60. *\what do I have to do?/*

500 33 1
                                    

Alle Gryffindors moeten zich verzamelen in een zaaltje vanmiddag en niemand heeft enig idee wat er gaat gebeuren.

We lopen naar de zaal en daar staat professor McGonagall en meneer Filch met een reusachtige megafoon.

Professor McGonagall zegt "Jongens recht en meisjes links." Iedereen doet maar wat ze zegt en we gaan aan de linker kant zitten.

Ik zit tussen Ginny en Hermione en ik vraag "Weet jij wat er gaat gebeuren?" "Ik heb werkelijk geen idee Ashley." Dan kijk ik naar de overkant en daar kijken Fred en George me grijnzend aan.

Ik schud lachend mijn hoofd en dan begint professor McGonagall te praten. Ze heeft het over een Yule ball die tijdens kerst word gehouden en dat wij onze trots moeten behouden als Gryffindors en dat niet gaan weg gooien door een avond.

Oftewel wat ze hiermee wilt zeggen is dat we de hele avond moeten dansen.

Ik kreun al bij het idee maar de rest van de meiden blijken het geweldig te vinden.

Dan word Ron naar voren geroepen om voor te doen hoe je moet dansen en ik kan mijn lach niet inhouden. Professor McGonagall en Ron kijken me boos aan maar ik negeer het en elke keer geef ik afwisselde blikken met Fred en George.

Als ze  klaar zijn met dansen staat iedereen op om iemand te zoeken en ermee te gaan dansen.

Maar de jongens bijven allemaal zitten net als ik. Dan na veel gezeur van McGonagall staan ook de jongens op, en ik.

Iedereen heeft iemand en ik ben nog steeds aan het zoeken als George me aanstoot. Ik kijk hem aan en hij zegt met een te bekakte stem "Mag ik deze dans met u?"

Ik giechel en zeg "Natuurlijk meneer." Ik pak zijn hand en dan beginnen we totaal niet serieus te dansen.

McGonagall geeft onze elke keer afkeurende blikken maar wij trekken ons daar niks van aan en dan na een tijdje heeft ze er genoeg van en loopt ze naar ons toe en zegt ze "Als jullie nu niet serieus gaan dansen dan zorg ik ervoor dat jullie het niet voor elkaar gaan krijgen om naar binnen te gaan met het Yule ball."

"Oke professor, we zullen onze best doen." Zegt George nog steeds op zijn bekakte stem en McGonagall kijkt ons nog een keer waarschuwend en streng aan en dan gaat ze weer verder met rondlopen.

George en ik schieten in de lach maar gaan wel serieus mee doen want we zijn toch wel nieuwsgierig naar hoe het er aantoe gaat.

Iedereen is klaar en dan zegt professor McGonagall "Nou, ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad. En ik moet nog wel mededelen dat 1ste, 2de en 3de jaars niet zijn toegestaan om naar binnen te gaan behalve als ze gevraagd worden voor het bal."

Er komt nu zo een naar gevoel bij me naar boven. Ik heb dit allemaal voor niks gedaan. Ik had gewoon kunnen klieren met George of alleen maar aan de kant gezeten.

Ze heeft me gewoon gebruikt. Ik geef haar achter haar rug om een vervloekte blik en ga dan met de rest naar buiten.

De weken erna zijn druk, heel druk. Overal om je heen word er wel een iemand gevraagd om mee naar het Yule ball te gaan en ik heb nog steeds niemand.

Drew heeft me sowieso niet gevraagd, die is waarschijnlijk met een meisje van Beauxbatons ervandoor.

Ik dump mijn tas dan op de slaapzaal en ik ga op bed liggen. Ik heb even geen zin in al dat gedoe om het Yule Ball en Ginny en Sara zijn ook met iets bezig.

We zijn allemaal helemaal niks aan het doen als iemand opeens de deur laat opzwaaien en diegene is Hermione.

Ze gaat zitten en zegt gelijk "Jullie kunnen niet geloven wat er net is gebeurd!" Iedereen kijkt elkaar verbaasd aan en dan vraag ik "Wat is er aan de hand."

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Место, где живут истории. Откройте их для себя