6 • Potions

943 58 6
                                    

Ik loop richting te Great Hall en besluit om daar mijn tijd door te brengen. Als ik op mijn horloge kijk dan zie dat het lunchtijd is, en ik zou verder geen idee hebben waar ik naartoe zou moeten gaan.

Als ik eenmaal aankom bij de Great Hall merk ik dat de lessen al voorbij zijn, omdat het steeds drukker wordt met mensen die onderweg zijn naar hun lunch. Ik spot professor McGonagall al snel en ik loop naar haar toe.

"Uhm professor McGonagall, ik vroeg me af of u nog een rooster voor mij heeft. Ik was tijdens het ontbijt bij professor Dumbledore." Vraag ik zenuwachtig. Ik weet niet waarom ik zo nerveus ben opeens, maar professor McGonagall geeft me gewoon de kriebels. Professor McGonagall kijkt me eerst vragend aan, maar haar ogen gaan al snel naar mijn Gryffindor badge.

"Aah, ik zie het al. U kunt als u klaar bent met eten naar de professor tafel komen, dan zal ik het aan u geven miss Diggory." Zegt Professor McGonagall. 

"Heel erg bedankt professor." Zeg ik vrolijk. Ik loop dan met een goed gevoel de Great Hall in en ik spot al snel Ginny. Ik loop naar haar toe en ga zitten met de grootste grijns. Ginny kijkt me vragend aan, maar ook haar valt de Gryffindor badge al snel op en ze gilt het uit van blijdschap. 

"Wat voor leuks is er hier te vieren?" Vraagt George opeens die tegenover ons komt zitten, snel gevolgt door Fred. 

"Oh gewoon, misschien om het feit dat ik opnieuw gesorteerd mocht worden en ik nu wel in Gryffindor zit." Zeg ik casual, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

"Dat meen je niet!" Zegt Fred.

"Geweldig!" Vervolgt George. 

Ik heb net mijn rooster gehaald bij professor McGonagall, en ik loop nu samen met Ginny richting de Gryffindor common room. Ik probeer goed op te letten hoe ze loopt, maar ik raak al snel in de war. Gelukkig weet Ginny al precies waar ze naartoe moet, en ik ben verbaasd hoe snel ze het kasteel al uit haar hoofd kent. Als we aankomen bij de common room zie ik dat mijn spullen al hier naartoe gebracht zijn. Ik pak snel de boeken voor mijn volgende vakken en dan gaan we opweg naar mijn eerste les. 

"Welke les hebben we eigenlijk Gin?" Vraag ik aan haar en ze kijkt op haar rooster, ze kreunt.

"Blokuur potions..." Zegt ze met walging. "-Ik heb nog geen positief woord gehoord over professor Snape."

Echter, dit nieuws kan de pret niet bederven. De rest van de weg naar de dungeons praten we vrolijk over dat ik in Gryffindor zit. Door onze omweg naar de Gryffindor common room komen we als laatste aan bij de groep eerstejaars die aan het wachten zijn tot professor Snape komt. Gelukkig hebben we deze les samen met de Hufflepuffs. 

Dan komt professor Snape aanlopen en het gefluisterd stopt direct. Iedereen loopt stil en angstig naar binnen. Ginny en ik lopen als laatste naar binnen maar professor Snape houdt me tegen. 

"Miss Weasley loop maar door.-" Zegt hij streng en Ginny kijkt vragend naar mij. Ik kijk angstig terug. "- Dat je vrienden bent met Gryffindors betekent niet gelijk dat je ook lessen met ze mag volgen. De laatste keer dat ik naar jullie rooster keek, zag ik dat je nu history of magic hebt. Hup, weg hier en ga naar je eigen les."

Ik had nog nooit met iemand gesproken die zoveel haat kon leggen in zijn woorden, en ik kan hem nu al niet uitstaan. Maar er is nu al genoeg gebeurd in de eerste dagen, en ik wil niet nog meer in de problemen komen. Dus ik probeer om netjes te blijven.

"Het spijt me professor Snape, maar ik dit is wel gewoon de les die ik moet volgen aangezien ik in Gryffindor zit." Zeg ik terwijl ik probeer zo kalm mogelijk te blijven. Ik probeer verder te lopen maar hij houdt me weer tegen.

"Haal geen grappen met mij uit. Dat je in Gryffindor wilt zetten, betekend niet dat je daar ook daadwerkelijk in zit. Ik heb gister toch met mijn eigen ogen gezien dat je in Slytherin werd gesorteerd." Snauwt professor Snape. 

Ik moet heel erg mijn best doen om kalm te blijven en ik bal mijn vuist. Ik kan niet weer mijn controle verliezen. Ik zeg kill met een dodelijke blik "De sorting van gister was fout. Ik ben vandaag opnieuw gesorteerd en dit keer heeft die mij in Gryffindor gestopt. Vraag maar aan professor Dumbledore als u mij niet gelooft professor."

"5 punten van Gryffindor wegens je slechte houding." Zegt Snape, en hij haalt zijn arm weg. Ik kijk hem met een blik aan die hem bijna kan doden en ga snel op zoek naar Ginny. Helaas spot ik haar helemaal vooraan en ik ga snel naast haar zitten met tegenzin. Dit gaan twee zware uren worden. 

Nadat professor Snape alles heeft uitgelegd, en ondertussen mij alle moeilijke vragen had gegeven, moeten we onze eerste potion maken. Ik kijk in mijn boek om nog een keer zeker te weten wat ik moet doen, en ik merk dat alles veranderd is. Ik kijk er verbaasd naar, maar het gekrabbel maakt het onmogelijk voor mij om de originele tekst te lezen. Daarom besluit ik maar om het gekrabbel over te nemen, het zal vast wel goed zijn. 

Na een anderhalf uur is mijn potion donker groen, terwijl die van Ginny helder blauw is. De geur die van mijn ketel komt is ondragelijk, maar ik ben nu te ver om helemaal opnieuw te beginnen. Ik voeg de laatste ingredienten toe, en ik raak een beetje gestressed als ik zie dat bijna iedereen zijn potion al inleverd. Ik roer haastig door mijn potion heen en dan gebeurd het. De potion begint te borrelen, ik probeer Ginny om hulp te vragen maar zo te zien is zij naar professor Snape gegaan om haar potion in te leveren.

Ik kijk hulpeloos terug naar mijn potion en voor ik het weet ontploft de hele boel. De inhoud van de potion komt volledig over me heen en het begint door mijn kleding te bijten. Het brandende gevoel is ondragelijk. Ik zie nog net iedereen hun gezicht mijn kant opgaan voordat het allemaal zwart wordt. 

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now