79. *\Draco at home!!/*

482 29 0
                                    

De begrafenis ceremonie is voorbij en iedereen staat nu bij Cedric's graf die nu in de grond word gelegd. 

Ik leg een bos bloemen op de kist en dan gaat de aarde erover heen. ik voel een steek door mijn hele lichaam gaan. Nu is Cedric echt weg. Ik leg nog een bos bloemen bij zijn grafsteen neer en blijf er de hele tijd bij.

Iedereen is nu onderhand weg op 4 mensen na, Ik, Papa en Draco en zijn moeder. Draco heeft gewacht tot hij alleen met mij kon praten en papa zegt "Ga maar naar hem toe." 

Ik knik en loop naar Draco. We laten papa en de moeder van Draco alleen achter en ze staan er een beetje ongemakkelijk bij.

Als we uit hoorafstand zijn geef ik hem gelijk een knuffel en Draco knuffelt terug en ik zeg gelijk "Ik heb je zo gemist." 

Ik snuif zijn geur op en het is zo lekker. Draco zegt "Ik jou ook." Ik zucht en zeg "Kan ik een keer bij je langs komen?" "Ik zou dat heel fijn vinden, maar de Dark Lord komt vaak langs. Hij zal je vermoorden, dat kan ik je niet aandoen." 

"Eerder martelen, hij wil mij levend hebben, mijn gaves enzo." "Oh, tuurlijk." "Anders bij mij?" "Dat zou geweldig zijn." 

We laten elkaar eindelijk los en we kijken elkaar aan en zeg "Ik moet wel met papa overleggen." Draco knikt en zegt "Ik denk dat ik maar eens ga. Onze ouders hebben onze nodig." Ik draai me om en ze staan er nog steeds ongemakkelijk en ik knik maar en dan gaan we weer terug.

Ik zit met papa aan de keukentafel en hij zegt "Ik moet van mijn werk een weekje op zakenreis." "Oh." "En jij gaat dan naar de Weasley's." 

Ik laat spontaan mijn bestek vallen en papa voegt er ook nog aan toe "En je blijft daar, ik blijf daar dan ook. Je moet weer socialer worden." Papa blijft naar zijn bord staren alsof er niks aan de hand is.

Ik denk diep na en bedenk me wat Cedric zei en ik zeg "Nee! Dat ga ik niet doen!" "Ashley!" Papa word boos en ik zeg "Cedric zei zelf dat ik moest doen wat ik wilde. En dat wij ruzie zouden krijgen en dat ik moest doen wat mijn hart zei. En mijn hart zegt op dit moment dat ik niet naar de Weasley's wil." 

"Lieverd, dat weet ik. Maar ik ga jou hier niet een week alleen laten." "Waarom spreek jij eigenlijk allemaal dingen af achter mijn rug!?" "Omdat ik jou nooit kan spreken!" papa slaat met zijn vuist op de tafel en ik schrik en zeg dan snel "Ik wilde het er nog met jou over hebben, ik wil nog met Draco afspreken. Het kan niet bij hem dus misschien kan hij bij ons, en dan wanneer jij weg bent. Dan blijft hij 3 dagen bij ons en daarna ga ik naar de Weasley's." 

Papa denkt diep na maar zegt dan "Oke vooruit dan maar." Ik zie dat hij moeite heeft met dit besluit maar zegt dan wel nog streng "Maar je bent nooit alleen!" "Dat beloof ik papa." Hij knik en ik omhels hem vrolijk en ren naar boven. Boven op de trap kijk ik nog even naar papa en hij kijkt vrolijk voor zicht uit en dan sprint ik naar mijn kamer.

Ik geef de brief naar Draco aan Grey en pak dan Timber op en ga in het raamkozijn zitten en kijk gelukkig voor me uit.

Vandaag komt Draco, en gaat papa weg. Als het goed is komt Draco eerder zodat ik 'niet alleen ben.' Papa is echt heel aardig maar ik kan heus wel een uurtje alleen zijn. Maar ik ben er maar niet op in gegaan want anders word hij boos, en mag Draco helemaal niet meer komen.

Ik zit Timber te aaien op de bank en dan gaat de bel. Ik zeg vrolijk "Ik doe open!" Ik leg Timber neer op de bank en sta op om de deur open te doen.

Ik doe vrolijk open en vlieg Draco gelijk om de hals. Hij knuffelt me terug. We laten elkaar dan los en we gaan naar binnen.

Draco kijkt verwonderend om zich heen en als Draco's moeder ook binnen is doe ik de deur dicht en zeg ik gelijk "Ik heb me nog niet goed voorgesteld. Ik ben Ashley Diggory." 

De moeder van Draco glimlacht met een lieve uitdrukking in haar ogen en zegt "Ik ben Narcissa Malfoy, de moeder van Draco." We schudden elkaar de hand en dan komt papa beneden met zijn koffer ingepakt. 

