68. *\The hell begins/*

453 30 3
                                    

Elke week heb ik weer een les van Dumbledore en we komen elke keer erachter dat ik steeds meer kan. Ik kan steeds beter gedachtes lezen en ik kan het nu doen wanner ik wil, bij wie dan ook. Niet dat ik het vaak ga gebruiken want ik zou het verschrikkelijk vinden maar soms kan het heel handig zijn. 

Ook merk ik dat ik hetzelfde kan met water als met de lucht. Vandaag wil professor Dumbledore kijken of het ook bij vuur kan want hij denkt dat ik alle elementen kan beïnvloeden.

Ik loop het kantoor van Dumbledore weer in en hij zegt "Goedenavond Ashley." "Goedenavond professor." Ik loop naar hem toe en dan staan we voor de open haard. Hij vraagt " Ik weet niet precies wat ik hiermee zou moeten doen maar misschien kun je proberen het vuur aan te doen." 

"Maar professor, het vuur is nog aa...." Professor Dumbledore maakt een beweging en dan gaat het vuur uit en ik zeg "Ik heb niks gezegd." Hij lacht en zegt dan "Probeer het maar." Ik knik en concentreer me op het vuur. 

Ik sluit mijn ogen maar zie de open haard nog heel goed voor me. Dan gaat er alleen maar de gedachte van 'vuur aan' door mijn hoofd heen en dan lijkt het net alsof mijn hele hoofd open splijt.

Ik val neer op de grond en gil het uit. Ik voel een arm op mijn schouder en een stem in de verte "Doe je ogen open Ashley, doe ze open." 

Ik wil ze open doen maar het lukt niet. Een stem dringt zich door in mijn hoofd en fluistert "Ashley, kom naar mij, voeg je samen bij mij. Samen kunnen we machtig worden, samen kunnen we de wereld overnemen." 

Ik schud mijn hoofd en dan komt er weer een pijnscheut. Ik gil weer en de stem zegt weer "Verzet je toch niet, je weet dat ik je ga krijgen, je weet dat je naast mij komt te staan. Of het vrijwillig is of niet. Ik krijg je wel Ashley, ik krijg je." 

Dan lijkt het alsof ik een mes in mijn rug krijg en ik val op de grond en probeer niet te gillen maar het gaat vanzelf en dan hoor ik de stem van Dumbledore weer en hij zegt "Ashley, ik weet dat je het kan. Sluit je af, open je ogen. Je kan het." Ik houd me vast aan zijn stem en sluit me buiten en doe heel voorzichtig mijn ogen open.

De hele kamer is wazig en ik leg mijn hand voor mijn hoofd en probeer op adem te komen. Dan vraagt Dumbledore "Was hij het weer?" Ik knik en slik en dan gaat de deur open. Ik draai me met een ruk om en zie daar de meest gehate man in het zwart staan. 

Ik kijk kill en sta gelijk op. Ik wil niet dat professor Snape me zo zwak ziet. Maar ik had dat beter niet kunnen doen want ik voel een misselijkheid over me heen komen en hou me vast bij de muur en professor Dumbledore zegt "Je moet wel rust nemen Ashley." 

Ik knik en dan zegt hij "Severus, ik ben blij dat je er bent." Hij loopt naar Snape toe en zegt allemaal dingen die ik niet kan verstaan en dan zie ik hem knikken en hij kijkt me diep in mijn ogen aan en ik kan alleen maar kill kijken en dan zegt hij "Moet dat gelijk nu?" 

Professor Dumbledore knikt en dan zegt professor Snape "Volg mij, juffrouw Diggory." Ik kijk professor Dumbledore raar aan en hij zegt "Het komt allemaal goed Ashley." Ik sluit mijn ogen, haal diep adem en loop dan mee met professor Snape.

