67. *\Finally a bit rest/*

446 32 0
                                    

We zitten door onze telescoop te staren naar de sterren als de klok slaat 2 keer. Dan beginnen alle sterren weer te bewegen en ik krijg gelijk een heel warm gevoel van binnen. 

Ik kijk om me heen en iedereen is gestopt met het staren door de telescoop en kijkt met open mond naar de sterren. Iedereen zit te wijzen en dan stoot Ginny me aan en zegt "Zie je hoe cool!" 

Ik knik en zeg "Dit gebeurde ook op de avond van het Yule Ball." Ik glimlach met die gedachte en ze glimlacht ook en ze vraagt "Volgens mij was het een geweldige avond." Ik knik en dan stopt het en de professor zegt dan "Nou, dat was dat. Nu weer verder met het bestuderen van de kleine beer." Iedereen mompelt wat en gaat dan verder bestuderen.

We leveren onze potion in bij professor Snape en hij kijkt ons raar aan, hij is waarschijnlijk niet het moment vergeten wanner Dumbledore datgene over hem had gezegd, en dan schieten Ginny en ik in de lach en dan lopen we naar onze tafel. 

Ginny vraagt "Wat is er nou gebeurd tussen jullie? Het lijkt wel alsof hij een nog grote pest op je heeft dan eerst." Ik glimlach breed en kijk even of hij ons niet kan horen en ik vertel Ginny dat wat Dumbledore had gezegd en Ginny begint te lachen.

Iemand achter ons had het ook gehoord en zo gaat het verhaal door de hele klas heen. Eerst had Snape het niet door, en af en toe hoorde je iemand lachen of naar mij kijken. 

Het ging de hele tijd goed tot degene die vooraan zaten het er iets te hard over hebben. Snape kijkt ze eerst boos aan maar kijkt dan gelijk naar mij.

We wachten een tijdje en dan zegt hij "De les is voorbij, jullie mogen nu allemaal het lokaal verlaten en weekend houden." Ik glimlach en pak mijn tas in maar dan staat professor Snape voor mijn tafel en ik kijk hem met een kille blik aan en hij zegt "Ik moet van professor Dumbledore zeggen dat de lessen vanavond gewoon door gaan." 

Ik knik en zeg "Oke, dan ga ik vanavond naar hem toe." "Het wachtwoord is een zak met zuurtjes." "Oke, bedankt professor." 

"Oh en je blijft de komende week bij mij na, door nodige roddels te verspreiden." Ik kijk hem vervloekt aan en pak dan mijn tas en loop naar Ginny toe die in de deuropening staat en ze zegt "Wat wilde hij nou weer van je?" Ik draai me om en kijk naar professor Snape die geïrriteerd het lokaal aan het opruimen is. Dan draait hij zich om, kijkt hij me aan en knikt hij en gaat verder.

We lopen vrolijk door de gangen en genieten van ons weekend. Dan zie ik Drew in de verte wat aan het klooien met zijn vrienden en ik zeg "Ik zie je zo weer." Ginny knikt en loopt naar boven, naar de common room. 

Dan loop ik naar Drew en iedereen ziet me al aankomen en iedereen zegt "Veel succes met je vriendinnetje." Iedereen lacht en dan zegt eentje "Je moet haar een keer vragen naar de boot. Misschien wel naar je kamer." 

Dan gooit Drew een tak naar de jongen die dat zei en zegt "Ik ga haar niet vragen om op de boot te komen, en al helemaal niet in mijn kamer!" Iedereen lacht nog harder en ik sta er maar een beetje ongemakkelijk en dan loopt iedereen weg ik vraag gelijk "Waar hadden ze het over?" 

"Ze hadden volgens mij een weddenschap met zijn allen, maar ik laat me niet beïnvloeden." Ik lach ongemakkelijk en zeg "Je moet niet verwachten dat ik naar de kamer ga, ik denk namelijk al wat ze ermee bedoelen." "Niet over denken, het gaat sowieso niet gebeuren." 

Hij zet zijn handen tegen mijn gezicht en we kijken elkaar diep in de ogen aan en dan zeg ik "Sorry Drew. Maar ik wil dit niet. Ik vond het geweldig de nacht bij de astronomietoren maar ik realiseer me nu dat ik nog veel te jong ben." 

Ik zie zijn twinkeling in zijn ogen met elk woord doven en dan herpakt hij zich en zegt hij "Nee nee, tuurlijk. Had ik ook niet verwacht hoor." Hij hapert een beetje en dan zeg ik "Drew, houd jezelf niet voor de gek. Als je naar zo iemand zoekt moet je iemand anders vinden. Met mij word er niet meer gezoend." Hij knikt en dan draai ik me om en hij zegt "Maar?" Maar ik negeer hem en loop naar de common room.