Hij stelt zich ook even voor en zegt dan gelijk "Ik ben al wat aan de late kant kleine, ik moet gelijk weg." Hij trekt me in een knuffel en geeft me een kusje op mijn voorhoofd en zegt dan "Het spijt me dat ik niet zo lang aanwezig kon zijn. Maar ik wens jou en Ashley heel veel plezier samen, zet de boel niet op stelten en hou je taaie Ashley. Je weet dat je maar een uil naar Molly hoeft te sturen en ze staat op de stoep." 

Ik lach om hem en zeg "Het komt allemaal goed papa." "Weet je dat zeker?" "Jaha!!" Ik knuffel hem nog een keer en duw hem dan gelijk weer naar buiten.

Papa is eindelijk weg en dan vraag ik "Willen jullie wat drinken? En het spijt me van mijn vader, normaal is hij nooit zo. Hij vind het denk ik gewoon een beetje anders met jullie, door.... Weet je laat maar." 

Draco lacht en Narcissa staat er een beetje ongemakkelijk en ze zegt "Ik ga denk ik maar, ik laat jullie wel." Ze trekt Draco in een knuffel en zegt "Je weet het he, je gedraagt je." "Ja mama." Draco kijkt een beetje beschamend en dan gaat ook Narcissa weg.

Het is doodstil in huis en ik zeg ongemakkelijk "Dus...." Ik heb me nog nooit ongemakkelijk bij hem gevoelt maar nu is het toch echt aan het gebeuren. 

Ik vraag dan maar weer "Wil je wat drinken?" "Gewoon water is prima." Ik knik en ga naar de keuken en maak een glas water en Draco vraagt "Vind je vader het niet erg dat ik blijf?" 

"Hij moest wel heel erg denken, maar Cedric had in zijn brief naar mij geschreven dat ik moest doen wat ik wilde en dat hij wist dat papa en ik zouden botsen. En toen liet papa het toe." Draco knikt en loopt dat wat rond.

Ik sta een beetje zenuwachtig in de keuken en dan zie ik Draco naar het herdenkingstafeltje van Cedric kijken en ik loop naar hem toe en ga naast hem staan. 

Hij legt gelijk een arm om mijn middel en trekt mij wat dichter tegen zich aan. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder en hij vraagt "Je mist hem heel erg he?" 

Ik knik en voel een traan vallen en zeg "Ik wil het weg stoppen, er niet aan denken, maar ik weet dat dat niet zomaar kan." Draco is stil en zegt dan "Mag ik de rest van je huis zien." Hij lacht ongemakkelijk om de stilte te verbreken en ik knik en begeleid hem naar boven.

Hij mag van mij niet in Cedric's kamer, dat blijft te privé ofzo. Eigenlijk mag hij alleen mijn kamer in. Hij loopt overal langzaam langs en zegt "Je hebt echt een toffe kamer, echt een meisjes kamer." 

Ik lach en zeg "Ja, roze blijft een mooie kleur." Draco lacht ook en zegt "Ik wil jou ook mijn huis laten zien." Hij zucht en ik zeg "Maar waarom kan ik nou niet komen? Je vader zit toch in....." 

Ik zie dat ik een gevoelige snaar heb geraakt en hij gaat gebroken op mijn bed zitten en hij zegt "Ja, dat is zo. Maar de Dark Lord komt soms op bezoek. Ons huis is een soort onderdak voor hem. Hij komt altijd onverwachts zegt mijn moeder dus het is een grote kans dat als jij bij mij bent, hij langs kan komen. Het is nog niet gebeurd deze vakantie. Stiekem ben ik wel benieuwd hoe hij eruit ziet." 

Hij grijnst en ik was bijna vergeten dat hij ook een slechte kant heeft. Hij herstelt gelijk en zegt dan "Niet dat ik ooit bij hem zou voegen. Maar begrijp je mijn punt?" "Ik begrijp het, maar als Voldemort niet meer langs komt, wil ik gelijk naar je toe komen." 

Draco lacht en zegt "Het is zo grappig dat degene die eigenlijk het meest bang moeten zijn voor de Dark Lord zijn naam uitspreken en de rest te bang is om het te zeggen. Ik bedoel Potter zegt ook zijn naam maar zijn volgelingen niet." "Ik heb van Hermione geleerd dat de angst voor een naam vergroot alleen de angst voor het ding zelf." 

"Maar zelf zegt ze wel You-Know-Who" Ik knik en zeg "Maar dan kan je moeilijk wat aan veranderen." Draco slikt en ik merk dat hij het niet over dit onderwerp wilt hebben en dan pak ik zijn handen en neem ik hem mee naar buiten.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now