20. *\Ginny goes on/*

665 41 2
                                    

Ik voel mijn armen met een klap op het bed komen. Ik kijk na dagen weer eens normaal om me heen en ik zie iedereen van mijn team verbaasd naar mij kijken. Ze fluisteren wat naar elkaar en eentje rent dan weg.

Fred en George gaan gelijk aan weerszijde van mijn bed zitten en vragen in koor "hoe heb je dit geflikt?" "Ik heb werkelijk GEEN idee!" "We wisten wel dat jij speciaal was."

Ik glimlach breed en dan bedenk ik mij waarom ik eigenlijk hier nu helemaal levend lig, Ginny. "Sorry, jongens maar ik moet echt even weg." Ik hijs mezelf op en ik wil net uit bed stappen als madame Pomfrey eraan komt.

Ze legt me gelijk weer bezorgd in het bed en zegt "Je moet rustig aan doen, ik haal Dumbledore erbij en jij moet blijven. Ik snap niet waarom jij opeens ontversteend bent."

Ze gaat haastig weg en ik sta gelijk op. "Je hoorde haar. Je kan niet weg." Zeg George bezorgt. "Ik moet iets oplossen dat belangrijker is dan mijn controle of gesprek van Dumbledore." En weg was ik

Ik loop stormend van woede de common room binnen. Ik kijk haastig om me heen en ik zie iedereen angstig en verbaasd kijken. Ik zie helaas geen vrouwelijke rode bos haar dus ik schreeuw door de common room "GINNY WEASLEY! KOM NU METEEN HIER BENEDEN!"

Ik ben uitgepraat en dan komen Fred en George binnen rennen. Iedereen heeft nu de aandacht op ons gevestigd en dan komt Ginny verbaasd de slaapzaal uitlopen, met, wat een verrassing, haar boekje in haar hand.

Als ze mij ziet kijkt ze bang en ze wilt weg rennen maar ik pak snel mijn wand en sla de deur voor haar dicht. "Hier komen. Nu!" Ze komt bang naar beneden lopen en ik zie de overige Weasleys boos naar mij kijken dat ik hun zusje zo behandel.

Ik negeer ze en loop dreigend naar Ginny toe. "Jij! Jij vieze vuile verrader!" Ik pak haar boek af en gooi het weg door de kamer. "Hoe durf je! Ik dacht dat wij vrienden waren! Maar nee hoor je verraadde mij! Alle andere muggle-born geborene! Waarom?"

In het begin begon in woest maar mijn woorden kwam er meer smeekend uit. Ik sta op het punt om in huilen uit te barsten en Ginny kijkt betrapt om zich heen. Ik vertrouw het voor geen meter dus ik hou mijn wand in de aanslag.

"Waar heb jij het nou weer over Ashley?" Zegt Ron boos en nu begint de woede weer op te borrelen en schreeuw ik naar Ron "Jou bloedeigen zus is degene die achter al deze aanvallen aan zit! Ze is een vieze vuile verrader!"

"Waarom beschuldig je haar daarvan?" "Waarom? W-waarom! Omdat...." Ik kom totaal niet uit mijn woorden en Ron werkt mij echt heel erg op de zenuwen en ik wil heel erg boos op hem worden maar dan zie ik een beweging in mijn ooghoeken.

Ik regeer heel snel en zeg gelijk "Expelliarmus!" En ik vang Ginny's wand op. "Niet nu Ginny." Ginny ziet dat ze hopeloos is zo, dus ze rent op mij af en duwt mij omver. Ze slaat mij in mijn gezicht maar ik zeg gelijk "Paralitis!" Ginny schiet achteruit en valt bewusteloos op de grond.

"WAT DOE JE MET ONS ZUSJE!" Zegt familie Weasley in koor en ze rennen allemaal op haar af. De deur zwaait dan open en professor Dumbledore en Mcgonagall staan in de deur opening.

Mcgonagall rent gelijk bezorgd naar Ginny toe als een moeder en geeft mij de meest kille blik die ik ken en ik geef er een net zo erge voor terug. Niemand kan mij nog rustig krijgen. "Waarom is er een student van mij aangevallen? Ik wil uitleg."

"Het is allemaal haar schuld!" Zegt Ron boos wijzend naar mij. Ik geef hem een kille blik en professor Mcgonagall zegt zonder dat ik ook maar iets kan uitbrengen "Meekomen." Ik stop mijn wand weg en loop dat boos maar toch heel rustig mee.

Ik sta tussen de 2 professoren in en in de gang komen er steeds meer professoren bij. Het lijkt net alsof ik weg word gevoerd naar de executie.

We gaan het kantoor van Dumbledore in en ik moet gaan zitten op de stoel. Professor Mcgonagall zegt boos "Hoe durf jij zomaar een leerling van je eigen afdeling aan te vallen? Dit overtreed zoveel regels. Hoe kunnen mensen zo gevoelloos zijn deze tijden?!"

Mcgonagall word steeds bozer en ik wil zeggen "Maar ik..." Maar ze praat gewoon verder en zegt "Ik vind het onacceptabel dat jij dit zomaar even flikt. Eerst spreek je een professor tegen dan val je een leerling aan en dan spreek je weer een professor tegen. Ik kan hier niks anders van maken dan dat je...."

Ik zag al dat dit eraan zat te komen meer Snape, SNAPE! Zei snel voor Mcgonagall het kon zeggen "Moet u misschien eerst vragen waarom ze de leerlinge heeft aangevallen? Niet dat ik niet wil dat ze geschorst word." Ik dacht heel even dat ik hem eindelijk mocht maar toch niet.

Hij kijkt mij vals aan en ik kijk arrogant terug en als iedereen mij aankijkt begin ik door te krijgen dat ik mijn verhaal moet doen.

Ik zeg "Nou zal ik beginnen bij het begin. Het begon allemaal een week geleden toen ik een visioen ofzo kreeg en ik heel veel pijn had en ik op de bank gingen zitten en viel ik in slaap. Ik werd midden in de nacht wakker op de bank en ik had geen zin om de rest wakker te maken dus ik ging even een wandeling maken door... het... kasteel........"

Ik zag alle strenge blikken en toen zei ik snel "Ik weet dat ik niet mag rondzwerven in het kasteel s'nachts maar ik moest ergens heen. En toen dacht ik aan de versteende mensen en werd ik bang en ik wilde terug alleen ik kon natuurlijk de weg weer eens niet vinden. Toen ging ik maar de eerste te beste ruimte in en dat was een defecte wc. Ik keek wat rond en toen hoorde ik gekraak bij de deur en keek ik via de spiegel wie het was. Toen zag ik Ginny "

Ik zeg Ginny zo bespottelijk mogelijk. "En ik was verbaasd. toen opeens keek ik naar beneden en zag ik 2 gele lichtgevende ogen en versteende ik. Toen lag ik een week op de ziekenzaal en hoorde en zag ik alles wat er gebeurde. Dat was het."

"Ginny Weasley?" Zegt professor Sprout verbaasd. "Ja die verrader. Dat was de reden dat ik haar aanviel. Ze had gelogen tegen iedereen en heeft al 3 mensen, 1 kat en 1 geest de ziekenzaal ingeschopt. Ze verdiende het met haar stomme boek."

"Wat voor een boek?" Zei professor Dumbledore.

=•=•=•=•=•=•=•=•=

Ik moet ff stoppen met schrijven, anders word het een te lang hoofdstuk XD. Ik heb echt heeeeel veel inspiratie dus er zullen snel hoofdstukken volgen.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now