5 • Misunderstanding

961 59 8
                                    

We zijn aan het lopen door de gangen en dan stopt professor McGonagall plotseling met lopen. Ik was te diep in mijn gedachtes verzonken. Ik wilde weten waarom professor Dumbledore met mij wilde spreken, ik wilde de weg hier naartoe in mij opnemen zodat ik het kasteel wat meer uit mijn hoofd ken. Ik bots volledig op professor McGonagall en ik word helemaal rood.

"S-sorry professor McGonagall, ik wilde niet..." Stamel ik maar ik kom niet helemaal uit mijn woorden. Ze kijkt me met dunnen lippen aan en keert dan terug naar het standbeeld waar ze nu voor staan.

"Bertie botts ever flavour beans." Zegt McGonagall en terwijl ze dat zegt begint het standbeeld te draaien, en terwijl die dat doet verschijnt er opeens een trap. "Professor Dumbledore wacht boven op je, succes." 

Ik kan nog net een twinkeling in haar ogen zien en dan draait ze zich om en loopt ze weg. Ik ben een beetje verbaasd van wat er zojuist allemaal is gebeurd maar ik stap maar snel op een trede, dan hoef ik uiteindelijk minder te lopen. Ik zie al snel een deur voor en ik klop bescheiden op de deur.

"Kom maar binnen." Hoor ik dan van de andere kant en ik duw de deur voorzichtig open. Als ik binnenkom moet ik moeite doen om niet mijn mond open te laten vallen. Het kantoor van professor Dumbledore is prachtig. Overal liggen gouden instrumenten en andere attributen. Ik weet niet waar ik allemaal moet kijken, en ik loop maar stomverbaasd naar professor Dumbledore toe. Hij heeft zijn halve maan brilletje weet op en ik zie nu pas hoe oud hij eigenlijk wel niet is. Ik zie ook dat zijn ogen vol zorgen. Hij gebaard dan naar de stoel voor hem en ik ga er snel in zitten.

"Ik heb zo een vermoeden dat jij net zo verbaasd bent over gisteravond als dat ik was, is het niet Ashley?" Zegt professor Dumbledore op een kalme toon, en hij kijkt me aan over zijn halve maan bril. 

"Ja professor, ik kan het niet helemaal beseffen eigenlijk. Eerst dat ik niet op de lijst sta, en dan..." Ik kijk naar beneden naar de Slytherin badge op mijn gewaad en zonder mijn zin af te maken kijk ik weer naar professor Dumbledore.

"Voordat ik dingen ga uitleggen heb ik een vraag voor je. Wat gebeurde er toen je de sorting hat op kreeg?" Vraagt professor Dumbledore. Ik kijk hem verbaasd aan. Dit was de laatste vraag die ik had verwacht van hem, maar ik denk terug aan het moment.

"Uhm... nou hij werd op mijn hoofd gezet en toen kon ik niks meer zien. Ik hoorde wel dat de hele Great Hall opeens stil was. Toen was het voor een tijdje stil en uit het niets riep hij Slytherin." Zeg ik terwijl ik elk detail omhoog roep wat ik me nog kan herinneren. 

"En je hoorde geen stem in je hoofd?" Vraagt professor Dumbledore mysterieus. 

"Nee?" Antwoord ik vragend. Waarom zou ik een stem horen in mijn hoofd? Dit was blijkbaar heel raar want professor Dumbledore is voor een tijdje stil en staart peinzen voor zich uit. Dan staat hij op, pakt hij een boek en de sorting hat en legt hij het op zijn bureau neer.

"Er zijn gister avond twee rare dingen gebeurd. Het eerste is dat je niet op de lijst stond, en het tweede is dat die sorting hat niet op de normale manier werkte bij jou." Zegt professor Dumbledore.

"Niet dat ik in Slytherin geplaatst ben?" Vraag ik.

"Oh nee. De sorting hat weet vaak meer over dan je zelf weet. Hij maakt nooit fouten qua plaatsing van een house, hoe erg je de keuze soms ook vind. Maar daar gaat het nu niet over, het gaat over de andere twee dingen." Zegt professor Dumbledore kalm and ik knik naar hem.

"Het eerst is dat je niet op de lijst stond. Hoe het werkt met de lijst, is dat die elk jaar automatisch gemaakt wordt door dit boek. Dit boek houdt bij wanneer een witch of wizard magische krachten vertoond. Zodat wij op de hoogte zijn van elke witch en wizard in Groot-Brittannië, en ze kunnen uitnodigen op onze school. Nadat jouw naam niet op de lijst stond, dacht ik heel even dat je misschien ook niet in het boek stond. Dat zou betekenen dat wij jou helaas niks kunnen leren op deze school, en dat we je weg zouden moeten sturen. Dit leek me echter sterk aangezien je ook een brief had gekregen." Zegt professor Dumbledore nog steeds heel kalm.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now