegt Umbridge vrolijk.

De geruchten zijn nog niet door heel de school gegaan waardoor er veel verbaasde gezichten zijn maar Ginny en ik kijken bijna moordend naar Umbridge.

"Oh! En voor ik het vergeet, juffrouw Diggory en juffrouw Weasley, Vanavond negen uur graag bij mijn kantoor." En de verschrikkelijke kuch komt weer naar boven.

Ginny en ik geven elkaar angstige blikken, wat is ze allemaal van plan?

Die avond wachten we met heel de D.A. voor het kantoor van professor Umbridge te praten over wat er allemaal aan de hand is en wat ze met ons kan doen. Dan gaat het kantoor open en loopt Umbridge zelfvoldaan naar voren voor ons uit en ze maakt een gebaar dat we haar moeten volgen.

We komen uit bij de Great Hall en daar staan allemaal tafels alsof we onze examens moeten maken, elke tafel heeft een vel papier en een zwarte veer. Iedereen gaat achter een tafeltje zitten en wacht wat we moeten doen.

Als ik de veer bestudeer herken ik het uit duizenden, het is de veer waarmee ik ook had moeten schrijven toen ik moest nablijven.

"Als je al een keer eerder zo een straf hebt gehad schrijf je gewoon wat je normaal ook moet schrijven, als je nieuw hiermee bent schrijf je op..." Maar ik had mijn aandacht er al niet meer bij, ze gaat ons letterlijk allemaal dit gruwel aandoen. Eerst Dumbledore afzetten en nu zelf schoolhoofd zijn en dit ook nog.

Ik schrijf de zinnen op en ik voel het prikkende gevoel al opkomen. De mensen die dit voor het eerst moeten doen kijken allemaal met een afschuwelijke blik naar hun hand waar de tekst begint te verschijnen.

We zijn al iets van een uur aan het schrijven en de druppeltjes bloed stromen uit mijn hand. Ze heeft ons nog nooit zo hard gestraft en je ziet haar gewoon genieten in haar stoel voorin de Great Hall.

We verlaten de Great Hall en iedereen kijkt vervloekt naar Cho, zij had ons verraden waardoor wij dit moesten doen. Cho probeert nog contact te krijgen met Harry maar hij negeert haar waardoor ze nog meer dodende blikken krijgt. Ik heb opzich wel medelijden met haar, maar wat kan ik ertegen doen?

Er gaat alweer een week voorbij en de examens beginnen vandaag. Ik ben met Ginny nog de laatste dingen aan het doornemen en op zich heb ik de stof best wel goed onder de knie. Na een tijdje gaan we op weg naar ons lokaal waar we ons examen moeten maken.

Het eerste examen is transfiguration en als we tijd over hadden gingen we dat ook gewoon oefenen tijdens de lessen van de D.A. dus dit examen moet goed komen!

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now