De hele weg naar de kerkers is hij snel en hij stormt zowat zijn kantoor in. Hij zwaait zijn deur open en ik loop zenuwachtig het kantoor in. Dan zegt hij "Ik moet voor jou een drankje maken van professor Dumbledore die je aanvallen tegenhoud." 

Hij doet allemaal dingen door elkaar heen en ik betwijfel of het wel gezond is. Dan spuit hij een vieze groene substantie in het drankje en dan hoor ik het helemaal borrelen. Dan zegt hij "Dit kan wat bijwerkingen hebben, alleen ik weet nog niet welke." 

Ik vertrouw het echt voor geen meter en dan geeft hij me een flacon en zegt "Elke dag op hetzelfde tijdstip innemen, je mag zelf weten waneer. 3 Slokken ervan en dan moet het genoeg zijn. Elke week na je les van Dumbledore kom je hier en krijg je een nieuwe." Ik kreun, dat betekend dat ik elke week hem onder ogen moet zien buiten de les om.

Ik val op bed en zucht diep. Ginny komt binnen en vraagt "Wat is er gebeurd?" Ik vertel haar alles en ze zegt "Waarom heb jij zoveel pech?" Ik haal mijn schouders op en pak dan de flacon. Ik haal de dop eraf en ruik eraan en het lijkt alsof mijn neus vergaat van de geur. Het is echt verschrikkelijk. 

Ginny kijkt me bezorgd aan en ik zeg "Dit wil je niet ruiken." Ze lacht voorzichtig en dan zeg ik "Ik ga maar eens naar Drew." Ginny knikt en zegt "Veel plezier." Nu knik ik en dan loop ik weg.

Ik loop door de gangen op zoek naar Drew. Ik ga standaard als eerst naar de hal maar helaas is hij daar niet. Ik ga eerst buiten zoeken, kijken of hij in de buurt van de boot is. 

Ik kom aan bij de boot en zie dat een groep jongens op het dek staan. Ik concentreer me op hun en dan schieten ze allemaal in de lach. Ik wil weten waar ze het over hebben terwijl het me aan de andere kant ook niks aan gaat. 

Dan schrik ik me opeens dood door iets dat langs mijn voeten gaat. Ik kijk naar beneden en zie dan Timber tegen mijn been kopjes geven. Ik glimlach en aai haar en ga dan tegen de boom aanleunen. Ik blijf naar de groep kijken en droom een beetje weg.

Ik voel aan allebei mijn schouder dan opeens een hand en ik schrik me dood. Ik kijk omhoog en zie dat 2 hele blije rode gezichten. Ik zeg dan "Wat doen jullie hier Fred en George?" 

"Ten eerste, heten we Gred en Feorge, en ten tweede, denken we dat wij je wel kunnen helpen." Ik schud lachend mijn hoofd en zeg dan "Nou 'Gred en Feorge', waarom denken jullie mij te kunnen helpen?" 

"Nou, wij zien in je ogen dat jij heel erg graag wil weten wat zij zeggen." Ze gebaren naar de jongens en dan zeggen ze "En wij moeten een nieuw product uit testen." "Wat dan?" 

Ik ben gelijk nieuwsgierig en ze zeggen "Wij hebben Extendable Ears. Je kan ze overal naartoe brengen, en je hoort alles net zo goed als dat ze naast je staan." Ik luister aandachtig en zeg "Maar hoe krijg je dat oor bij hun?" 

Ze kijken om zich heen en zeggen dan in koor "Timber." Ik knik instemmend en zeg "Oke, we doen het." Ze knikken en geven dan Timber het oor en zelf houden we ook een deel. Ik zie Timber de plank oplopen naar de boot en dan legt ze het oor neer en ik zie nog net dat iemand Timber oppakken en haar aaien, het is Drew.

Dan geven Fred en George mij het uiteinde van het oor en ze zeggen "Aan jou de eer." Ik knik en dan leg ik het tegen mijn oor aan en ik hoor elk woord haarfijn. Maar misschien had ik het toch beter niet kunnen doen.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now