Ik klop op de deur van professor Dumbledore en ik hoor van achter de deur dat ik binnen mag komen. Ik doe dan langzaam de deur open en dan tot mijn verrassing staat Fudge voor het bureau. 

Ik kijk verbaasd en professor Dumbledore zegt "Je kan de deur sluiten." Ik knik en doe langzaam de deur dicht en loop ook langzaam naar het bureau en vraag dan "Waarom is Fudge hier, professor Dumbledore?" Ik doe net of Fudge er niet is en dan zegt professor Dumbledore "Fudge is hier om naar jou te kijken. Hij was heel erg nieuwsgierig." 

Ik krijg gelijk allemaal zenuwen en dan opeens vraag ik "Maar waarom is Fudge überhaupt op school? Ik bedoel, er is toch niks mis?" Ik kijk nu voor het eerst Fudge aan en dan zegt hij "Kan ik het vertellen?" 

Hij kijkt professor Dumbledore aan voor toestemming en hij knikt en dan zegt hij "Meneer Crouch is vorige week overleden. Ik kom zijn plek innemen en kijken of alles goed gaat." "Wat erg." "Maar daar zijn we nu niet voor. Ik ben hier eigenlijk nu voor jou." 

Ik kijk hem zenuwachtig aan en dan zeg ik "Oke, wat moet ik doen." "Doe maar wat je kan Ashley." Zegt professor Dumbledore. Fudge kijkt een beetje verbaasd omdat hij niet verwachtte dat hij mij bij mijn voornaam noemde maar ik negeer hem en knik en pak dan een glas water en leg het in het midden van professor Dumbledore's bureau.

Ik sluit me af van de buitenwereld en ik zie nog net dat Fudge naast professor Dumbledore gaat staan en dan begint het water te bewegen. Het is al wat meer aan het bewegen en dan vormt het een balletje in het glas. 

Ik laat het balletje omhoog gaan dan maak ik een vormpje van het water. Ik maak er een bootje van en ik glimlach als het lukt. Ik focus heel erg als ik opeens een stem in me hoofd hoor zeggen 'dit is ongelofelijk. Ze doet het zelfs bij al het water in deze kamer.' 

Ik raak uit mijn focus en kijk om me heen. Ik zie allemaal water vallen en dan kijk ik verbaasd naar professor Dumbledore. Hij kijkt mij ook verbaasd aan en Fudge kijkt alleen maar ongeloofwaardig om zich heen. 

Dan zeg ik ongemakkelijk "Kan ik weer gaan? Ik vind dit een beetje.... ongemakkelijk." Professor Dumbledore denkt diep na en kijkt dan naar Fudge. Hij schrikt als hij zijn blik ziet en zegt dan "Fudge, kan ik misschien even alleen praten met Ashley?" Hij blijft me aanstaren en ik kijk weg en dan zegt hij na een tijdje "Oh ja, natuurlijk." Dan loopt hij weg, hij kijkt nog een keer achterom en dan sluit hij de deur.

Ik keer me naar professor Dumbledore en dan zegt hij "Ik had dit nooit moeten doen." "Wat bedoeld u?" Ik ga zitten en hij zegt "Ik zag de lust in zijn ogen. Hij wil jou hebben, misschiein misbruiken." 

Hij kijkt heel moeilijk en dan zeg ik "Maar, dat ga ik nooit doen." "Dat weet ik. Niet als hij je met rust laat. Maar Fudge is in alles in staat." "Professor?" Hij kijkt op en vraagt "Ja wat is er Ashley?"

"Nou toen ik me zo erg concentreerde op het glas, hoorde ik opeens een rare stem in mijn hoofd. Het leek heel erg op die van u." "Wat hoorde je precies?" "Iets van, dit is ongelofelijk. Het lukt zelfs bij al het water in de kamer, ofzo." 

Hij is stil en zegt dan "Ik had nooit gedacht dat er zoveel in je zat. Ik denk dat we veel moeten door oefenen." Ik knik en zeg dan "Ik ga denk ik terug, ik begin hoofdpijn te krijgen." Hij knikt en zegt "Sluit je je nog steeds af als je elke avond gaat slapen?" 

"Eigenlijk niet echt, maar ik zal het weer oppakken." Hij knikt en zegt dan "Welterusten Ashley." "Welterusten professor Dumbledore." Dan sta ik op en verlaat in zijn kantoor.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now