72. *\More feelings for Malfoy/*

467 33 6
                                    

Ik loop te ijsberen door mijn slaapzaal en Ginny vraagt dan na een uur geïrriteerd "Was er toch de hele tijd met je aan de hand? De afgelopen dagen gedraag je je zo raar Ashley."

Ik zucht diep en ik heb nu met mijn gedachtes een gevecht of ik het haar moet vertellen of niet. Mijn gevoel heeft het gewonnen en ik zeg dan "Ik denk dat ik steeds meer begin te voelen voor Malfoy, misschien wil ik hem wel vragen of hij een keer wil afspreken."

Ginny kijkt me geschokt aan maar ik zie dat ze minder geschokt is dan als ik normaal gesproken zoiets zou vertellen dus ze wist er wel wat van af.

Ze zegt "Ik had het wel een beetje zien aankomen, maar ik had het nooit kunnen bedenken." Ik knik en ga zitten en zeg "Ik weet ook niet wat ik moet doen, ik wil heel graag er met hem over hebben, want hij kijkt ook elke keer naar mij. Maar ik weet het gewoon niet."

"Nou, ik vertrouw Malfoy nog net genoeg om te weten dat hij jou geen pijn gaat doen, dus als ik jou was zou ik het maar eens gaan proberen." Ik knik en zeg "Ik ga het vandaag doen, ik denk dat ik erover uit ben." Ginny knikt en zegt "Alvast veel geluk."

Ik loop door de gangen op zoek naar Malfoy en kan hem maar niet vinden. Dan geef ik de moed op na 2 uur en ga weer terug.

Of nou ja, ik dwaal wat rond in de gang zonder een doel. Dan ga ik maar naar de bibliotheek om wat door boeken te snuffelen.

Ik ga door paden van de boekenkasten en kom uit bij de rij van allemaal dieren. Ik ga er doorheen zoeken en kom uit bij een extra boek van Newt Scamander.

Ik pak het boek en ga dan naar madame Pince om het te lenen. Ik ga een hoek om en bots tegen een jongen met wit haar op.

Ik zeg snel "sorry!" Hij draait zich om en zegt glimlachend "Ashley!" Hij glimlacht breed en ik glimlach ook en zeg snel "Ik wil het ergens met je over hebben."

"Oh ja?" Hij grijnst en ik zeg "Ja, vanavond na het eten. Bij de astronomietoren." "Waarom niet nu?" "Omdat ik geen tijd heb. Of nou ja, ik voel me hier niet veilig. Hier kan je heel makkelijk afgeluisterd worden. Ik houd het liever tussen ons." Hij knikt en dan ga ik snel mijn boek lenen en terug naar de common room.

Ik sta te wachten op de astronomie toren en kijk voor me uit.

Het uitzicht blijft hier het mooist en ik kan hier echt uren naar staren. Dan hoor ik geluid achter me en ik draai me geschokt om.

Dan komt Draco's hoofd boven de trappen uit en dan staat hij daar, zo rustig en comfortabel terwijl ik zelf op springen sta. Mijn gedachtes gaan alle kanten op en mijn hart heeft nog ooit zo hard geklopt.

Dan loopt hij naar me toe en zegt "Hoi." "Hoi." Ik glimlach ongemakkelijk en dan zeg ik maar gelijk "Draco. Je moet....." "Je noemt mij Draco?"

Hij glimlacht dolgelukkig en ik knik langzaam en het valt mij nu inderdaad ook pas op. Dan zeg ik "Ja, maar je moet iets weten."

"Wat dan?" Ik ga zitten en hij ook en dan zeg ik "Nou, sinds een paar dagen, een weekje ongeveer begin ik steeds meer wat te voelen voor... je weet wel.. Voor jou." Hij glimlacht en hij zegt "Ik heb zo lang gehoopt dat je dit zou zeggen."

Ik begin te blozen en dan zeg ik "Alleen ik weet niet hoe het verder moet." "Hetzelfde als hoe we zijn geïndigd. Gewoon afspreken, hier, zonder dat iemand het wist."

"Dat kan nog wel ja." Ik kijk voor me uit en zie de weerspiegeling van de maan in het water en zeg "Hoopte je echt elke dag dat ik weet bij je zou komen?"

"Weet je wel niet hoeveel pijn je me hebt gedaan toen je met die Drew omging. Ik zag al meteen wat voor een eikel hij was maar ik kon dat moeilijk zeggen toen. Maar ik heb gehoord dat je hem hebt terug gepakt, dezelfde manier als bij mij."

Het laatste zegt hij heel beschamend en ik zeg ook beschamend terug "Ja, eigenlijk wel." Hij lacht ongemakkelijk en ik zeg "Het spijt me trouwens van toen." "ach maakt niet uit, het is maar water." Hij lacht weer en het lijkt wel alsof mijn hart smelt.

We zitten een tijdje niks te doen en dan sta ik op en zeg "Ik ga maar weer terug. Ik zie je denk ik maandag weer. Ik heb namelijk morgen een afspraak bij professor Dumbledore en in het weekend wil ik denk ik even uitrusten."

Hij knikt hevig en zegt "Dat begrijp ik." Dan loop ik naar de trap en ik zeg "Ik hoop dat dit langer duurt dan de vorige." "Ik ook." Hij glimlacht super lief en dan ga ik terug naar de common room.

Ik vertel natuurlijk aan Ginny het hele verhaal en dan zegt ze "Misschien horen jij en Mal.... Draco wel echt bij elkaar. Ik zie gewoon hoe gelukkig je nu bent, zo gelukkig was je nog niet met Drew geweest."

Ik bloos en zeg "Zo erg is het toch niet te zien?" "Echt wel." We schieten allebei in de lach maar ik stop er al heel snel mee. Dan zeg ik "Ik realiseer me nu hoe gelukkig ik ben bij Draco, en hoeveel gelukkiger ik ben met Draco in plaats van met Drew?"

"Wat is er aan de hand Ashley?" "Waarschijnlijk krijgen we een hele lange relatie, en moeten ik het toch echt ooit aan de andere vertellen. Alleen jij en Hermione wisten ervan af. Ik weet niet eens meer of ik het aan Cedric heb vertelt."

Ze kijkt me medelevend aan en dan zegt ze "Het komt wel goed, en iedereen zal je begrijpen. Op Ron na dan misschien." Ik lach en zeg "Maar die begrijpt me sowieso al niet." Ginny lacht ook en zegt "Dat is waar."

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now